想生BB

跳至

首頁

尾頁

大宅

5月25日係愛群到放胎,6月3日驗血HCG 164, 黃體酮 655nmol/L, 206ng/ml 翁醫師話係成功左,叫我今日再去驗血,今日驗左HCG 936,黃體酮438nmol/L , 137ng/ml , 翁醫師話幾好,但我頭先去家計會,諗住拎懷孕證明,佢話驗血指數唔高,叫我過多兩星期先再去,今日係4week , 其實我下一步應該要點做?因為上網又話要盡快去排公院

大宅

你25號係放day幾胎呢?
hcg 九百幾都叫你兩個禮拜再返去咁得意?

大宅

放day 5

大宅

回覆樓主:

排公立醫院首先拎懷孕證明
家計會唔出俾你嘅話,去普通診所通常驗尿, 你嘅Hcg clinic tester 一定出到懷孕證明

或者去旺角雅蘭中心gallus chemical 驗血,即日知結果,之後醫生會出懷孕證明(之前打去約時間,應該唔會好難book)

拎左之後可以直接去公立醫院或者預約通排期

congrats and good luck

大宅

duckie919 發表於 19-6-6 15:18
排公立醫院首先拎懷孕證明
家計會唔出俾你嘅話,去普通診所通常驗尿, 你嘅Hcg clinic tester 一定出到懷孕 ...

明白,唔該唒你呀,因為俾家計會講一講,攪到人都有啲亂。

大宅

mojomojo88 發表於 19-6-6 15:21
明白,唔該唒你呀,因為俾家計會講一講,攪到人都有啲亂。

我聽完你咁講我都覺得.....Hcg九百幾都叫人等兩個禮拜?唔使理佢哋,唔好嚇親自己
另外如果你25號放day 5嘅話,今日係4w+3 ~~~

首頁

尾頁

跳至