自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 好媽媽勳章

199707100304 發表於 20-5-15 11:47
SAVING 戶口唔知就唔奇....
但信用卡, 唔係一定會CHECK 單咩?
而且現在啲信用卡年費唔平, 好多都1800, 20 ...
唔check真係唔知㗎,真係要每個交易都睇先發現到。

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

未試過...去問下囉

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 減齡達人勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 KMALL特別版勳章

Annyiu 發表於 20-5-15 11:27
我細佬唔知可以打去waive,白交左幾年

已過了幾個月
我試過可以 waive

任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

男爵府

hphp720 發表於 20-5-15 11:48
電子月結單加自動轉帳,有時真係唔發現

係,加上我老公從來唔睇數,爆額收電話先知死。

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

真人真事
我妹個同事已提醒佢留意年費,佢懶懶閒
有日打去問開野就問年費,原來已俾左4年每年2000
我妹好驚嚇,咁貴!即管問一問有無得退
Cs好爽快咁退,大拿拿8000!

我妹話突然「發財」

星x銀行

子爵府

crystal媽咪 發表於 20-5-15 11:33
交左,要求退$
可試吓
不要有期望

係囉,試下無壞,但真心肉酸

公爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 笑得好勳章

可以..

珍珠宮

回覆樓主:

現世代要主動嘗試
唔批也冇訪
只要有禮貌
我支持樓主
近來瘋狂用衣車 梳化套 咕臣 床單 枕袋 被袋 背包都做過   

象牙宮

hphp720 發表於 20-5-15 11:41
所以我覺得而家用電子月結單,佢收咗年費都大把人唔知

點會唔知?
除非唔睇,都係用開電子月結單,
今期都有$1800年費,見到打去wavie就得。

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

已過了幾個月
下年喇

琥珀宮

已過了幾個月

而家打去,真係晒自己同人地時間,下次學精醒d啦。

若咁厚面皮打去,就唔好只追一年,應該一併返番過去幾年交咗既年費

子爵府

199707100304 發表於 20-5-15 11:40
試下啦~ 冇壞既, 不過過了幾個月預了唔得。
同埋要提下細佬, 信用卡, 要CHECK 單喎! 如果每月有CHECK 單, ...

年費唔會有sms,我張卡之前同我講每年簽夠5萬就自動免年費,所以我冇理。點知有次收我年費$1800,我打去問佢先話宜家冇佐自動免年費

公爵府

虎到金來勳章 牛年勳章

ling426 發表於 20-5-15 13:45
年費唔會有sms,我張卡之前同我講每年簽夠5萬就自動免年費,所以我冇理。點知有次收我年費$1800,我打去問佢 ...

我不是指年費有SMS通知。
我意思係要CHECK STATEMENT, 驚信用卡被盜用。
有時碌了卡,會有SMS通知,咁如果冇碌到都會知被盜用佐,但好似唔係張張卡都有SMS 通知你碌了卡,銀行亦唔係次次都會覺得可疑通知你。

Nothing is prefect in this world. We all are perfectly imperfect.

大宅

Charlotte_mom 發表於 20-5-15 12:47
真人真事
我妹個同事已提醒佢留意年費,佢懶懶閒
有日打去問開野就問年費,原來已俾左4年每年2000

呢個真人真事好鼓舞

大宅

多謝各位回覆,已經叫細佬打咗去銀行,雖然已過了半年但亦都可以退款成功

我細佬用呢張咭用得好密,可能關係都唔錯所以俾佢waive

公爵府

回覆樓主:

可以

珍珠宮

一年內都有機會,我最耐試過八個月

大宅

你話cut card應該得

伯爵府

+3金熱血

回覆樓主:

打上去。電話指令做到

公爵府

2018父親節勳章 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 玩具勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

找左信用卡月結單既費用,應該就已經確認你既簽賬及月結單內既費用。有錯請指正~

首頁

尾頁

跳至