時政擂台

跳至

首頁

尾頁

瑪瑙宮

大廚勳章

11111 發表於 20-3-30 20:39
點解仲有人話係政府付費? 申利:一直都話去旅行啲人自私,由第一單確疹者開始啲人仲要返大陸開始

https:/ ...

但係就算政府代理安排飛機佢自己俾返錢咁當然係好合理啦。。。

不過中途啲交通其實又真係需要自己安排。。因為可能三四個係東南西北各個地方。。又要政府車到去機場又真係有啲難度。。自己去自由行嗰啲車程都應該自己識安排啦。。至於跟團嗰啲應該領隊幫手搞掂啦。。

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
喇麼撻沙 啪卡挖多
阿喇克多 沈瑪 沈潑躂沙
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

瑪瑙宮

大廚勳章

11111 發表於 20-3-30 20:39
點解仲有人話係政府付費? 申利:一直都話去旅行啲人自私,由第一單確疹者開始啲人仲要返大陸開始

https:/ ...

平心而論就算你自己肯俾錢返嚟。。。因為都其實香港嘅醫療好飽和。。。

日日係咁雙位數字急升。。仲有咁多外遊人士返嚟確診。。。依家嚟睇吓病床都冇得入。。。但係反而賴政府無能。。。大佬呀。。日日咁多外來嘅香港人,外國人。。醫療實淋當啦。。

我覺得政府係做得唔夠好但係嗰班自私嘅港喱都好賤格。。回流嗰班留學生又係當香港係避難所。。仲要自私唔隔離隨街播毒

喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

瑪瑙宮

大廚勳章

2521 發表於 20-3-30 21:43
公道d,郵輪果班港人咪一樣嗌晒救命,接佢哋果幾班包機咪又係唔自費,你唔係唔知卦?
...

一月二月都算啦。。。已經咁高危三月都仲夠膽去呢啲地方遠遊。。。咁樣出事係咪真係應該攞嚟賤呢?
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

瑪瑙宮

大廚勳章

Edithcsm 發表於 20-3-30 21:50
速速磅,唔好兩頭望!
唔好返到嚟賴皮唔俾呀!

我覺得加拿大呢個方案比較好。。

就算當時冇卡無錢。。。應該總有親人或者朋友肯救佢掛。。起碼都保證找數先啦。。唔通又係香港庫房俾錢啊

喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

瑪瑙宮

大廚勳章

11111 發表於 20-3-30 22:25
日本同武漢嗰班連錢都唔比成班都係自私

時間都唔同啦。。

一月二月都仲未講到叫你唔好外遊。。只係啲網友呼籲大家唔好外遊。。。但係二月尾三月初個疫情搞到咁樣都仲敢去咁遠地方咁落後地方外遊。。咁我覺得三月果批自私啲囉。。俾錢真係唔係大X哂。。。而且。。嗰幾十個人其實知唔知道包一架飛機咁遠返到香港真係每人要比幾多錢?口行行話肯俾錢?係咪到時真係肯找數先?幾十個鐘頭機程包機好好好貴喎。。轉機就更加風險高。。唔好話俾錢承擔責任咁口響。。問埋個實價再承諾肯比先算啦
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

瑪瑙宮

大廚勳章

11111 發表於 20-3-30 22:43
疫症冇話時間唔同,一樣會傳染人。一早叫啲人唔好去旅行啦!啲人係自私死都要去,唔通之前要政府包機嗰班 ...

咁如果對比一月嗰啲雖然武漢係自己死上去。。但係當時佢冇諗到咁嚴重都應該要接佢返嚟啦。。

二月公主號已經唔抵可憐其實應該收返錢。。

三月就更加離譜。。。其實四圍都開始禁我哋。。。我諗由一月睇到三月三月暫時都算係最嚴重嘅高峰期三月初佢哋都仲夠膽去咁我相信唔應該係免費囉。。。

所以我覺得時間性都好重要㗎。。。的確一樣都會傳染人。。。但三月果批係自私到一個點囉。。
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

瑪瑙宮

大廚勳章

11111 發表於 20-3-30 22:53
一月係香港時已經傳到好嚴重了! 無論邊個月都好, 要求政府協助包機回港都要收返所有費用,一視同仁
...

當然贊成收返錢啦

但係一二月果一兩批已經冇得講啦。。 過咗去

但係嚟緊將來仲有好多秘魯摩洛哥尼泊爾或者仲有好多未知之數話自己滯留喎。。。咁唯有一定要由呢批秘魯大客仔開始啦。。一定要有第一批收錢將來嗰啲先至可以全部都收錢。。。所以我幾時都覺得加拿大呢個方法好值得參考。。

喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

瑪瑙宮

大廚勳章

11111 發表於 20-3-30 22:57
其實咪又係同一貫徹,之前入住隔離營免費,而家只係收得嗰二百一日,益左佢地啦
...

總之未來要返嚟嗰啲飛機要俾錢隔離都要自我俾錢。。呢批喺秘魯摩洛哥尼泊爾返嚟更加要入隔離營啦。。
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

瑪瑙宮

大廚勳章

Natalie625 發表於 20-3-30 23:00

$唔係最主要問題

人哋成日咬住。。一月二月三月都係高危。。點解淨係鬧三月果批秘魯啊?
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

瑪瑙宮

大廚勳章

Natalie625 發表於 20-3-30 23:07
之前果批已經俾人插到反艇啦
佢自己冇留意姐,又或者想護住D所謂手足瓜

可能有諗住香港啲手足幫佢籌旗齊上齊落掛。。。咁咪用啲龍門基金包架機接佢哋返嚟囉。。。飛機豪又熟門路。。。

要求搭免費飛機要嗌口號五大訴求缺一不可光復香港。。時代革命咁就有得免費搭包機啦

瑪瑙宮

大廚勳章

Natalie625 發表於 20-3-30 23:45
靠龍門同飛機豪,飛機都降落唔到,點上機

人哋好把炮㗎嘛。。。又美國又大英政府。。。乜都搞得掂啦。。。不過呢排呢兩個大阿哥自己都好頭痕。。所以可能英美都覆佢等下先啦遲啲幫你搞我要搞掂自己先。。。即係等到開通返機場都未降落到
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

首頁

尾頁

跳至