自由講場

跳至

首頁

尾頁

翡翠宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

https://www.facebook.com/107640294140311/posts/143439650560375/?d=n

今日帶20個,雖然唔焗,都舒服,但條帶唔易handle,下巴果度漏風,我買左plan,之後果啲都係換返棉繩了。
我畫左個圖出嚟,上面係普通用棉繩口罩,下面係口罩工廠,佢條布帶係車左在口罩邊裡面,所以紅框個位變相會突出嚟,搞到個罩唔貼下爬。

我親身示範,兩邊下方都飛左出嚟。

翡翠宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

回覆樓主:

1/5 23:59前都可以改,想改就記住時間

珍珠宮

唔滿意條不織布帶,我打算改返普通橡筋繩,但又驚改咗仲衰。
有冇人兩條耳帶都試過,可否分享一下?
希望一家人每日開開心心返工(返學)去, 平平安安放工(放學)來!
全世界可以睇小佢,但佢亞媽我一定唔可以!
以平常心對待無常事~~~試問有多少人能做到呢!?

象牙宮

kikiboy 發表於 20-4-29 18:19
...
月頭攞係舊款,25號攞係新款,但未試。

翡翠宮

kikiboy 發表於 20-4-29 18:19
...

我諗差極都係似街買果啲口罩咁,鬆既打結,緊既可以加耳後既篩帶,出面好多代用品買。

翡翠宮

2018復活節勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

回覆樓主:

呢間店都有好多爭議, 不過 佢又畀人退錢,又畀人揀 耳繩款式, 我覺得算係 做得好唔錯

OM123321    發表於 20-4-29 18:40
總有離別的時候

翡翠宮

Chowying 發表於 20-4-29 18:28
呢間店都有好多爭議, 不過 佢又畀人退錢,又畀人揀 耳繩款式, 我覺得算係 做得好唔錯
...

對,都算係咁。同埋其實製成品除左條帶,質素都唔錯,佢肯換返都好好了。

珍珠宮

mercurycc 發表於 20-4-29 18:23
月頭攞係舊款,25號攞係新款,但未試。

想知舊款好唔好,有人話易斷
希望一家人每日開開心心返工(返學)去, 平平安安放工(放學)來!

珍珠宮

goo_littlebb 發表於 20-4-29 18:23
我諗差極都係似街買果啲口罩咁,鬆既打結,緊既可以加耳後既篩帶,出面好多代用品買。
...

Facebook 有人嘈話出去除底食飯斷咗條帶,所以睇下仲有冇用家分享下

男爵府

回覆樓主:

佢雖然好多嘢亂亂哋,但態度誠懇呢樣嘢我加番佢好多分!

翡翠宮

kikiboy 發表於 20-4-29 18:38
Facebook 有人嘈話出去除底食飯斷咗條帶,所以睇下仲有冇用家分享下

用左1日布帶,其實除除戴戴佢都想斷咁

伯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

未用過新款不織布帶, 唔知好唔好用, 心大心細.
有冇人家中男人面比較寬, 試過ok嗎? 想參考下.

大宅

畀面勳章

goo_littlebb 發表於 20-4-29 18:12
https://www.facebook.com/107640294140311/posts/143439650560375/?d=n

今日帶20個,雖然唔焗,都舒服, ...

我就唔會改!因日式帶市場上唔多,真係唔會耳痛,其他帶2個鐘已經痛,我c6更加鐘意,問我V99係咪不織布帶,唔係佢唔要 我話大把人唔鐘意,冇人同你爭

男爵府

熱血勳章 畀面勳章

guardianangel 發表於 20-4-29 18:38
佢雖然好多嘢亂亂哋,但態度誠懇呢樣嘢我加番佢好多分!

同意

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

多謝通知,改返傳統帶了

大宅

已改 謝謝通知

大宅

我兩款都用過 我細面我覺得新帶好啲,隻耳仔唔痛 ,舊款唔綁又大,綁又耳仔痛

男爵府

goo_littlebb 發表於 20-4-29 18:12

今日帶20個,雖然唔焗,都舒服, ...

其實佢條耳帶設計係出左問題,佢上下同側邊都留左一吋空位就會唔貼面,同時個口罩亦會短左,當16cm戴,好彩佢肯比人改,如果好似之前d人一嚟就話 人抹黑,再嚟就話人唔識帶,咁佢就真係到此為止,果批人其實幫倒忙。

珍珠宮

玩具勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章

請問今日拎左盒係木闊帶。可以拎去換返繩嗎?謝謝
身體健康,生活愉快

伯爵府

louise0611 發表於 20-4-29 19:16
我兩款都用過 我細面我覺得新帶好啲,隻耳仔唔痛 ,舊款唔綁又大,綁又耳仔痛
...

我用不織布,好ok,c6 就有些緊,我得20個,如果佢可以一盒盒買,我會買。

首頁

尾頁

跳至