自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

啱啱管理處先確認係樓上喉管浸水,我個工人房近窗口邊幅牆濕晒!油漆又掉落!咁,家下管理處話會出信叫樓上維修,請問下一般係要等幾耐先叫合理時間呢?我要隔幾耐去追問管理處進度呢?又,如果樓上根本唔睬我,佢唔整,我又點做好呢?真係好煩吖!

tansyneko    發表於 19-2-25 17:20

男爵府

畀面勳章

我也面對同樣問題,樓上租客唔比管理處入屋調查,業主也不聽管理處電話,因此管理處幫我入食環處開file,等他們處理。

伯爵府

fafapoodle 發表於 19-2-25 15:00
啱啱管理處先確認係樓上喉管浸水,我個工人房近窗口邊幅牆濕晒!油漆又掉落!咁,家下管理處話會出信叫樓上 ...

好煩的,我上次都係,廁所天花一個大洞直頭水舞間咁,樓上話唔關佢事但關佢水喉就唔漏,明顯係佢,最後我迫管理處關佢水喉,佢報驚話我地騷擾佢,最攪笑佢唔係業主只係租客,業主想想地整但最好唔使攪啦當然,後來管業處教我報警,好神奇我報警個差人上我單位時樓上業主突然黎揾我,比個差人的佢去我廁所睇d水重的正佢塊面,佢即刻答應差人整,最後我同佢傾比錢我自己攪,因我買左保險但包唔晒的,但上次漏水太誇張,攪到廳近廁所既天花有d問題,間段時間先走出黎當時無的但明顯乾身,所以遲少少我又要比錢揾人攪攪,但唔漏就已經要拜神

子爵府

2024年龍年勳章 2024勳章

回覆樓主:

我都有咁嘅問題,係廁所,而家好煩

首頁

尾頁

跳至