時政擂台

跳至

首頁
12345...6

尾頁

男爵府

開心吸收勳章

一味粗口鬧,然後周圍打斷自己米路.
仲將阿爺貼在地上踩,然後各種抹黑..再唱衰阿爺..
俾著你係阿爺,你點樣解決哩個反骨仔?
所以香港真的俾班邪都滾死...
你睇澳門幾好?首先唔好怪阿爺,怪只怪自己太惡劣了.純正自己羅來衰.但卻要真香港人埋單!
當然你可以話搞破壞的才是真香港人,但我唔同意嘍

子爵府

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 Poo得好勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第四回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

esmehouse 發表於 19-10-8 12:42
係 仲有雙非居港權

明ar, 不過現在去到咁,都無得講。

反而係現在,剛剛林鄭先去完北京,一返來出埋蒙面法,其實蒙面法整到d人仲嬲,旅遊警告都出緊。但蒙面法可能係ar爺叫

現在平靜返,ar爺都唔會同你客氣,個心都覺得全部人都係咁,如果唔係點會搞成幾個月都平靜唔到

子爵府

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 Poo得好勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第四回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

janice_cat 發表於 19-10-8 12:50
等秋後算帳, 到時全港人齊齊攬炒

係,即使係建制派都會話辦事不力

象牙宮

2024年龍年勳章

回覆樓主:

不如問下黑衣人,幾時放過香港人?

esmehouse    發表於 19-10-8 13:40

大宅

回覆樓主:

不會。歷史上想奪權嘅皇子均無好下場,何況一個小小的香港?
但“香港淪陷”已成事實,香港無運行,我們被攬炒了。依家只期望20年後俾返條生路我小朋友行。

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我估會放棄香港...

水晶宮

jacobkit 發表於 19-10-8 11:52
我覺得就算香港現在say sorry,都返唔到以前的關係。來緊的打壓只會更大,即有好嘢唔益你,輸入更多大陸人 ...

亞爺日理萬機都未必對香港好上心,我覺得宜家最好叫啲曱甴放過香港先啦

公爵府

150個單程證唔係阿爺攪出來架!你知唔知有好多人娶大陸女人架?仲有未必比得起係政府醫院生仔,會係大陸生,佢哋就係咁申請落嚟㗎。
另外禁蒙面法出得太遲啦!d人要犯法就自己承擔返個風險!我唔覺阿爺打壓,d人依然有權遊行同集會,不過要以真面目示人啫!
我係阿爺睬你哋都儍,有咁多個仔,呢個仔唔乖,放棄佢都仲得!

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

jacobkit 發表於 19-10-8 12:53
明ar, 不過現在去到咁,都無得講。

反而係現在,剛剛林鄭先去完北京,一返來出埋蒙面法,其實蒙面法整到d ...
佢地再攪大鑊嘢分分鐘鐘連上網都受監管,就好似大陸咁
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

男爵府

回覆樓主:

阿爺幾時有打壓過香港????!!願聽其詳!

水晶宮

咁樣搞一搞,本身香港人企業主想走路套現放盤,對國內投資資金來講卻是遍地平靚正筍貨,就算香港重新洗牌,得益也不會是街頭果班人⋯⋯
少奶奶的身份,丫頭的命...

禁止訪問

大宅

They are going make us irrelevant . The youngsters in HK are so anti-China, this is difficult to change, at least not in the foreseeable future. That’s why I think it’s easier to give up on us then to reconcile with us. This is so sad......

子爵府

ahlungko 發表於 19-10-8 13:45
阿爺幾時有打壓過香港????!!願聽其詳!

我講來緊ar爺咖會錫住香港

子爵府

54heima 發表於 19-10-8 13:56
咁樣搞一搞,本身香港人企業主想走路套現放盤,對國內投資資金來講卻是遍地平靚正筍貨,就算香港重新洗牌, ...

當然,因為街頭果班人,點都唔會有經濟能力

子爵府

jacobkit 發表於 19-10-8 14:04
我講來緊ar爺咖會錫住香港

打錯字,唔會錫住香港

男爵府

Snowman@HK 發表於 19-10-8 12:07
有能者居之
與其擔憂中共是否打壓,倒不如提高自己和小朋友的能力

正是。

男爵府

raven 發表於 19-10-8 12:10
有能者居之, 從來都無錯, 150係香港人自己搞出黎, 唔可以下下怪上面!!!!!

正確講氾民係幫兇

男爵府

jacobkit 發表於 19-10-8 14:07
打錯字,唔會錫住香港

錫唔錫無所謂啦,不過你地曱甴黃屍一定冇好下場就係真的。

複式洋房

真係唔好成日攞150出嚟講啦,而家嘅香港已經唔係以前嘅香港,除咗響大陸揾唔到食果D,真係無人願意落嚟架啦,我以前外國讀書D大陸同學有八九成都翻翻大陸發展啦,有D甚至已經攞咗外國PR都翻咗大陸。所以其實你諗下都知果150係邊D人,希望D男人唔好娶咁多大陸女仔。

首頁
12345...6

尾頁

跳至