親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

8月尾一家三口去東京,其中一日會去迪士尼,
呀女岩岩4歲,係香港已經成日去迪士尼,
除左啲男仔野呀star war呀個啲佢唔好,基本上乜都岩睇,又鐘意搵人物影相,除左poohpooh呀toys story 女仔當然好鐘意公主ssssss們啦,
好想帶佢去sea到睇美人魚,又想玩land個邊
好可惜時間緊迫

想請教下大家意見,

跟住買飛到時買實體飛好定依家上網買定好?
考慮既原因驚雨天要取消或颱風,
請教大家8月尾日本人有沒有假期?

Thanksyou

男爵府

chantsaibb 發表於 19-5-31 01:35
8月尾一家三口去東京,其中一日會去迪士尼,
呀女岩岩4歲,係香港已經成日去迪士尼,
除左啲男仔野呀star w ...

有沒有假期真的不知道,但我小朋友就自選sea個邊,他講到香港已經成日玩land差不多的遊戲,我都上網比他睇兩邊的分別,打算去專業買不過我上網睇好似係EGL先係認可銷售,專業就之前有JM講過係專業買

大宅

Elau719 發表於 19-5-31 01:42
有沒有假期真的不知道,但我小朋友就自選sea個邊,他講到香港已經成日玩land差不多的遊戲,我都上網比他睇 ...

Thanks ,
請問你小朋友多大

男爵府

chantsaibb 發表於 19-5-31 01:56
Thanks ,
請問你小朋友多大

已經係初小學生,所以可以玩激點的,如你個得四歲可能玩land 會適合點

男爵府

Sea 果邊有啲games 有高度限制,留意一下。
我都好難諗,land同香港嘅大同小異,但小朋友初小,sea可能無咩玩到,佢喜愛嘅公仔又只得sea有得賣。
之前講過東京迪迪尼夏天有機用手機app,拎FP。唔知會唔會影響買飛。我自己想買實體飛多啲。

大宅

Elau719 發表於 19-5-31 02:11
已經係初小學生,所以可以玩激點的,如你個得四歲可能玩land 會適合點

Thanks

大宅

anembb15 發表於 19-5-31 07:50
Sea 果邊有啲games 有高度限制,留意一下。
我都好難諗,land同香港嘅大同小異,但小朋友初小,sea可能無咩 ...

Thanks

男爵府

我兩個都去過, SEA在美人魚,我女都玩了半天 !
我女喜歡SEA多D, 玩時, 印象中細女是1年班
因美人魚在室內, 所以太陽高掛時, 我們玩美人魚!
SEA行到去尾, 玩一個坐係到有噴水, 小小濕的玩意,
她們玩了2次.. !

LAND 就 ...她又係多數玩幼兒過山車個邊D玩意 !
巴士光年...

wcpcelia    發表於 19-5-31 10:42

男爵府

subb 發表於 19-5-31 10:37
我兩個都去過, SEA在美人魚,我女都玩了半天 !
我女喜歡SEA多D, 玩時, 印象中細女是1年班
因美人魚在室內, ...

好吸引,都係為咗Emily而去(emoji)

男爵府

如果4歲的話我會揀Land
雖然有好多野同香港差唔多
但係4歲既話應該都喜歡夢幻感
Sea就會岩大個d既玩
好多都有高度限制
而喜歡公主既就更加揀Land
鐘意同卡通人物影相既可以訂Land裡面既Show restaurant
呢d香港就冇了
其實可能玩香港冇既野一日都玩唔哂

男爵府

2024年龍年勳章 2024勳章

多謝分享

珍珠宮

第一次去就land, 第二次就sea.

禁止訪問

大宅

謝謝大家分享

男爵府

順便問下點樣可以攞FP?

子爵府

最關心BB問題熱投勳章

我上年去迪士尼,一日land一日sea,各有各好玩;因佢land好大,玩香港冇既遊戲加影相都夠一日。不過你小朋友細,而又只玩一個園既話就land啱d;到大d到小學就玩sea,個古堡跳樓機好正

珍珠宮

alicewtw 發表於 19-6-1 10:19
我上年去迪士尼,一日land一日sea,各有各好玩;因佢land好大,玩香港冇既遊戲加影相都夠一日。不過你小朋 ...

我地都是小朋友4歳去land, 雖然當時香港有年票,但日本那個是佢自己要去,買票前上網給她睇2個樂園youtube ,到大咗去sea, 又好好玩。

可以給小朋友自己選擇

水晶宮

今年去LAND

One Man Dream 呢個show年底會完結, 轉新show, 都可以睇下, 有公主的

https://www.tokyodisneyresort.jp/en/tdl/show/detail/912/

下年去SEA

SEA 唯一一樣好處係 Mermaid 果個area 係室內, 有冷氣, 當年我女最鍾意呢喺果到玩, 入面有幾個機動遊戲, 迷官遊樂場, 有show, 又有shop 又有怏餐, characters 都有架, 曾見過donald, daisy, pluto, Prince Eric & Max (佢隻狗)
暑假幾熱都唔怕, hea 左成個下午架

同埋如果鍾意DUFFY & FDS就一定要入SEA囉~
LAND 都買唔到佢地D 嘢

SEA 就只有 Jasmine & Ariel 了

侯爵府

我就鐘意land多d,好多game香港都冇,我阿囡玩完Peter pan果個勁話好玩好靚,上次我一家三口去,我一入場即叫老公去攞怪獸公司fp同抽show嘅飛,自己就同阿囡沖去小飛象玩,因為如果人多就排好耐,好彩我沖去玩時果區好多野都未有太多人排隊,一黎就可以玩到2-3樣唔洗點排隊
我沒有很多朋友, 但有你們就足夠~~~我沒有很多錢,但我所擁有的東西已經比別人多~~~我沒有很多老公, 但有一個把我寵壞就已經足夠

大宅

請問如小朋友身高130,sea 多嘢玩嗎?

首頁

尾頁

跳至