自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

想請教下,有無人報過呢?因為有親人响加拿大,上年探親加埋報左當地嘅summer camp俾呀女玩左一星期,非常好玩!今年唔會再去加拿大,想去新加坡,打算報d2至3 week嘅 course, 咁我地全家人都會一齊stay响果邊,俾呀女好似返學放學咁!有無呢d course 呢?

大宅

fafapoodle 發表於 19-1-7 09:57
想請教下,有無人報過呢?因為有親人响加拿大,上年探親加埋報左當地嘅summer camp俾呀女玩左一星期,非常 ...

同事囡囡參加過英國(emoji)(emoji)的summer camp, 在倫敦附近(Surrey郡)
活動為主,去兩個星期。

我都睇緊資料

男爵府

Reigate 發表於 19-1-22 16:37
同事囡囡參加過英國(emoji)(emoji)的summer camp, 在倫敦附近(Surrey郡)
活動為主,去兩個星期。
係咪,其實幫襯果d agency會穩陣d呢?
我又見旅行社到差多暑假前都會出遊學團,果d質素又如何呢?

男爵府

回覆樓主:

如果你會stay係個邊,唔洗經agent都得

男爵府

starry_night 發表於 19-1-22 17:25
如果你會stay係個邊,唔洗經agent都得
如果係新加坡先會全家一齊去埋玩,如果係英國就只會呀女自己去咋!

子爵府

想請教下,有無人報過呢?因為有親人响加拿大,上年探親加埋報左當地嘅summer camp俾呀女玩左一星期,非常 ...

請問你上年報咗邊個 Summer camp? Thx!

大宅

fafapoodle 發表於 19-1-22 17:18
係咪,其實幫襯果d agency會穩陣d呢?
我又見旅行社到差多暑假前都會出遊學團,果d質素又如何呢?
...

我就係搵緊一啲返summer camp 嘅遊學團,起碼多啲英國小朋友一齊玩活動,聽、講英文都會自然啲。

因為同事參加過,所以我放心好多

大宅

Reigate 發表於 19-2-12 13:14
我就係搵緊一啲返summer camp 嘅遊學團,起碼多啲英國小朋友一齊玩活動,聽、講英文都會自然啲。

因為同 ...

佢比左啲暑假嘅資料我,我依家睇緊

大宅

Reigate 發表於 19-2-12 13:15
佢比左啲暑假嘅資料我,我依家睇緊

可否分享一下,我個女都想去英文讀summer course, thanks(emoji)(emoji)

大宅

Reigate 發表於 19-1-22 16:37
活動為主,去兩個星期。

找到了,原來香港有辦事處,好似係香港開添。

大宅

LOLOANDY 發表於 19-3-11 16:27
找到了,原來香港有辦事處,好似係香港開添。

手上嗰間是”SurreylearXX Summer Txxx ”, 我主要想搵啲英國小朋友為主的camp

(因為國際班嗰類來自不同國家,小朋友未必英文母語,最終可能自己國家的走返埋一齊)

大宅

Reigate 發表於 19-3-11 17:12
手上嗰間是”SurreylearXX Summer Txxx ”, 我主要想搵啲英國小朋友為主的camp

(因為國際班 ...

佢地祗係領隊,再join 一間叫 Camp Beaumxxx. 同意你講法,收香港、台灣學生,咁坐埋一枱唔係咁好。

大宅

LOLOANDY 發表於 19-3-11 18:22
佢地祗係領隊,再join 一間叫 Camp Beaumxxx. 同意你講法,收香港、台灣學生,咁坐埋一枱唔係咁好。
...

係呀係呀!

佢個女話,camp 裏面99%係英國人,只有零星的德國、法國人,佢地幾個係唯一的亞洲面孔

佢地重要分年齡入組活動,競技、合作表演,所以要靠聽英文講英文「生存」

侯爵府

Reigate 發表於 19-3-11 20:06
係呀係呀!

佢個女話,camp 裏面99%係英國人,只有零星的德國、法國人,佢地幾個係唯一的亞洲面孔

咁樣幾好喎

大宅

係呀係呀!

妳係咪講嗰間surreylexxx多外國人?

大宅

係呀係呀!

在叧一個帖揾到一間叫summer boaxxxxx couxxxx, 好似係英國直接嘅暑假班,2-5星期選擇,我諗依啲會係本地或多國藉,唔知好唔好?

大宅

LOLOANDY 發表於 19-3-12 00:49
妳係咪講嗰間surreylexxx多外國人?

係呢間呀:SurreylearXXSummer Txxx + camp Beaumxxx, 比較多英國小朋友
類似樓主囡囡參加嗰種,比當地小朋友活動的,用英文就會自然好多,有賺

我很少考慮上堂、課程嗰種團,因為我諗英國人應該唔會去上英文班的;如果班上的學生多來自其他語言的地區,雖然可以交流文化,但英文的環境又未必好好⋯⋯

大宅

Reigate 發表於 19-3-12 15:21

係呢間呀:SurreylearXXSummer Txxx + camp Beaumxxx, 比 ...

請問妳、此團是否有專人帶團由香港出發、定祗係喺英國嗰邊有人接機,再帶去Surrey郡,交比當地summer course 公司,因為此公司好似好新,上年先開始辦團。

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

有......只是在3年級時候,個女去美國報左的進修班,都唔係甘正,同個黑女孩有身體接觸,個個黑女孩好聰明用個社會問題告狀話我個女.......................岐視佢係黑人利害呢個12碼,連大人都死,更何況我個女

水晶宮

2018復活節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

Reigate 發表於 19-3-12 15:21

係呢間呀:SurreylearXXSummer Txxx + camp Beaumxxx, 比 ...

我上網見到, 但呢間似住酒店, 我想搵學校寄宿

首頁

尾頁

跳至