親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

男爵府

回覆 Charlotte_mom 的帖子

問左, 酒店冇得退 ,只可以廷期
機票冇得退 ,只可以退返 每張成人 120 蚊稅
機票改期 要補 600+400 =1000蚊一張

男爵府

Lqueenie 發表於 20-2-21 09:33
機票係airasia, 佢地暫時比3月30日前出發的免費取消,酒店到時睇下可否同酒店商量
...

airasia港人可免費取消嗎?

珍珠宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

KHW1 發表於 20-2-24 14:48
airasia港人可免費取消嗎?

3月30日前由香港出發,經官網買飛的可免費取消

男爵府

Lqueenie 發表於 20-2-24 14:56
3月30日前由香港出發,經官網買飛的可免費取消

thx

別墅

Charlotte_mom 發表於 20-2-21 09:47
反而我買最cheap果隻airasia全退
真係知否世事常變,cheap人有cheap福 (我3月)
希望大家都順利退款啦

請問你點樣退到款?用左幾日收到退款?是否全數退返俾你?我2月12號開始申請退款,依家仲未收到退款。我班機係2月26號飛曼谷,班機俾airasia取消左。酒店就冇得取消,只可以改期。。。

大宅

國泰可以免費改期了
不過我係紅日4日去,唔知可以改d乜其他日子 ,如果唔去,應該會取消算
唔知4月中疫情會點

別墅

oolong817 發表於 20-2-20 20:20
回覆 bobo1015 的帖子

我4月7 ,阿聯,冇得取消,但部份朋友唔去酒店BOOK左冇得退款,想試下博一博取唔取消到

我都係7/4,阿聯,最壞打算蝕機票

珍珠宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

bibibi1234 發表於 20-2-28 21:31
國泰可以免費改期了
不過我係紅日4日去,唔知可以改d乜其他日子 ,如果唔去,應該會取消算
唔知4月中疫情會 ...

機票仲等緊航空公司免費取消

酒店有3晚比晒錢話唔比取消,但比我改期兼改名

大宅

Lqueenie 發表於 20-3-1 20:17
機票仲等緊航空公司免費取消

酒店有3晚比晒錢話唔比取消,但比我改期兼改名

國泰依家一般國家都好似無免費取消,所以我唔抱大希望
其實想去多d

珍珠宮

bibibi1234 發表於 20-3-1 21:02
國泰依家一般國家都好似無免費取消,所以我唔抱大希望
其實想去多d

我係airasia飛布吉,暫時比3月30日前出發的乘客免費取消,等佢遲下會否安排比4月取消

我都好想去,但仍要視乎疫情

大宅

Lqueenie 發表於 20-3-1 21:04
我係airasia飛布吉,暫時比3月30日前出發的乘客免費取消,等佢遲下會否安排比4月取消

我都好想去,但仍要 ...

咁好
可以免費取消

瑪瑙宮

大廚勳章

oolong817 發表於 20-2-22 01:10
回覆 yuyu.c 的帖子

即係,退款?但要比500手續費?我經 X遊人買 ,話唔比取消,我話廷遲,因為我老公確診左初期 ...

無買旅保?如果確診cancer。。醫生有信建議不出門。。應可claim全數
喇麼撻沙 啪卡挖多
阿喇克多 沈瑪 沈潑躂沙
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

珍珠宮

bibibi1234 發表於 20-3-1 23:03
咁好
可以免費取消

官網訂機票可以,agent訂就唔清楚,我等緊

男爵府

oolong817 發表於 20-2-24 12:47
回覆 Charlotte_mom 的帖子

問左, 酒店冇得退 ,只可以廷期

我訂咗阿聯酋官網, 4月3日飛bkk. 請問oolong 817, 你$600+ $400=$1000 是包括了機票差價嗎? 還是$600(去程)加$400(回程)只是改票費用?

我想改8月去, 本來easter只是6千幾(3大1小)咋, 唉!

男爵府

Charlotte_mom 發表於 20-2-22 15:10
無電話的
就算你打airasiago,佢話佢只處理package
問佢攞大陸、馬拉、香港電話,全部都係流嘅

請問點樣用ava駁去 cs?

大宅

Charlotte_mom 發表於 20-2-21 09:47
反而我買最cheap果隻airasia全退
真係知否世事常變,cheap人有cheap福 (我3月)
希望大家都順利退款啦

我through 永安買AA, 唔知有冇得退

大宅

chickchick 發表於 20-3-2 08:21
我訂咗阿聯酋官網, 4月3日飛bkk. 請問oolong 817, 你$600+ $400=$1000 是包括了機票差價嗎? 還是$600(去 ...

我都係買咗阿聯酋,不過我經永安買,原本5/4飛。你有冇問過阿聯酋可以免費改期嗎?

男爵府

carmen1128 發表於 20-3-8 06:22
我都係買咗阿聯酋,不過我經永安買,原本5/4飛。你有冇問過阿聯酋可以免費改期嗎?
...

無得免費改, 每張收$600, 另加差價(如有)

男爵府

回覆 chickchick 的帖子

阿聯 廷期機票 收 600, 愛遊人 收400 ,所以合共 1000 , 補1000, 我唔制啦,時間又唔係靚
我即刻買左 泰航6月19 , 太沖動 , 果下谷鬼氣唔理智 ,都唔知 6 月點

因為我點都要帶我老豆去旅行,珍惜時光相處

男爵府

回覆 seaheart88 的帖子

有買旅保 ,而家就係等 航空公司 取消航班, 就可以退款 咁就唔使搞保險 , 因為我地 一行 6大3小 , 其中一個家庭冇買旅保,又話分開買又乜又物

因為原先所有野都係我經手訂,果個家庭而家又唔想去,又唔想蝕,而家米搞著我囉,其實我可以搞保險,叫保險賠

首頁

尾頁

跳至