美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

別墅

由於小妹可能因工作關係,身體暴帳不少,所以決定參加營養師進行減肥大計,嚮唔知邊間好既同時,就去左以下呢三間公司做比較,結果如下

1)Nutrilife ( 有fb /IG)
營養師人靚...又高加好nice ..淨係睇佢個look,已經好有保證,過程中絕不硬銷,詳細講解,價錢12800(3+3),初次分析收80,減肥過程有whatsapp回覆(不過呢嚮我約分析 果陣,whatsapp都係好耐先覆),一個月見營養師三次。佢話唔使戎口,食咩都得,唔使運動,不過緊係唔好亂食啦。做法比較時尚,始終後生營養師..個人覺得感覺唔錯,不過我自己係一個毫無節制同忍唔到口既人,如果一個月見得三次未定可以即時對症下藥,食錯野都唔知...

別墅

Kathloveray 發表於 19-6-22 17:41
由於小妹可能因工作關係,身體暴帳不少,所以決定參加營養師進行減肥大計,嚮唔知邊間好既同時,就去左以下 ...

2)營匯(forum 有成功實例)
營養師係Mxxxx(男),老實說,感覺不太好,首先入到去裝修比較殘舊,見營師之前要填問卷,但何奇簡單..個營養師講野好似催眠咁,會同你講係由心理開始,會同你講減肥係心理問題,要根治心理先,雖然我好認同,但成個過程無提到點樣指導我去幫我減磅,總之一坐底就講心理...價錢係9180(原價12600),3+3,減肥期一個星期見一次營養師,維持期每兩星期見一次營養師,total 有18次,初次分析唔收費...

別墅

Kathloveray 發表於 19-6-22 17:43
2)營匯(forum 有成功實例)
營養師係Mxxxx(男),老實說,感覺不太好,首先入到去裝修比較殘舊,見營師 ...

3)米施洛
淨係見左顧問,解釋詳盡,一入到去,感覺比較光鮮,正常裝修,問卷同Nutrilife 一樣比較詳細,同埋會比左試紙你驗糖尿,會幫你量血壓....呢下令我覺得佢係三間之中最pro ,足足用左個半鍾同我分析我既習慣啦,解答我既疑問同concern ,顧問話我需要減40磅,每星期見營養師兩次,維期係(5+2),價錢係15800,包60個纖房菜,5堂興趣班,2堂健身班,講到呢到...價錢係最貴既,但佢既講解係我寧願貴啲都會想join ,真正join左個plan 既話,

別墅

Kathloveray 發表於 19-6-22 17:44
3)米施洛
淨係見左顧問,解釋詳盡,一入到去,感覺比較光鮮,正常裝修,問卷同Nutrilife 一樣比較詳細, ...

仲會送埋個簡單驗身比你,會驗血糖(有幾樣,不過唔記得),咁當然羊毛出自羊身上,佢啲價值包左嚮package 啦,我都明,但佢一定要我一星期見兩次,呢方便令我幾滿意...講真係...點解肥係因為自己忍唔到口,要比人篤住啫,如果以上兩間,十日見一次同一星期見一次既話,無人篤住,我自己覺得難啲成功,加上有朋友的例子,令我比較有信心,所以三間之下....我選擇左米施洛.....希望幫到大家....

各位戰友.....加油.....

大宅

自己join 過米記 勁 差 不建議參加

別墅

chifam 發表於 19-6-22 18:41
自己join 過米記 勁 差 不建議參加

點差呢?

水晶宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章 大廚勳章

Kathloveray 發表於 19-6-22 18:48
點差呢?

之前jm 講米記係餓到暈底仲要你做運動喎

別墅

廷廷媽 發表於 19-6-22 18:52

我朋友無喎....佢食得比以前仲多丫,佢仲keep到而家

大宅

廷廷媽 發表於 19-6-22 18:52

Yes. I won’t recommend others to join if want to lose weight in a healthy way.

複式洋房

回覆 Kathloveray 的帖子

好彩你無去Nutrilife,佢啲餐單好亂

別墅

girlgirl1981 發表於 19-6-23 13:38

係點亂法丫,可唔可以講多啲丫?

大宅

girlgirl1981 發表於 19-6-23 13:38

你join 左?點亂法呀?講多d來聽呀

別墅

你join咗?我都想知點亂法?

複式洋房

kiki508 發表於 19-6-25 23:10
你join咗?我都想知點亂法?
佢一味塞好多資料畀我,資料得個多字,內容又普通又無系統,根本自己上網都揾得到,又成日開蛋白餐畀我,有時成個星期都係食肉餐,一停蛋白餐又返彈,同我自己跟生胴飲食無分別

別墅

girlgirl1981 發表於 19-6-26 00:20
佢一味塞好多資料畀我,資料得個多字,內容又普通又無系統,根本自己上網都揾得到,又成日開蛋白餐畀我,有 ...

你減咁咗幾耐?最終減唔減到?

複式洋房

回覆 girlgirl1981 的帖子

你肯定nutrilife有肉餐呢樣野?我跟左足足一年都冇見過,期間仲勁貼心跟住我情況,堅係飽住瘦,join左半年減足30磅
仲有,你有冇睇過佢地啲notes? 勁詳細勁有系統分晒類,你係咪記錯你自己join邊間咋?

大宅

Kathloveray 發表於 19-6-22 17:44
仲會送埋個簡單驗身比你,會驗血糖(有幾樣,不過唔記得),咁當然羊毛出自羊身上,佢啲價值包左嚮package ...

樓主想減幾多磅?

複式洋房

Kathloveray 發表於 19-6-22 17:41
由於小妹可能因工作關係,身體暴帳不少,所以決定參加營養師進行減肥大計,嚮唔知邊間好既同時,就去左以下 ...

你想减幾多磅
可以試下飲酵素➕代餐

別墅

Monstercouple 發表於 19-6-26 07:57
樓主想減幾多磅?

我想減30磅丫

別墅

Kaiki0516 發表於 19-6-27 00:22
你想减幾多磅
可以試下飲酵素➕代餐

邊隻酵素同代餐丫

首頁

尾頁

跳至