自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

上個月和太太到深圳聯通大廈開大陸電話卡, sales話無咗日租卡, 要付月費卡月費$129, 每月回增$50 coupon, 可增值回聯通電話號碼, 到過了3個月可找客服轉小天神卡, 每月$5養卡費。簽用約後, 我問佢取合約副本, 但sales話內地規矩是不會印回副本予客的, 我想在聯通大廈開卡, 應不會騙我。於是簽了合約, 每張電話卡入了$500。
今日因看到有網上有人即使未到3個月, 只要wechat聯絡客服便可即時轉小天神卡, 所以今日wechat聯通客服轉小天神卡, 但客服話我合約至2020年7月, 要完咗合約才可以轉, 請問是因為未過3個月, 客服所看到的資料未轉所以話唔得, 或我被sales 騙了?

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

arun 發表於 19-8-7 19:00
上個月和太太到深圳聯通大廈開大陸電話卡, sales話無咗日租卡, 要付月費卡月費$129, 每月回增$50 coupon, ...

試下問第二個! 個個答不一樣
放下自在

大宅

回覆 cattz288 的帖子

但請問在深圳開月費電話卡要簽約, 但不會印副本予客留底的嗎 ?

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

arun 發表於 19-8-7 19:15
回覆 cattz288 的帖子

但請問在深圳開月費電話卡要簽約, 但不會印副本予客留底的嗎 ? ...

好似真係無copy! 不過你可用聯通app睇到details, 張合約記得好似都有得睇

放下自在

琥珀宮

回覆樓主:

當時用手機影低份合約

大宅

tansyneko 發表於 19-8-7 19:36
當時用手機影低份合約

係個螢幕仔睇合约, 字細到都差唔多睇唔到, 仲要好多個頁, 點影。

係香港同樣係個wordpad簽完名後, 會印番份合约比我, 點知會無。

伯爵府

上個月和太太到深圳聯通大廈開大陸電話卡, sales話無咗日租卡, 要付月費卡月費$129, 每月回增$50 coupon, ...

為什麼不在香港開一咭2號

大宅

我覺得有D受騙。網上營業廳有五蚊月租卡賣,客服話線上線下唔同,但不至于要迫人消費79一個月

wcpcelia    發表於 19-8-8 09:41

禁止訪問

禁止訪問

回覆樓主:

大宅

那些花兒 發表於 19-8-7 21:08
網上5蚊卡係大陸人先買到,要用身分證

……

水晶宮

呢張卡,HKD130, 內含RMB50, 月費RMB6, 網上做實名,唔駛上去大陸.

男爵府

好媽媽勳章

我估計,送50係送12個月,所以到20年7月,開台後3個月可轉小天神卡,但就唔會再有50元紅包回贈。
我上月開了99元plan,回贈30元紅包,回12個月,3個月後可轉小天神卡,但就停止回贈30元紅包。早幾日同朋友出了一樣的。

男爵府

好媽媽勳章

回覆樓主:

我有張年幾前出的日租卡,早幾日wechat聯通想轉小天神卡,今日聯通打來話我呢款日租卡無得轉小天神卡

象牙宮

howmuch 發表於 19-8-7 21:29
呢張卡,HKD130, 內含RMB50, 月費RMB6, 網上做實名,唔駛上去大陸.

網上真係做到實名?
放下自在

伯爵府

點會冇日租咭, 上星期先同個FD係福田口岸開左, 260元攪掂

象牙宮

RT 發表於 19-8-7 22:00
點會冇日租咭, 上星期先同個FD係福田口岸開左, 260元攪掂

小店先有! 聯通門市無喇
放下自在

伯爵府

cattz288 發表於 19-8-7 22:02
小店先有! 聯通門市無喇

福田口岸個間聯通係咪屬於聯通架? 定係小店用聯通個名呢??

象牙宮

RT 發表於 19-8-7 22:05
福田口岸個間聯通係咪屬於聯通架? 定係小店用聯通個名呢??

係咪聯通屋仔黎架?
放下自在

伯爵府

cattz288 發表於 19-8-7 22:07
係咪聯通屋仔黎架?

我見到成間野打住聯通咋, 又冇為意係咪的代理, 不過個度有日租咭賣囉

首頁

尾頁

跳至