懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

背景:依家17週仲嘔緊,無胃口,食野預嘔2/3出黎,晚餐前會食止嘔藥就好d,體重由44跌到42公斤,本身都瘦底,醫生怕我會早產建議我飲ensure/ 媽媽奶增磅,bb size暫時正常。

係診所拎左d sample,試左幾日安滿,唔甜唔惹痰,但唔知係咪第一次飲呢d有益生菌既奶,有d攪肚痛,好多氣係肚入面攪...雖然話即時解決左便秘問題

之後雅培都ok 無攪...但因為得一包既關係唔知佢會唔會便秘,另外佢有choline, 我見我食開隻materna無...係咪有會好d?

有無人可以分享下你地飲過咩媽媽奶呀?飲左仲駛唔駛食materna dha 鈣片?3Q

複式洋房

soiebb 發表於 19-5-28 06:39
背景:依家17週仲嘔緊,無胃口,食野預嘔2/3出黎,晚餐前會食止嘔藥就好d,體重由44跌到42公斤,本身都瘦底 ...

我E家飲緊都係Anmun Assura哩只,不過係間唔中飲,大概1星期2-3次左右,Materna+藻油都一直Keep住有食,鈣片就一星期2-3次咯!

大宅

yoyomak. 發表於 19-5-28 11:10
我E家飲緊都係Anmun Assura哩只,不過係間唔中飲,大概1星期2-3次左右,Materna+藻油都一直Keep住有食,鈣 ...

Thanks! 係咪新出紫色罐果隻?甜唔甜啊?飲左有無特別覺得攪肚/便秘?

複式洋房

soiebb 發表於 19-5-28 12:39
Thanks! 係咪新出紫色罐果隻?甜唔甜啊?飲左有無特別覺得攪肚/便秘?

係啊,我原本係好食的甜既,我就覺得一般甜度咯,飲左又無覺得攪肚同便秘咯!

大宅

我試飲緊美素佳兒sample...vanilla 味甜甜地,未有攪肚so far

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至