自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

starbuckscoffee 發表於 19-3-20 17:39
回覆 lalang02 的帖子

你麻麻真係越活越回去, 十足反叛少年咁

阿爺死左後就咁....可能覺得都呢個年紀 死都無所謂 無得食同做自己鍾意的事 最難過

成日話想去睇下日本 今個夏天全家人 一行20幾個同佢去

我都係呻下 佢其實好cute ga whatsapp 我話我知邊度食燒賣正 佢最好笑係識用voice haha 同埋用emoj hahaha 仲要用錯晒

上次係group度有其他阿叔 講邊個親戚走左 我阿麻 用左(emoji) 但其實佢老花按錯左囉 笑死人

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

lalang02 發表於 19-3-20 15:23
阿爺死左後就咁....可能覺得都呢個年紀 死都無所謂 無得食同做自己鍾意的事 最難過

成日話想去睇下日本 ...

其實佢都幾叻,識用WhatsApp

我媽長者卡都未有得攞,但都唔識WhatsApp, 佢只識用黎video call我同埋聽電話
部smart phone 佢係開黎睇YouTube 同like 人fb, 睇完關機

子爵府

牛年勳章

oran04 發表於 19-3-20 20:16
裝個app教佢煲劇,我媽學會了後日日機不離手,自動自覺叉電

好提議

男爵府

88都識Whatsapp 阿麻好野!!

大宅

我愛Corina 發表於 19-3-20 23:54
其實佢都幾叻,識用WhatsApp

我媽長者卡都未有得攞,但都唔識WhatsApp, 佢只識用黎video call我 ...

咁佢都只識用voice haha

按住講野 初時教佢啦 佢周圍搵人
hi 我係阿麻呀
Hi 3嫂 Hi 女呀 Hi balallalala

人人都hi 下

同埋會嬲人地藍色左 但唔回應佢
太后,返緊工點應wor....

大宅

starbuckscoffee 發表於 19-3-21 00:15

88都識Whatsapp 阿麻好野!!

只識whatsapp咋 其他都唔識 哈哈

男爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

emt1314 發表於 19-3-20 19:36
我亞娘都係, 那是善良的電話, 只有佢打俾你, 你打俾佢永遠唔會聽或聽唔到.
有一次約去飲, 我叮囑佢要要早D ...

同我阿娘一樣,佢出咗街10次有9次會搵佢唔到,whatsapp教咗好多次都仲未識用,係上網煲劇就醒過鬼

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

我媽會叉,但個電話永遠收埋喺手袋,出街搵佢唔到,喺屋企又搵佢唔到
固網cut左話「都無咩人用」wor

舊年細佬病危,隨時醫院會打黎,我媽一樣習慣唔改,俾我省到佢立立令!話有咩事搵佢唔到唔好後悔

首頁

尾頁

跳至