美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

別墅

我個嘴四邊紅痛脫皮,唇線模糊左個幾月,因為仲係懷孕中期家庭醫生唔開藥只俾a cream 我查,但我仲係無好過,已經每次食完飯用紙巾印,再補cream,再用椰子油唇膏or凡士林厚查四邊⋯

有無方法可以改善?日日個嘴無血色得黎四邊又紅卜卜,要等到生得先好返好漫長

伯爵府

有冇搵過致敏源?我係食過濃味精同豉油+某啲唇膏
每次食完野,用埋清水抹
我用凡士林係會加重敏感,其他潤唇膏都係靠自己慢慢試,唔係枝枝用到!
我自己就得幾款係長期用,Shiseido日本有枝for唇炎,Bioderma牙膏裝,Lamer,Cpb
我都會搽cream,keep住唔好俾佢乾

別墅

Jessieyin 發表於 19-1-12 11:05
有冇搵過致敏源?我係食過濃味精同豉油+某啲唇膏
每次食完野,用埋清水抹
我用凡士林係會加重敏感,其他潤 ...

我懷疑食左好鹹的米線就特別紅,暫時唔覺牙膏有問題⋯⋯請問Shiseido 支唇膏去專門店就有得賣?幾錢支呢?謝謝介紹

大宅

dunuknow_ww 發表於 19-1-12 10:18
我個嘴四邊紅痛脫皮,唇線模糊左個幾月,因為仲係懷孕中期家庭醫生唔開藥只俾a cream 我查,但我仲係無好過 ...

我都試過,醫生開左呢支潤唇膏比我,好快好返

別墅

chao_spring 發表於 19-1-13 11:15
我都試過,醫生開左呢支潤唇膏比我,好快好返

多謝介紹 去萬寧睇睇先

伯爵府

dunuknow_ww 發表於 19-1-13 09:10
我懷疑食左好鹹的米線就特別紅,暫時唔覺牙膏有問題⋯⋯請問Shiseido 支唇膏去專門店就有得賣?幾錢支呢? ...

呢枝,hk專門店冇,hk一係代購,一係colourmix曾經見過!日本買就Jpy800-1000

首頁

尾頁

跳至