時事熱話

跳至

首頁
23456...9

尾頁

禁止訪問

子爵府

ZTTZ 發表於 19-11-26 01:03
呢啲嘢唔關踏實事嘅,只要你一日奶共,都唔到你話事,你做左咁耐奴才,你仲唔懂咩?
...

中國人民富了起來,中國強了起來,是事實,是一個你們不願接受的事實
我躁踏實實讀完大學、完成碩士學位、工作、買第一層樓、再買第二層樓。唔係天天叫口號、打砸搶燒個天就會跌層樓俾你地
國家是爺,不奶爺,難度像你們「想」奶英美?人家只當你們是傻子,棋子也不如,整天不知羞恥的拿著人家的國旗,但雙腳還是站在中國的土地上
美國人民可以無限話事?不喜歡就打就燒?不用工作就會有會有房子?港英年代香港人比6個月前的香港更無民主自由的

子爵府

kkchow97 發表於 19-11-26 01:19
自從六月開始,百份之七十的香港人,我相信對香港D黑警都失去信心了,只有D死硬藍C或D黑警家人,仍然對黑警係 ...

一個二個精神病,明知是謊言也是要暗住良心去相信,是白癡定無良知?
樹大必有枯枝,但應該去想辦法處理枯枝,而唔係成棵樹砍左佢,何況你們現在燒緊成條村?

珍珠宮

Chaielsa 發表於 19-11-25 01:29
事實證明邪不能勝正!
叫人死曱由咁爽

下面張相。。

別墅

逸逸不敗 發表於 19-11-25 23:51
回覆 傻太 的帖子

曱甴真係最無恥,乜都講得出~

最無恥下流係你地呢班毒婦呀~
成日系度怨天尤人!3姑六婆成日系背後講事非!你地仲識做乜野?
搞風搞雨咪系你地呢班婦人之仁囉!
唔系你地呢班人加鹽加醋!件事會搞成甘?

別墅

傻太 發表於 19-11-26 08:05
一個二個精神病,明知是謊言也是要暗住良心去相信,是白癡定無良知?
樹大必有枯枝,但應該去想辦法處理枯 ...

你快d走喇!老人院都唔收你呀…你唔好再欺騙自已喇!夠鐘喇~~ 講緊自己就認左佢喇

別墅

angiehouse 發表於 19-11-26 08:21
下面張相。。

收聲喇!呢度唔歡迎你呢種廢柴!要笑反去你集中營笑飽佢喇

子爵府

Chaielsa 發表於 19-11-26 08:37
你快d走喇!老人院都唔收你呀…你唔好再欺騙自已喇!夠鐘喇~~ 講緊自己就 ...

勞改營等緊你,2047我同老人院請假去探你

珍珠宮

Chaielsa 發表於 19-11-26 08:42

收聲喇!呢度唔歡迎你呢種廢柴!要笑反去你集中營笑飽佢 ...

你都認為張相好笑呀?我其實想讚佢者加,
笑下就癈柴?
甘大把yellow useless object

大宅

Chaielsa 發表於 19-11-25 01:53
覺得香港玩完既任何人!快d拿拿聲走佬喇!一路好走!
有請小鳳姐!
依家邊個輸打贏要呀?

溫馨提示:

無論選舉結果如何,香港都是中國的一部份,不要以為選舉贏了,香港就变成美國一個州!

男爵府

傻太 發表於 19-11-26 08:00
中國人民富了起來,中國強了起來,是事實,是一個你們不願接受的事實
我躁踏實實讀完大學、完成碩士學位、 ...

外表幾靚又如何?金玉其外,敗絮其中

子爵府

CKBB 發表於 19-11-26 09:42
外表幾靚又如何?金玉其外,敗絮其中

你有認真、不帶偏見去看其中嗎?耳濡目染、被洗腦的一群,世上的確沒有烏托邦,你們敬拜的美國也沒有,那裡只有無恥、卑劣,就像你們現在一樣,可惜你們就算願當無恥、卑劣的犬兒,人家也不收留你,繼續搖尾乞憐地揮舞人家的國旗吧

男爵府

傻太 發表於 19-11-26 08:05
樹大必有枯枝,但應該去想辦法處理枯 ...

我其實已經冇回BK有關政治嘅帖一段時間。因為覺得有部分媽媽 (上得BK大部分都有小朋友,我假設大部份都係媽媽)的確係言論過於偏激,難以溝通。完全想像唔到滿口惡毒言論嘅媽媽,點樣去教導自己小朋友。

再一次重申,不支持暴力。

回應你樹大都有枯枝的言論,如果要處理枯枝,首先架構要認為有枯枝的存在才能處理。

但觀乎咁多次警方嘅記者招待會及政府嘅言論,我感覺唔到佢哋認為有枯枝嘅出現,試問如何處理?

子爵府

taidou 發表於 19-11-26 13:00
我其實已經冇回BK有關政治嘅帖一段時間。因為覺得有部分媽媽 (上得BK大部分都有小朋友,我假設大部份都係 ...

首先,我自己就從來無咒過年輕人死嘅,我係真的痛心他們被煽動、自己砸緊自己未來、因無知的恐懼而埋沒自己良心作卑劣的行為、想回頭時已無路可退(你認唔認同呢d好,我個人係痛心多於責備)
第二,你看fb,yahoo黃人的回應,郁下就DLLM、死全家、禍必及妻兒、起底拎小朋友相片恐嚇,那些更加惡毒無比
第三,林鄭有講過唔會盲撐警隊(類似係咁,果次d人話佢出賣警隊,但我覺得幾均真)
同埋,解散警隊後由誰執法?(呢個素球,我只get到你地想出武警或解放軍,但依邏輯而言,你地應該覺得呢兩樣野衰過港警,所以我覺得呢個素球只為搗亂香港)

禁止訪問

男爵府

傻太 發表於 19-11-26 13:27
首先,我自己就從來無咒過年輕人死嘅,我係真的痛心他們被煽動、自己砸緊自己未來、因無知的恐懼而埋沒自 ...

我其實絕對理性的,不支持暴力的。支持用選票發聲。

其實公道d好,你唔好淨係話示威者,藍的都有好多暴力行為,對嗎?只係單方面譴責某一個取向的有咩意義呢?

至於你話林鄭,佢有講唔會盲目撐警隊,但你唔係唔記得佢有講過無數次唔會出賣警隊掛?

你咁偏頗,點討論。我唔會再同你討論落去,冇意思的。

子爵府

kkchow97 發表於 19-11-26 13:37
對你的回應,只能講一句,"腦殘就去醫",仲有,777只講過永遠都撐黑警,而且,大陸武警同解放軍,應該一早已經落 ...

你睇唔明我寫咩呀?慢慢睇,慢慢明,好快2047
話人地蠢唔代表自己叻,正如話人地做錯唔等於自己做啱

別墅

傻太 發表於 19-11-25 23:00
我相信我的孩子將來生活比你好,因為我們有踏實、有計劃、一分耕耘 一分收穫
繼續等你嘅2047,勞改營應該 ...

你就唔怕d報應報系你小朋友身上?
有2層樓就好巴閉……大把人有錢過你喇 唔好再力出來曬喇。
聽下民意喇~
少數民族就唔好出來博鬧喇

子爵府

taidou 發表於 19-11-26 13:38
我其實絕對理性的,不支持暴力的。支持用選票發聲。

其實公道d好,你唔好淨係話示威者,藍的都有好多暴力 ...

一講唔到:係街就DLLM、打人、唱歌,係網上就鬧人五毛、低學歷、腦殘,沒有面對的道理嗎?
藍人傷人有幾單,但比起暴徒私了,簡直蚊脾和牛脾,況且警方也沒有不處理,同埋藍人易捉d,因為傷人也是光明正大,不會蒙著面偷雞摸狗。但藍人沒有砸沒有燒,只會罷買罷食,暴徒砸了多少美心系列、燒了多少360?
林鄭話不會盲撐警隊和不會出賣警隊是有關連的,邏輯一點

別墅

傻太 發表於 19-11-26 13:40
你睇唔明我寫咩呀?慢慢睇,慢慢明,好快2047
話人地蠢唔代表自己叻,正如話人地做錯唔等於自己做 ...

睇唔明就緊架喇!有名你地叫『傻太』
成日講2047。2047我比個官你做呀!傻婆

首頁
23456...9

尾頁

跳至