自由講場

跳至

首頁
12345...6

尾頁

侯爵府

2018復活節勳章

真心覺得係有需要咁做,我都會同我細女著游水片落水玩

但見到有幾個係BB池玩水嘅媽媽,唔講佢地剩係幫BB著普通褲或衫 (肯定唔會係泳衣泳褲)但連游水片都唔著。

我同啲媽媽講返話要著返泳片先落水,點知就比佢地話返我轉頭,一個話貴,一個就極度自私講咗句話個個小朋友都係度痾架喇,你估大個啲唔會呀,大人都會喇,仲話我傻,無腦

最後我同咗職員講,但答我係,無野可以做到

唯有自己抱走阿女走算了。。。

可能真係我大驚小怪喇,但我真係覺得係要著泳片。

6月24日補上
2017年,泳池含尿量
https://topick.hket.com/article/1878275/?r=mcsdfb

伯爵府

淘寶 發表於 19-6-21 23:30

但見到有幾個係BB池玩水嘅媽媽,唔講佢地剩係幫BB著 ...

咁都得?唔怪得泳池成日要封池清潔啦!

缺德
遠離癲狗Ling.W+小人ssss

男爵府

緊係要著游泳片啦!啲人真係

侯爵府

2018復活節勳章

Supertalkative 發表於 19-6-21 23:32
咁都得?唔怪得泳池成日要封池清潔啦!

缺德

所以有時有POO一啲都唔出奇

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

但見到有幾個係BB池玩水嘅媽媽,唔講佢地剩係幫BB著 ...

d人成日都話,出街就一定污槽,個個都係咁....去包裝自己都係一樣咁污槽

侯爵府

2018復活節勳章

good_pig 發表於 19-6-21 23:34
d人成日都話,出街就一定污槽,個個都係咁....去包裝自己都係一樣咁污槽
...

我應該問佢地,會唔會痾尿落沖涼盤同仔女沖涼

珍珠宮

畀面勳章

又會唔比BB著游水片啦,有幾貴呀
隔一隔都要啦

男爵府

你冇錯, 你啱做得好好,
事實我都覺得bb去游水要著游水片,
我仔細個時, 我同佢著泳衣泳褲,
入面都會照著游水片

老實講而家周圍嘅藥房, 都有得買游水片,
一包三塊, 根本一啲都唔貴,
基本上我覺得買一包,
都已經用好耐, 除非你日日帶個b去游水,
衰啲講, 如果個b喺泳池屙尿, 都仲叫好啲,
如果個b喺個泳池, 到突然間屙屎就........

呢啲阿媽根本就係自私, 一啲衛生常識都冇,
畀我係你, 我都會即時報個仔走

侯爵府

2018復活節勳章

天佑我們 發表於 19-6-21 23:35
又會唔比BB著游水片啦,有幾貴呀
隔一隔都要啦

所以我真係唔明 點解可以咁,好嘔心囉
就咁一條褲仔,片又無,入面。。。 真係睇到架

侯爵府

2018復活節勳章

米菲媽媽 發表於 19-6-21 23:35
你冇錯, 你啱做得好好,
事實我都覺得bb去游水要著游水片,
我仔細個時, 我同佢著泳衣泳褲,

係囉,一包真心唔貴,貴極都係10蚊左右

我自己仲有5塊係度,諗住同個女游下水 點知見到呢幕

講完唔聽,職員唔理,走人算,無下次

男爵府

我試過同你一樣嘅遭遇,同職員講無用,其實泳池應該明文規定比較好,同埋其實好多人唔明游水片嘅用處

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

淘寶 發表於 19-6-21 23:34
我應該問佢地,會唔會痾尿落沖涼盤同仔女沖涼

我上次講過...酒樓d碗,隻隻都痴住飯
比人話,出街食係咁,要乾淨自己煮...blah blah...我真係唔知講乜好

子爵府

虎到金來勳章

回覆樓主:

我見過有工人看住,一對男女小朋友,5,6歲左右,係著底衫底褲,乜都現晒,係咁拉長底衫遮住

侯爵府

2018復活節勳章

slowlycat 發表於 19-6-21 23:39
我試過同你一樣嘅遭遇,同職員講無用,其實泳池應該明文規定比較好,同埋其實好多人唔明游水片嘅用處
...

佢地就係話無野做到,唔怪得泳池水咁污糟喇

其實泳片,我做咗媽媽先知有,但啲人唔會諗,平時都要著尿片架喇,點解游水可以唔駛? 萬一痾咗咁點算?

侯爵府

2018復活節勳章

good_pig 發表於 19-6-21 23:39
我上次講過...酒樓d碗,隻隻都痴住飯
比人話,出街食係咁,要乾淨自己煮...blah blah...我真係唔知講乜好
...

我都試過,都唔知講咩好

good_pig    發表於 19-6-22 00:48

珍珠宮

15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 BB防敏心得分享勳章 笑得好勳章 Poo得好勳章 HiPP勳章(1)

傻蛋蛋 發表於 19-6-21 23:41
我見過有工人看住,一對男女小朋友,5,6歲左右,係著底衫底褲,乜都現晒,係咁拉長底衫遮住
...

5 6歲又會唔著泳衣落水

侯爵府

2018復活節勳章

傻蛋蛋 發表於 19-6-21 23:41
...

我都見到,無著泳衣架。。 唉~

珍珠宮

畀面勳章

淘寶 發表於 19-6-21 23:36
所以我真係唔明 點解可以咁,好嘔心囉
就咁一條褲仔,片又無,入面。。。 真係睇到架
...

有次同個女去玩,玩玩下有黃金仔浮下浮下....那那聲走再通知職員封池...諗起都想嘔

我同個女急會沖去洗手間VV
唔明點解有人會係池中開大開細
真心唔明D人點解咁痴線上一上水洗幾耐時間

侯爵府

2018復活節勳章

amyamy123 發表於 19-6-21 23:43
5 6歲又會唔著泳衣落水

其實我見大約2歲以下大多數都唔著泳衣,不過小朋友都有見過,但無幼兒或BB咁多

侯爵府

2018復活節勳章

天佑我們 發表於 19-6-21 23:45
有次同個女去玩,玩玩下有黃金仔浮下浮下....那那聲走再通知職員封池...諗起都想嘔

我 ...

大個啲嘅小朋友可以控制到同講到要去V同Poo, 當然有啲父母係會衰到教仔女就咁痾V係泳池

但BB 幼兒真係唔同,佢地唔識講同控制唔到,所以真係要著泳片

諗起個個池,我都想嘔,我相信,唔只個啲B,甚至啲阿媽都會就咁痾

首頁
12345...6

尾頁

跳至