自由講場

跳至

首頁

尾頁

瑪瑙宮

ting11741181 發表於 18-12-16 18:05
話說1個月前咬崩左隻大牙,知道要去處理,

不過因為一直都忙,所以就由得佢先,

大牙響最入,脫左仲好,冇影響,幾舊水,
我都脫左,牙醫建議我脫的。

一切有為法  如夢幻泡影  如露亦如電  應作如是觀

欲知前世因  今生受的是   欲知來世果  今生作的是

大千世界  無罣無礙  自去自來  自由自在  要生便生  莫找替代

瑪瑙宮

ting11741181 發表於 18-12-16 18:33
即係脫左佢?咁洗唔洗做植牙?做植牙要$20000-30000

我冇做,最入面。都睇唔到。

大千世界  無罣無礙  自去自來  自由自在  要生便生  莫找替代

瑪瑙宮

ting11741181 發表於 18-12-16 21:00
咁多左個窿,D食物殘渣會唔會好易ZIP左入去?

因為如果唔植牙都問題不大既話,其實都可以考慮下脫左佢就 ...

我脫左幾年喇,冇問題喎,牙肉會自己埋口,唔會有個窿喎,牙醫話大牙脫左冇問題,因響最入面,唔影響,又睇唔到。

我8年前杜牙根,都要三千幾,唔係大牙。

瑪瑙宮

ballball411 發表於 18-12-17 02:37
脫左一隻大牙之後,其他牙會唔會走位? 我有隻大牙之前柱完無整牙套, 而家又崩左, 都想脫左佢, 但又驚脫完, ...

我脫左幾年,冇覺走位,
因唔係中間既牙,大牙響最尾 ,
我覺得冇問題。

瑪瑙宮

jnc. 發表於 19-1-19 17:46
少左隻大牙, 冇影響食野????

冇。

首頁

尾頁

跳至