自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

屋企兩位老人家好想打科興,但係今次排唔到,睇到畫面是已經full晒,請問知道幾時有得再登記嗎?

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

JAlove 發表於 21-2-24 08:20
屋企兩位老人家好想打科興,但係今次排唔到,睇到畫面是已經full晒,請問知道幾時有得再登記嗎?
...

如打科興, 應留意公佈私家醫生list
放下自在

男爵府

cattz288 發表於 21-2-24 08:34
如打科興, 應留意公佈私家醫生list

但係私家醫生都咁少,抽到個機會好似抽六合彩咁

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 牛年勳章

耐心等吓,應該會接著安排,第一輪接種順暢,會開放更多位
今轉帮父母預約左,但有其他長輩做唔到,都等緊下一輪帮佢哋做預約

珍珠宮

新冠疫苗接種計畫於昨日起正式接受預約,最快可於周五接種,截至昨午4時,未來兩周的預約已經額滿。公務員事務局局長聶德權表示,相信未來幾日後能開放第3周的預約,又指首批幾十萬劑BioNTech疫苗預計明天抵港。

聶德權在一個電台節目表示,昨日共有532人接種科興疫苗,當中包括214名獲安排接種的優先群組人士,以及318名因預約系統出現異常而提早預約的人士。

他指出,今次的網上系統預約系統較為複雜,需做改善工作,相信未來幾日後能開放第3周的預約。他解釋,政府希望在接種計畫開始時,在中心運作及流程上做得更穩妥,因此名額有限,強調疫苗的供應充足,相信熟習後可以加快流程。

另外,私家醫生及診所下周中開始,可開始為市民接種新冠疫苗,當中涉及1,500間診所,政府屆時會將醫生的資料及診所地點等,上載至專題網頁,市民毋須預約。

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

JAlove 發表於 21-2-24 09:13

1500醫生, 每人拎60劑都有9萬
放下自在

用戶要求終止服務

牛年勳章

JAlove 發表於 21-2-24 09:13

1500個醫生,首批攞 40 或 80 劑,之後可以繼續攞,診所存放唔到咁多,仲有政府門診,點會少?

18間普通科門診診所設接種區 為市民打新冠疫苗
http://news.now.com/home/local/player?newsId=425076&refer=Share
未經許可,請勿轉載

男爵府

fanny590 發表於 21-2-24 09:32
新冠疫苗接種計畫於昨日起正式接受預約,最快可於周五接種,截至昨午4時,未來兩周的預約已經額滿。公務員 ...

Thanks, 屋企老人家好擔心冇晒疫苗,我依家好內疚啊

公爵府

JAlove 發表於 21-2-24 10:39

疫苗中心都無晒位?尋日中午仲有好多位

珍珠宮

JAlove 發表於 21-2-24 10:39

科興首批來左100萬劑, 每人打2劑可以俾到50萬人打呀; 琴晚先預約左7萬人, 相信仲有好多疫苗, 同老人家講唔需要擔心冇

子爵府

2023年兔年勳章

佢話之後可去私家醫生打,我希望可再有預約,就咁排唔知排幾耐,睇病的又去,打針的又一齊

男爵府

BK Milk勳章

回覆樓主:

你可以去相熟嘅私家医生问吓同排定隊,上次睇新聞個医生話已经有病人在佢医務所預先登記

首頁

尾頁

跳至