夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

ce3021 發表於 21-4-15 20:34
即係X方日報,上網downloag份form,填完再fax/e-mail番去,電話confirm完可信用卡過數,第2日就可登出。
...

吾該哂你

複式洋房

kl1 發表於 21-4-15 20:35
咁就大鑊,仲唔搵到佢,人地向法庭申請當債項還款就大鑊

係呀,3-4年前就係吾想佢每個月問我地拎錢,所以我就斷絕左來往,仲有聯絡個陣,我媽咪都有返工,但佢又煙癮大又賭錢又貸款錢,都有keep 住有還利息。
我細個吾唔識野,吾知分居又未離婚 ,層樓仲要我媽咪個名,佢同我講返工岀量要住址證明,所以我就俾左佢,點知佢用左㴝借錢。
之後疫情期間,我地就收到政府信要上庭話要釘契,但我地吾知點搞 無從入手,有個律師睇吾過睇,話其實就吾應該幫我地諮詢既,因為要收錢..但都照講解俾我地知點做,個律師仲話你地太遲離婚啦,遲左10年啦
2020年直至到依家,我爸爸先想離婚,層樓都吾知點算好,我爸爸仲話轉名落我細佬到 唉

伯爵府

mak429 發表於 21-4-15 21:11
係呀,3-4年前就係吾想佢每個月問我地拎錢,所以我就斷絕左來往,仲有聯絡個陣,我媽咪都有返工,但佢又煙 ...

咁你而家搵到律師未

男爵府

mak429 發表於 21-4-12 18:22
我温過葉x鄧,我打電話去問價錢,雙方和平離婚要5千幾,單方面就幾萬蚊,咁因為個個小姐態度吾係太好,我就 ...

被離婚,一定要被知會先啦。common sense. 仲要你爸平時點聯絡你呀媽,要用一切可行的方法 揾佢,例如已知的電話地址。如果有一日,你老公單方面提出離婚,唔會無唔話你知,只係登報紙吧 ?
有家產,更加要正經揾個律師。

複式洋房

kl1 發表於 21-4-15 21:41
咁你而家搵到律師未

温左...20號傾,我諗我老豆好難有共識,佢又吾想分家產,佢咁辛苦供樓養仔女,仲要將自己家產分俾佢,佢話好吾甘心,仲可能要幫佢還錢...

複式洋房

farm712 發表於 21-4-15 22:30

被離婚,一定要被知會先啦。common sense. 仲要你爸平時點 ...

最後見佢就係2018年,斷左3-4年真係冇聯絡,我地不嬲同我媽咪啲親戚冇聯絡10幾年,學個律師話齋真係要報警囉,吾係好難搞,唉

寶石宮

2023年兔年勳章

mak429 發表於 21-4-15 21:11
係呀,3-4年前就係吾想佢每個月問我地拎錢,所以我就斷絕左來往,仲有聯絡個陣,我媽咪都有返工,但佢又煙 ...

政府指破產管理署要釘契?

大宅

回覆 mak429 的帖子

Fb有個group 叫香港法律事務組, 呢個group係免費嘅, 你亦都可以喺度問一問初步了解下先, 我搞離婚都係喺度攞初步意見

複式洋房

Poyau 發表於 21-4-16 15:30
政府指破產管理署要釘契?

吾係,因為貸款公司覺得我媽咪還吾到錢,又知佢有層樓,所以就去律師行向法院出律師上要釘契。當我媽咪欠40萬,樓就值500萬,條數越滾越大,大過層樓既價值,政府會攞嚟拍賣,釘咗契等於我哋冇得賣樓。

複式洋房

Keung37 發表於 21-4-16 21:49

Fb有個group 叫香港法律事務組, 呢個group係免費嘅, 你亦都可以喺度問一問初步了解 ...

多謝你,我依家申請入群,可惜佢係公開群,私底下DM 得吾得,我吾想俾埋啲朋友見到

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

mak429 發表於 21-4-16 22:19
多謝你,我依家申請入群,可惜佢係公開群,私底下DM 得吾得,我吾想俾埋啲朋友見到
...

開多個fb戶口吖
不過有啲Facebook要申請左兩年先得
唔知那gp 得唔得
不要從別人的嘴裡去認識我

複式洋房

crystal媽咪 發表於 21-4-16 22:35
開多個fb戶口吖
不過有啲Facebook要申請左兩年先得
唔知那gp 得唔得

我都有諗過,都係算啦,我私下DM左佢,我希望唔好公開我個名岀㴝

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

mak429 發表於 21-4-16 22:52
我都有諗過,都係算啦,我私下DM左佢,我希望唔好公開我個名岀㴝

加油

寶石宮

2023年兔年勳章

mak429 發表於 21-4-16 22:14
吾係,因為貸款公司覺得我媽咪還吾到錢,又知佢有層樓,所以就去律師行向法院出律師上要釘契。當我媽咪欠4 ...

有無問貸款公司欠款多少/年利率?
借錢唔還年息可以去到48%
貸款公司有息又有樓無需急於收樓
要考慮如何快啲清還以免樓財兩失

複式洋房

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

大宅

你可以喺桌面問咗佢, 又或者可以pm佢㗎! 之前我都係見到呢個群組跟住直接pm佢

寶石宮

mak429 發表於 21-4-17 00:05
上年就30幾萬,吾知去到幾多了
所以我就吾想 樓又冇 錢又要還
我想輸少當贏,我希望爭到我阿媽嗰半份返嚟

你寫粗口會被删留言/封户架
改:你死X埋……會好d

民房

mak429 發表於 21-4-12 18:22
我温過葉x鄧,我打電話去問價錢,雙方和平離婚要5千幾,單方面就幾萬蚊,咁因為個個小姐態度吾係太好,我就 ...

請問你後尾如何?我個case同你有啲似

首頁

尾頁

跳至