時事熱話

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

721你知唔知前傳係點呀!! 你試下有班垃圾去你屋企搞事搞屁呀, 先撩者賤呀!!! 如果有人主動黎我屋企搞事, 我一定十倍奉還呀!! 721問返你個林卓廷咩事啦!! 仲有呀哩條林姓廢物係反修例之前已經被佢D黨員企出黎話佢人格卑劣!!自己睇返新聞啦!

被自殺, 係你地妄想出黎, 我問左好多YC, 個個都答我唔到死左邊個, 如果係滅左族, 咁佢D朋友都要被滅族, 條chain會不斷擴展, 冇可能殺晒所有人, 用下腦都知冇可能, 除非你地口中所講死左幾千人全部都係孤兒冇返工冇返學冇朋友

男爵府

吹簫邦 發表於 20-3-29 20:59
只有一個原因。
我們都愛香港,搞亂香港的人不是抗爭者,是政權。

放心,我們一定會守護香港,但絕對不會用你班死YC 模式,你們只有不顧一切去破壞,去爭取你們自己認為的民主,你們是撤底破壞香港社會既垃圾、渣滓!

公爵府

吹簫邦 發表於 20-3-29 20:59
只有一個原因。
我們都愛香港,搞亂香港的人不是抗爭者,是政權。

你攪港獨

複式洋房

回覆樓主:

我相信BK既人大部份都有小朋友,一睇時事壇就覺得好恐怖,一味鬧,啲說話仲甘難聽,做你地子女唔怪之得要出去反抗
我相信BK有好多中產有學識既爸媽,你地見識竟然就係同的士佬無別,一年黎你地睇到既野就係表面既新聞 ,自己無腦唔識唸下點解香港搞成甘

其實呢一年黎有影響你地啲咩?冇就收收聲 有既就講下影響左啲乜,個個時事評論家上身 個個做啊叻唔通個個都係啊叻咩

子爵府

好媽媽勳章

吹簫邦 發表於 20-3-29 20:56
一坐上的士,司機就開始滔滔不絕談論大半年來的香港政事。黑衣暴徒如何搞破壞呀,年輕人被政棍&外國勢力利 ...

的士司機有講錯咩,乞衣曱甴真係一點都無做錯,定係有人扮盲只係睇到自己想要睇嘅嘢

男爵府

nanaaixi 發表於 20-5-25 15:00
你地先無知,好地地一個家園,要親手毀爛佢,你地憑咩代表全香港人出黎打d平民啊?清理路障要俾你地打,政 ...

攪完破懷之後話因為政府唔理佢哋,是政府逼佢哋咁做

男爵府

FengMaMa 發表於 20-6-6 11:38
攪完破懷之後話因為政府唔理佢哋,是政府逼佢哋咁做

咩事都係人地既錯,自己一定唔會錯。父母教得好
做人,5好難为自己

伯爵府

回覆 吹簫邦 的帖子

831我都係太子地鐵站到,我見到好多所謂市民其實係黑暴係到換衫吾知係到準備做乜戲,之後我返屋企睇電視,見到黑暴係地鐵到攻擊市民,仲記得你地啲黑暴為左扮無辜脫身,有啲除左個口罩扮喊整到自己面容扭曲,想逃過電視台既鏡頭,好彩當時有警察一早到埸,你咪再扮傻,我相信果日好多正常市民都見到你地班黑暴所作所為,仲有係黑記黑報吾報出來,你準備等國案法啦。。。支持香港嚴正執法

大宅

吹簫邦 發表於 20-3-29 20:56
一坐上的士,司機就開始滔滔不絕談論大半年來的香港政事。黑衣暴徒如何搞破壞呀,年輕人被政棍&外國勢力利 ...

你繼續吹簫啦

伯爵府

好媽媽勳章

回覆樓主:

講咁多都係想自我感覺良好。
好快比人清算你。

複式洋房

wunwunmum 發表於 20-5-6 11:51
沒有林卓廷,沒有721

831係暴徒開遮打2个阿伯,市民自衛,當日根本無死人,班白痴儍仔拜拜拜咗幾个月,自 ...

大話講一百次就唔係大話
原來呢句說話係真⋯⋯

複式洋房

szesze_lam 發表於 20-6-3 16:56
721你知唔知前傳係點呀!! 你試下有班垃圾去你屋企搞事搞屁呀, 先撩者賤呀!!! 如果有人主動黎我屋企搞事, 我 ...

大話講一百次就變真
原來林卓廷入元朗就要打無辜乘客
警察就會唔聽999
就會落閘連報案都唔處理
就會隻眼開隻眼閉當睇唔到有人打人

白衫人由下晝企到夜晚十點林生先入元朗站
原來大話講一百次就會變真

伯爵府

adrainchann 發表於 20-6-12 19:39
大話講一百次就變真
原來林卓廷入元朗就要打無辜乘客
警察就會唔聽999

咁你知唔知白衫人點解企係到?因為佢地已經放晒風要入去搞事呀,你真唔知定假唔知呀? 連x仔叫人專登出po 叫人打爆999 你知唔知呀, 林卓廷佢人格冇問題就唔會有一班黨員企出黎要同佢割蓆話佢人格卑劣啦,議員從來都係戲子,政治一向都係黑暗,係你地俾人利用左棋子自己都唔知!!!唔好再本末倒置啦!

複式洋房

szesze_lam 發表於 20-6-12 20:41

咁你知唔知白衫人點解企係到?因為佢地已經放晒風要入去 ...

咁當個動機我哋各執一詞
咁講個處理手法 又係返返去警隊
選擇性失明 到咗揸晒膠鐵通都唔拉人
仲好死唔死走去搭人膊頭
香港警察係Asia’s finest 㗎啵

伯爵府

adrainchann 發表於 20-6-12 21:05
咁當個動機我哋各執一詞
咁講個處理手法 又係返返去警隊
選擇性失明 到咗揸晒膠鐵通都唔拉人

你哩個問題,警方答左好多次喇,佢地有承認做得唔好wor, 你地話人選擇性失明,你地自己何嘗唔係呀,6月9日,係到呃人話手無寸鐵,要衝擊警方防線,係用磚頭一舊舊掉過去,仲話自己手無寸鐵,我有晒片6月9日衝擊個陣d片, back up晒。你地只係不斷睇緊有利黑衣人的片,當然洗晒腦,而我由6月9日開始,連續幾個月不眠不休睇連登,睇好多台的直播,用晒屋企電視電腦iPad 手提播晒唔同channel, 只求知道真相! 你明唔明個問題係邊,冇人阻止和平示威,表達訴求,但依家係變晒質,唔係企係黃個邊就一定俾人起底,俾人欺凌,俾人打,中立都俾人鬧,用市民生計作籌碼,傷害無辜市民,明唔明呀

複式洋房

szesze_lam 發表於 20-6-12 22:00
你哩個問題,警方答左好多次喇,佢地有承認做得唔好wor, 你地話人選擇性失明,你地自己何嘗唔係呀,6月9日 ...

我梗係明你哋嗰邊諗咩啦
有得穩定和平相處邊個唔想
有得相安無事嚟讀書拍拖出街邊個後生仔唔想

邊個會無啦啦走去做一啲隨時坐10年監嘅行為
但當你睇到啲最唔願意見到嘅事情發生嗰陣
你好難當睇唔到個問題
如果未來真係有希望 佢哋唔會冇事冇幹去斷送自己嘅希望

我記得立法會有支柱樑俾人塗鴉嘅一句說話
「是你教我們和平示威沒有用的」
而家已經唔係香港兩個立場之間嘅矛盾
而係一班認自己做香港人嘅人同中國人嘅角力

講返721
如果警察真係咁專業咁大公無私嘅話
嗰晚唔會當睇唔到 去到南邊圍都一個人都唔拉囉

伯爵府

adrainchann 發表於 20-6-12 22:08
我梗係明你哋嗰邊諗咩啦

和平示威冇用,我明,但咁就可以打不同政見的人?用火燒人?掉人汽油彈?even人地冇講任何野靜靜自己移開路障,都俾人打到頭破血流,咁樣爭取到民主咩? 爭取民主,首先要滅左其他唔同意見的人?口講民主,點知最唔民主係爭取民主班人?! 我唔怕同你講,我一開始係淺黃,有去遊行,我地哩到從來不是盲撐,成日都講,係咪警察都好有錯就要拉架,係你地扮睇唔到。 隨住事件不斷變晒質,我已經唔係淺黃,係藍,但藍亦唔代表紅,我地係針對件事。中間發生太多事,太多人出黎9 up俾人踢爆但黑媒隱瞞,好似吳傲雪咁,咁大聲出黎話自己俾人搞,但後來俾人踢爆係大話精(續)

伯爵府

我梗係明你哋嗰邊諗咩啦

(續)
係自己fb 改口供,話其實係朋友先啱,2014年已經有晒前科,又坤星火錢,又周圍講大話,真係精彩,我相信大把人都唔知佢當時係講。大。話,成功搏取大家同情,成功令大家憎恨警察。

係咁被洗腦話死左幾千人,其實諗下都知唔make sense, 條chain唔會斷,除非個幾千人全部係孤兒唔返學唔返工一個相識的人都冇,你地話以前冇死咁多人(自殺), 因為以前唔會報太多,6月之後媒體就放大件事黎報,連我做醫生個朋友,佢係黃,都話其實日日都有好多人死,好多人跳樓,自殺,只係平時冇事冇幹大家唔留意咋。

伯爵府

我梗係明你哋嗰邊諗咩啦

(續)我最留意就係睇佢地TG點帶風向 ,點樣令到你地成功信晒佢地口中作的故仔,點樣引導你地思想,根本依家唔係爭取民主,係有一顆要贏gei心,睇佢地一言一語,都當自己係打緊機咁,唔覺得佢地係為香港好。

最大的轉捩點,就係我。親。耳。聽到有人出去示威傾價錢,當時佢地其實好細聲,我又帶住AirPods(冇開聲),以為我乜都聽唔到,講明個晚出去搞事,中前線個d可以有八千呀,唔係你自己親耳聽當然唔信啦!

仲有太多太多事,令到我轉晒態,和平示威冇用,你見到美國個邊都唔係和平,但佢地有打唔同政見的人嗎?知唔知好多人一見到黑衣人就驚?

伯爵府

我梗係明你哋嗰邊諗咩啦

不如好簡單,做個實驗,你搵日,企係警察面前,大嗌光復香港,時代革命,又企係黑衣人堆中,大嗌我支持香港警察! 你覺得結果會係點?

依家係黃唔俾藍生存,要趕盡殺絕,要所有藍去死,就算自己親人都可以講d好侮辱的說話,一點親情都唔念,黃人變到好冷血,好可怕,佢地要剷除異己,話知你俾打死,最好死埋去,黃人唔係變成咁,會咁多人驚左你地咩! 又做個實驗呀,係fb 貼:光復香港 時代革命,定貼: 我係政治中立or 我係支持香港警察,邊個會被起底呢?你自己心裡有數,我地明知再討論落去都唔會有結果

首頁

尾頁

跳至