自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

SandyKL 發表於 20-1-12 21:13
依家在曼谷,視曼谷為我鄉下,過去呢一年覺得日本人向曼谷進發,開日本酒店,主流商場日本餐廳越嚟越多,仲 ...

你有無去Terminal 21商場。直程無得頂!嗰間Mrga Bengna一樣無語論比。亞太區未來世界一定是泰國和中國。但講投資發展應該是越南。

子爵府

SandyKL 發表於 20-1-12 22:10
Terminal 21常留腳毛 但你講呢間Mrga Bengna就冇印象,係咪Mega Bengna?

你對! 嗰商場好熱鬧。尤其嗰間全球面積五大室內遊戲室。真係好勁抽。

子爵府

回覆樓主:

我上次去坐地鐵,泰國人好有禮貌。比如一個女仔起身樣比我family 老人家坐,對面男仔見到立刻起身樣比個女仔坐返。我估泰國德教育做得好。而且我在大堂見D未來新開路線有成三十個。唉!想起香港連一個新車站都咁困難! 台灣?我估在國際上已經無乜人理。又或可能只有香港人理。那怕民進黨也好國民黨也好只是一塊地。

子爵府

大力大力 發表於 20-1-13 07:45
曼谷有個遊樂場 (Dream World) 、上個月到曼谷我們想去、但係真係超級熱、最後都取消了、曼谷真是沒有什麼 ...

其實曼谷有個暹羅海洋世界,你可坐玻璃船看魚群好特別。另Mega Bangna 個室內三層高遊樂真係好堅架!晚上遊船河食buffet 有人唱歌都係二佰多乍。係喜歡book 埋daily trip 去吓死亡路軌,火車市集參觀,洗大象,水上巿集晚上坐埋船出海看營火蟲。包你樂而忘返。

子爵府

BarbaraX 發表於 20-1-13 10:26
睇下曼谷棵聖誕樹
又諗起自己地方原本都應該有
重靚d添(自high)

我自己都好感觸。見到人地聖誕樹會想起往日香港聖誕節好靚。又想起又一城火燒聖誕樹,好嬲。

首頁

尾頁

跳至