婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

男爵府

佢地見孫冇問題,即刻帶去見,想煮飯比佢地食,又冇拒絕,但佢地係都要話黎我屋企,間屋係我最後防線,我知佢地想黎過之後就不斷自己過黎,係度打蠆,我千萬個唔想佢想佔領我居,我巳經話要出街之類打發左幾次,重有咩方法?

男爵府

上等人 發表於 20-9-3 22:22
佢地見孫冇問題,即刻帶去見,想煮飯比佢地食,又冇拒絕,但佢地係都要話黎我屋企,間屋係我最後防線,我知 ...

冇。因為佢地唔會明白你既「藉口」下既真正原因。你講多二千個藉口佢都只會繼續等到你冇藉口既一日,因為佢哋真心唔明。
一係叫老公出聲,一係安排佢地喺你唔喺屋企嗰陣先上黎,你避出街/ 返工。

男爵府

honeybid2 發表於 20-9-3 22:32
冇。因為佢地唔會明白你既「藉口」下既真正原因。你講多二千個藉口佢都只會繼續等到你冇藉口既一日,因為 ...

佢地知我唔想佢黎,所以係都要黎,為咩呢?又唔係冇得見孫!原因就係想以後想成日上黎,上得1次就開左個頭,唔想讓步,死緊!

男爵府

上等人 發表於 20-9-3 22:47
佢地知我唔想佢黎,所以係都要黎,為咩呢?又唔係冇得見孫!原因就係想以後想成日上黎,上得1次就開左個頭 ...

咁仲死,佢知你嗰啲藉口係唔歡迎佢但都仲想黎,即係軟既唔受,咁得一招啦你明
從來可以X自己老豆老母既得自己仔女,你係新抱冇資格。你明啦。

珍珠宮

我ge方法係自己送上門先我同老爺奶奶住得好近,都好驚佢地黎,所以每個星期一有時間就上去坐下,坐一陣都好,都叫坐

好過佢地黎我到

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

上等人 發表於 20-9-3 22:47
佢地知我唔想佢黎,所以係都要黎,為咩呢?又唔係冇得見孫!原因就係想以後想成日上黎,上得1次就開左個頭 ...

宣洩主權,因為佢覺得層樓係佢個仔,佢個仔嘅嘢佢都有份,鍾意上嚟就上嚟,宜家最緊要睇你c6幫唔幫你,佢出一句聲好過你出一百句,好彩佢哋冇鎖匙,俾著我唔開門就唔開門,摸得幾似門釘,佢哋自然會搵你c6傾
[img]http://www.baby-kingdom.com/static/image/smiley/default/kiss.gif

伯爵府

回覆樓主:

只有c6先解決到

男爵府

我都有試過,不過個個係99。我叫工人帶小朋友去會所或公園,總之等佢摸幾次門,之後就不會自己走上黎。

大宅

c27cheun 發表於 20-9-4 15:49
我都有試過,不過個個係99。我叫工人帶小朋友去會所或公園,總之等佢摸幾次門,之後就不會自己走上黎。 ...

叫个C6登報紙脱離關係和62.99,一係揾律師睇吓點拆惦佢!

琥珀宮

上等人 發表於 20-9-3 22:22
佢地見孫冇問題,即刻帶去見,想煮飯比佢地食,又冇拒絕,但佢地係都要話黎我屋企,間屋係我最後防線,我知 ...

因為你之前有求必應,呢d叫得寸進呎

伯爵府

回覆 c27cheun 的帖子

好方法。但無會所咁點。一係死都唔開門。

洋房

打死都唔好放佢入屋,有人都扮冇人

首頁

尾頁

跳至