懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

別墅

tomb1014 發表於 19-9-24 10:48
呢排開始訓得差,上左床2-3個鐘都未能入睡,有時去到天光先訓到少少,仲要係淺睡

請教有咩方法訓好啲?

我覺得放鬆身體同心情先會訓得著,可能同你情緒太過緊張有關。每個人放鬆的方法都唔同,你可以搵樣無甘抗拒的去試下做。我自己有訓練自己訓覺的習慣,所以好少失眠。有時個腦唔諗野,靜落黎合埋眼就訓著。我如果諗得太多,就會煲小說,唔夠5分鐘就KO左我;煲小說唔得就聽音樂。我又試過幻想行樓梯開門...我依家19週,晚晚9點幾訓著,放假就加埋午睡。其實如果你老公同你同時上床訓,你都可以試下早過你老公上床,睇下會唔會訓得著先。

洋房

回覆 tomb1014 的帖子

建議可以把鈣鎂片改夜晚食 (就人地話好似飲牛奶會好訓D的)鎂有安定神經的作用
我親身試過+建議過身邊的朋友,大家都覺得這方法有效

建議你可以試吓

大宅

Kwangwang 發表於 19-9-27 19:05
回覆 tomb1014 的帖子

建議可以把鈣鎂片改夜晚食 (就人地話好似飲牛奶會好訓D的)鎂有安定神經的作用

請問你食邊雙鈣美片?

民房

健康乖乖豬 發表於 19-9-24 11:19
初期係甘,仲會狂發夢

我都係呀,未有bb前好小發夢,宜家差唔多日日都有,我琴晚仲講埋野tim, 自己醒左知道頭先講野= =

大宅

limanshan 發表於 19-9-27 00:21
我有左到依家35周,晚晚keep住1個鐘一次去廁所,日日都訓唔好,心情超差~
...

我由12,3W開始都係呀,臨訓時幾個鐘已經少飲水,都唔明點解咁多訓可以痾到天光

首頁

尾頁

跳至