美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

別墅

在ig度睇咗廣告,話做推廣980包paimore 電剪染套餐,見都幾抵同髮型師嘅作品都ok, 咁就約咗去整頭。坐低同佢傾完冇耐咁問佢價錢係咪980,佢就同我講我頭髮燥要焗油,+600 total 1580 。咁利申吓自己髮質先,長期冇漂過,次次洗完頭會搽護護髮素,都ok滑。但佢講到我一定要焗油,話剪短一定要焗喎唔係做唔到,我覺得奇怪,通常留長髮電先話加焗油啦,剪短到頸都話要加焗油唔真係第一次聽。咁我已經灰啦妥協,打算已經嚟到,咁只整染+剪就算,問價佢話900,我果吓就知道一開始就係個騙局 。(續)

別墅

apricot2018 發表於 20-6-4 14:11
在ig度睇咗廣告,話做推廣980包paimore 電剪染套餐,見都幾抵同髮型師嘅作品都ok, 咁就約咗去整頭。坐低同 ...

我呢幾年在尖沙咀其他地方染髮剪都係600上下,用緊靚料shiseido, 在你面前開盒,保證冇呃你,出嚟效果都呃唔到人。你憑乜嘢收貴其他人1.5倍900蚊先?首先講地段,間嘢在尖東訊號山公園一棟大廈嘅地庫,屬尖東偏僻地方,講真唔賣廣告肯定冇人去。第二講裝修,入到去最基本髮型屋裝修,燈光偏暗,同我去嘅比差一截。所以我真係覺得佢好似呃客入嚟再劏咁。雖然我浪費咗一日假期再加車錢時間(坐車去佢果度+埋行用咗成個鐘),但我都係拒絕咗,佢都冇留難我俾我走。但真係谷氣咯。。。。
我第一次在bk度寫啲咁嘅分享,呢度好似唔俾公開店名/ ig名?

別墅

apricot2018 發表於 20-6-4 14:33
我呢幾年在尖沙咀其他地方染髮剪都係600上下,用緊靚料shiseido, 在你面前開盒,保證冇呃你,出嚟效果都呃 ...

老實講,我覺得佢係呃啲怕事,唔識拒絕人嘅女仔,我知好多女仔係會俾千幾蚊寧願息事寧人,但sorry重點係唔想俾呢啲人賺錢,wts時問係咪980又話係,但又唔講可能到時要加600整焗油 ,我去整焗油洗唔洗600呀?當我唔知價?

複式洋房

樓主最終有冇電到心中想要效果?我見好多ig 廣告做paimore 電髮,心思思想試...

別墅

lululeelulu 發表於 20-6-4 23:37
樓主最終有冇電到心中想要效果?我見好多ig 廣告做paimore 電髮,心思思想試...
...

冇,我今日會去另一間整頭,不過會問咗髮型師整出嚟會唔會係我心目中嘅效果先。

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

apricot2018 發表於 20-6-5 00:40
冇,我今日會去另一間整頭,不過會問咗髮型師整出嚟會唔會係我心目中嘅效果先。
...

堅呀,敢走,佢就係蝦女仔唔敢走啦

別墅

cindy618 發表於 20-6-5 02:22
堅呀,敢走,佢就係蝦女仔唔敢走啦

係㗎,佢一大個男人又成對手都紋身,諗起都有少少怯。佢就尊蝦細膽女仔咯。

民房

回覆 apricot2018 的帖子

就係呢個髮型師,我認得個頭像,我自已平時好少會好嬲到要寫post 鬧一d 公司/人,但呢個人真係太差,所以忍唔住要出post 鬧爆呢個人同唔希望再有人中伏。樓主真係好勇敢,夠膽走。我就係坐低左就中伏,不過我以後都唔會再去呢間。如果有遇到好既可唔可以分享下,thanks!

別墅

Fyct11 發表於 20-6-6 20:13

就係呢個髮型師,我認得個頭像,我自已平時好少會好嬲到要寫post 鬧一d 公司/人 ...

pm you

珍珠宮

apricot2018 發表於 20-6-4 14:42
老實講,我覺得佢係呃啲怕事,唔識拒絕人嘅女仔,我知好多女仔係會俾千幾蚊寧願息事寧人,但sorry重點係唔 ...

多謝你嘅分享,最怕啲髮型屋臨時開天剎價

Love and Kindness are never wasted.

複式洋房

岩啊 部分怕事既女仔真係會比佢呃到, 話曬個頭係佢手上

伯爵府

回覆樓主:

別墅

tpurple.h 發表於 20-6-7 16:00

岩啊 部分怕事既女仔真係會比佢呃到, 話曬個頭係佢手上 ...

係啊,我見到有另外一個post又係幫襯呢個kanxx, 最後俾1700重要電到好差,返去仲要俾佢串。

別墅

apricot2018 發表於 20-6-4 14:33
我呢幾年在尖沙咀其他地方染髮剪都係600上下,用緊靚料shiseido, 在你面前開盒,保證冇呃你,出嚟效果都呃 ...

Shiseido 都算靚料 唔係啩.... 快甩色,甩咗出嚟又比其他歐洲老牌核突

大宅

Milletc 發表於 20-6-10 05:01
Shiseido 都算靚料 唔係啩.... 快甩色,甩咗出嚟又比其他歐洲老牌核突
...

甘用邊隻牌子好吖?

別墅

Milletc 發表於 20-6-10 05:01
...

?? 我用shiseido 次次都好靚喎,反而外國牌子好核突/ 出嚟隻色唔係果回事。

別墅

回覆樓主:

啱啱見到連登都有受害者,就係呢間嘢同個髮型師啦,原來ig相佢偷人哋日本髮型師當自己嘅,無料扮四條。

[多圖警世post] 識偷圖你都可以做髮型
師 尖東IG呃錢偷圖撚kin_chong_hair
https://lih.kg/2063026

侯爵府

睛靈勳章

回覆樓主:

支持開名

叻女,走左

侯爵府

睛靈勳章

回覆樓主:

大家認住佢

別墅

Wishsss 發表於 20-6-14 22:10
支持開名

叻女,走左

呢度開名會唔會俾管理員刪帖/,隱藏㗎?好少出呢類怨氣post

首頁

尾頁

跳至