自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

香港400-600係咩質素心中有數吧, 想relax都唔係住呢d, 直情賓館甘
一千左右會好好多, 海逸應該甘上下, 又有d質素

象牙宮

回覆樓主:

香港酒店出名貴,沙田麗豪舊d應該符合你價錢! 一係去離島租渡假屋,一係住精品酒店囉!其實比我唔會係香港使錢住酒店,儲多d坐飛機旅行仲開心

大宅

熱血勳章

ru_663th 發表於 19-6-22 08:41
平時返國內旅行或出外旅行多,本港酒店還未試過。
平時返工已辛苦,好想在本地選擇某些酒店,放鬆心情輕鬆渡假 ...

可以睇睇柴灣青年廣場
我個囡囡7月24日出世啦~ 24/7 : 3.58kg, 49cm 25/8 : 4.93kg, 57cm 30/8 : 5.25kg 25/10 : 7.58kg, 61.5cm 17/11 : 7.85kg, 66cm 20/12 : 8.6kg 2/2 : 10kg, 70cm 2/16 : 9.485kg, 70.5cm 7/5 : 11kg, 80cm 3/11 : 12kg, 85cm 29/4 : 13.5kg, 85cm

公爵府

回覆樓主:

我覺如心的酒店不錯,沙田既麗豪酒店都唔錯。

我多數用trip. Com訂。

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

平時返工已辛苦,好想在本地選擇某些酒店,放鬆心情輕鬆渡假 ...

想放假relax ,但考慮賓館?

禁止訪問

珍珠宮

其實香港酒店好貴
就算加到1000元左右,市區選擇都好有開房feel
相信relax唔到

如果唔介意露營、睇星星,有啲露營車、波子營都係1000元咁上下

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章

Fishbbmama 發表於 19-6-22 13:07
香港400-600係咩質素心中有數吧, 想relax都唔係住呢d, 直情賓館甘
一千左右會好好多, 海逸應該甘上下, ...

我覺得最基本至少都要有好味d既晚餐/早餐buffet先至relax... 我完全想像唔到賓館級數既... 可以有幾relax?

珍珠宮

畀面勳章 BK Milk勳章

wannabe118 發表於 19-6-22 13:18
我覺如心的酒店不錯,沙田既麗豪酒店都唔錯。

我多數用trip. Com訂。

請問訂trip.com要5要信用咭落訂

已刪除用户

回覆樓主:

侯爵府

gunpowder 發表於 19-6-22 13:36
我住過深井既帝景酒店
果陣6百幾有海景房
裝修靚,住得舒服,不過有少少唔方便

幾年前我朋友一家大細去住過,佢話又殘又污糟全家都攪到周身痕,嗌我千祈唔好去住喎(佢知我地有鼻敏&皮膚敏)

子爵府

BK Milk勳章

回覆樓主:

我間唔中都同老公+女去酒店住一晚,主要鍾意去酒店泳池玩下水,荃灣如心,熊貓好多時都唔過千,仲有帝景都唔錯

子爵府

BK Milk勳章

hfl2000 發表於 19-6-22 13:44
幾年前我朋友一家大細去住過,佢話又殘又污糟全家都攪到周身痕,嗌我千祈唔好去住喎(佢知我地有鼻敏&皮膚 ...

我上個月先住完,唔殘舊唔污糟呀

侯爵府

小小郭c奶 發表於 19-6-22 13:45
我上個月先住完,唔殘舊唔污糟呀

係咩其實我都想去住吓,但又驚真係好似朋友咁講就大鑊喇。
你係住咩房?海景?主題房?泳池要唔要另外收錢㗎?

公爵府

hfl2000 發表於 19-6-22 13:44
幾年前我朋友一家大細去住過,佢話又殘又污糟全家都攪到周身痕,嗌我千祈唔好去住喎(佢知我地有鼻敏&皮膚 ...

呢間我有住過,靚同乾淨,無敵海景,有時見6百幾1晚,附近既汀蘭居都唔錯。係偏僻d者。

子爵府

BK Milk勳章

hfl2000 發表於 19-6-22 13:46

係咩其實我都想去住吓,但又驚真係好似朋友咁講就 ...

我被upgrade咗去家庭房,望到下面泳池,遠d有海景,睇到汀九橋,泳池唔駛俾錢呀,不過都幾細,我見好多香港人,一家大細入去玩。

珍珠宮

香港大佛口間ozo ,唔係旺季6-800。前排幫親友book 過,好OK,佢而book埋回程stay.
另外銅鑼灣QC對面Metropark weekday 都咁上下.

公爵府

ru_663th 發表於 19-6-22 13:34
請問訂trip.com要5要信用咭落訂

一係就full pay online, 一係pay at hotel.但2種方式都係要入credit card.

Book香港或大陸酒店,用trip. Com唔錯。

已刪除用户

侯爵府

小小郭c奶 發表於 19-6-22 13:50
我被upgrade咗去家庭房,望到下面泳池,遠d有海景,睇到汀九橋,泳池唔駛俾錢呀,不過都幾細,我見好多香 ...

咁好有得upgrade? 你係平日去?多唔多b6? 最怕食buffet出現爭食情況...

To:樓主, 我啱啱醒起其實bk有親子旅遊(本地)版㗎喎,果邊都好多jm講本地酒店,你可以去望吓呀

首頁

尾頁

跳至