嬰兒醫護

跳至

首頁

尾頁

大宅

Delete

大宅

WaiKwanWong 發表於 19-9-2 14:40
寶寶屙水屎,前排她有手足口病,唔知系咪里个病整她經常痾水屎,她个病已經好了,就系腳還有紅疹,她有吃粥 ...

試下飲豆奶先,俾腸胃休息一下。我仔之前中腸病毒,康復後都飲左一排豆奶,之後轉返牛奶奶粉
回覆 WaiKwanWong 的帖子

Hello WaiKwanWong, BB身體唔舒服都會影響便便形態,隨住身體慢慢康復情況應該會有改善, 手足口病有傳染性, 照顧BB前後要洗手, 屋企特別係玩具都要勤清潔呀! 哩段時間就跟足醫生指示服藥, 同埋多d休息, BB依家精神、胃口有冇好d?

NUTRICIA多年來一直專注BB首1000日營養研究,因為BB的健康是我們的動力。
讓我陪伴你在BB的成長路上,作出最好的營養選擇,帶動寶寶健康成長。

大宅

Chloe@NUTRICIA 發表於 19-9-4 11:21
回覆 WaiKwanWong 的帖子

Hello WaiKwanWong, BB身體唔舒服都會影響便便形態,隨住身體慢慢康復情況應該會 ...

已經好左了!

WaiKwanWong 發表於 19-9-4 23:59
已經好左了!

BB好返 BB口腔水泡結痂,建議飲奶或者湯粥都唔好太熱等容易d入口仲要同佢補充足夠水份

NUTRICIA多年來一直專注BB首1000日營養研究,因為BB的健康是我們的動力。
讓我陪伴你在BB的成長路上,作出最好的營養選擇,帶動寶寶健康成長。

首頁

尾頁

跳至