時政擂台

跳至

首頁
34567...8

尾頁

珍珠宮

2024年龍年勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

kenstin 發表於 19-7-28 13:14
或者又跟你講講,一但出軍,表示中國收回一國兩制,香港死得。
我覺得香港搞到甘亂,有可能是權鬥,江派和 ...

就算解放軍唔出,香港都死得,因為已俾暴徒蹂躪到體無完膚。出解放軍,佢地係求仁得仁。應該解散立法會,調查邊個已完收美國黑金策動暴亂,唔好俾佢地消遙法外。警隊應換個硬淨D嘅處長,用美國標準對付暴徒,唔好咁軟弱。

子爵府

kenstin 發表於 19-7-28 13:00
講融合要相當長篇,不是一言半語可以解釋到你明。

首先97後講明是一國兩制,這也是鄧小平的遠見,是要講 ...

既然不是一言半語可解釋,就是相當複雜,普通人一定好難明白的,但為何看到bk 時事論壇,幾乎無人支持黃絲感唱詫異呢?難道某些論壇日日教人如何在去對付警察,散播仇警言論,甚至要光復香港,什麽劍指中央,提倡港獨才是你心目中的時事論壇,我是頭腦簡單,但亦不易被人洗腦的

伯爵府

大廚勳章 畀面勳章

JE0608 發表於 19-7-28 13:23
呢班暴徒不停抹黑保護廣大市民的警察;他们不会得呈的;天地有正氣!!!暴亂者美化暴亂原因;是不会得到 ...

抹黑?警黑勾結喔,我就看在眼裡,難道你眼睛瞎了,還是腦進水了,是與非分不清楚了?

警處拉閘,遲到40分鐘,居然不作任何解釋,無人受責,這等事身為有良知的地球人都不能接受。

伯爵府

2024勳章

伯爵府

大廚勳章 畀面勳章

veronica1210 發表於 19-7-28 13:28
既然不是一言半語可解釋,就是相當複雜,普通人一定好難明白的,但為何看到bk 時事論壇,幾乎無人支持黃絲 ...

這就是輿論力量咯,我之前都看到有幾個post,不過他們的策略是不要跟帖,讓它沉落去,高招!
所以我咪話BK已經被染紅了。

大宅

又full gear, 又有鎗,又有白衣人幫手,無有怕。

珍珠宮

kenstin 發表於 19-7-28 13:32
抹黑?警黑勾結喔,我就看在眼裡,難道你眼睛瞎了,還是腦進水了,是與非分不清楚了?
警處拉閘,遲到40分 ...

問咗bk幾位黃c先生/小姐同一個問題:警黑勾結?證據呢?要確實證據呀
如果你問我,係就係警黑勾結,不過係警察+黑衣暴徒勾結,你睇!由6/9以來,破壞立法會,搞中聯辦,新城市,昨日搞元朗事件(非法集結),警方只係拉左十幾廿人,在眼皮底下放走晒班人搭車返屋企,我看在眼裡就覺得係警+黑衣人勾結

伯爵府

大廚勳章 畀面勳章

veronica1210 發表於 19-7-28 13:28
既然不是一言半語可解釋,就是相當複雜,普通人一定好難明白的,但為何看到bk 時事論壇,幾乎無人支持黃絲 ...

你只係看到遊行後的勇武派衝擊,因為這些才多人看,其實最大力量的是和平理性非暴力的遊行,這班和理非的力量大到中央都驚架,不過畢竟是年輕人,難免有部分過激分子,這班叫勇武派,而這班人因為激動,也最易被利用的一群,勇武派裡面也有很多鬼的,專門負責煽動搞亂,中共最中意亂中取勝。

伯爵府

大廚勳章 畀面勳章

老翻太太 發表於 19-7-28 13:44
問咗bk幾位黃c先生/小姐同一個問題:警黑勾結?證據呢?要確實證據呀
如果你問我,係就係警黑勾結,不過係 ...

最衝擊我眼球的是,白衣人事件,因為咩人都打,這是我不能接受而且觸及道德底線,其他衝擊的事,誰人落單被打,那是雙方衝突的後果,不能跟白衣人咩人都打相提並論。
你又知道抓捕人數,那麼多次的衝突,根本無公佈過,人數之多非你相信,手上700的名單,慢慢抓。

男爵府

kenstin 發表於 19-7-28 13:37
這就是輿論力量咯,我之前都看到有幾個post,不過他們的策略是不要跟帖,讓它沉落去,高招!
所以我咪話BK ...

染紅咪唔好來羅, get out to yr own place: 暴徒天地-連登!

男爵府

kenstin 發表於 19-7-28 13:51
最衝擊我眼球的是,白衣人事件,因為咩人都打,這是我不能接受而且觸及道德底線,其他衝擊的事,誰人落單 ...

元朗白衣人絕对錯;那扔爛立法的;每星期暴乱的示威者;咬断人手指;上網起底;在網上欺凌異己;滅人聲者又好得去邊?

大宅

kenstin 發表於 19-7-28 13:44
你只係看到遊行後的勇武派衝擊,因為這些才多人看,其實最大力量的是和平理性非暴力的遊行,這班和理非的 ...

年輕人難免有過激份子?年靑人大哂呀!犯法就氾法!暴徒就暴徒!仲講D咁嘔心說話!BK無染紅!只係你個心由黃變黑

伯爵府

大廚勳章 畀面勳章

HoStella 發表於 19-7-28 14:17
年輕人難免有過激份子?年靑人大哂呀!犯法就氾法!暴徒就暴徒!仲講D咁嘔心說話!BK無染紅!只係你個心由 ...

所以咪會被抓咯,也會收法律制裁,但警察失職,勾結黑社會居然不解釋,無人問責,你個心似乎比我更黑啊!

補充內容 (19-7-28 14:42):
在這裡只是言論,不需要攻擊,不要說人黑心。

大宅

kenstin 發表於 19-7-28 14:38
所以咪會被抓咯,也會收法律制裁,但警察失職,勾結黑社會居然不解釋,無人問責,你個心似乎比我更黑啊!
...

從來嘅警黑勾結~就係看圖作故仔!你咪自己去廉署報囉!

水晶宮

kenstin 發表於 19-7-28 10:52
認真辛苦曬,大熱天時都要full gear,但細心想一想,他們好似有發工資的,但香港市民無,大家都係大熱天時 ...

警黑勾結會拉左十幾個?
尋日咁多人非法集會又手持軍刀、尖刺,到最後都放走,警黃有無勾結呀?

大宅

veronica1210 發表於 19-7-27 21:40
作為一個市民,在電視看見元朗示威情形,看到班示威者的兇悍情形,心內既難過亦擔心會攪出人命,電視裡的人 ...

伯爵府

大廚勳章 畀面勳章

HoStella 發表於 19-7-28 14:59
從來嘅警黑勾結~就係看圖作故仔!你咪自己去廉署報囉!

Icac做緊啦,警處拉閘遲到,無解釋,張建忠幫警察道歉反被警察鬧,咩世界?
看圖作古仔都係有圖,你看到居然無反應,甘都得,實在佩服你的價值觀,部分衝擊者較激進自然會受到法律制裁,反正警黑勾結是觸及道德底線的事,什麼是大是大非你都未搞懂,我真係無野講!也很佩服!

水晶宮

kenstin 發表於 19-7-28 13:51
最衝擊我眼球的是,白衣人事件,因為咩人都打,這是我不能接受而且觸及道德底線,其他衝擊的事,誰人落單 ...

呢條片比較少見,你自己分析。

https://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=22652042

好多野確實無實則証據,但要將零碎既片段湊合一起再思考,先知發生咩事。唔係話要抹黑黃人,我地只想知道真相,因為美國CIA唔係等閒之輩,試想想白衫事件,最後得益係邊個。

男爵府

veronica1210 發表於 19-7-27 21:40
作為一個市民,在電視看見元朗示威情形,看到班示威者的兇悍情形,心內既難過亦擔心會攪出人命,電視裡的人 ...

只要佢地和平散去,所有衝突即可避免,所以話警察鎮壓示威者的說法係吾合理嘅,示威者絕對可以自由離開,避免衝突。
[img align=left]C:\my documents\IMG_1427_1_1_1[/img] [img align=right]C:\my documents\DSCN1156 10-04-2004_1_4_1[/img]

大宅

kenstin 發表於 19-7-28 13:44
你只係看到遊行後的勇武派衝擊,因為這些才多人看,其實最大力量的是和平理性非暴力的遊行,這班和理非的 ...

次次遊行都以和平開始,暴亂結束,仲要將所有責任推俾警方,抹黑警方無所不用其極,正常既香港人看得好淸楚,只有心盲眼盲,別有用心想搞亂香港既人才會用各種理由為暴徒開脫,在旁搖旗吶喊,置所有港人既利益于危險境地,到今日今日仲講年輕人難免過激,根本就其心可誅!

首頁
34567...8

尾頁

跳至