時政擂台

跳至

首頁

尾頁

公爵府

2024年龍年勳章 畀面勳章

nanananana 發表於 19-8-5 20:21
點解福建幫就是黑社會,黑衣人就是普通市民

係喎!點解?

公爵府

Natalie625 發表於 19-8-5 20:38
係,呢個時候已經見識過比黑社會更兇的人,所以我已經唔怕黑社會。起碼黑社會怕警察,唔敢圍警署放火。唔會 ...

我真心覺得黑衫恐怖過黑社會。

FJmom    發表於 19-8-5 23:42
ccysj01    發表於 19-8-5 21:16

公爵府

O.M.G 發表於 19-8-5 21:06
原本最初大家都和平示威,但林鄭不理民意硬推修例,
示威衝突中警方出現多次的過多武力事件及刻意放走打人的 ...

我依個師奶好簡單,見到乜就係乜。唔通見到人殺人放火然後去追究原因?我只係見到而家黑衫令到我哋民不聊生,我哋出街驚左你地,唔夠膽講嘢,全部你哋惡晒。黑社會真係唔夠你哋惡。你哋好嘢

我竟然同D親戚講如果揸車時遇到你哋,一定要拍手同豎起手指公已表示支持,否則九死一生。我覺得你地好勁啊,秦始皇可能都未有你哋咁勁。唔好打我呀,我入嚟吹下水,政治冷感,港豬嚟㗎

FJmom    發表於 19-8-5 23:51

公爵府

O.M.G 發表於 19-8-5 22:08
小小bb妳唔記得左我了,以前同妳傾過計...

當然放火係已經過左火位,沒有實質意義但相信這是一種平衡心理既 ...

咁你有冇從普通市民嘅角度去睇。乜嘢心態都好,暴力真係無人接受到。冇人話警察啱晒,但係示威者嘅暴力已經令到好多人極度反感。

相信你都係講道理嘅人。所以打咁大篇野同我地解釋。我記得曾經同黃色朋友講元朗白衣人亂打人的事情。我講咗一句:警察都會心理唔平衡。結果比全部黃人圍我,話我支持警黑合作,我當然冇這種想法。但已經俾人標籤啦。如果這刻你還用什麼心理角度去同暴徒分析,其實在於普通市民眼中你已經變成暴徒。同我上次俾人唔會係一模一樣。

公爵府

當然放火係已經過左火位,沒有實質意義但相信這是一種平衡心理既 ...

我從來都係尊重示威自由,甚至鼓勵又不會和平提出。明白係失望嘅,我睇見林鄭都好嬲。廢話連篇。但不待表可以用暴力騎劫我哋,你知唔知愛香港嘅人睇到香港今日的情況,真係好傷心,難以形容。

公爵府

我記得你了。咁多年冇傾計你都記得我。多謝你先。希望你多一點同理心,香港而家市民真係水深火熱,真係好痛苦。你哋去追尋夢想的同時,希望你顧及其他人的感受。

首頁

尾頁

跳至