自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

回覆樓主:

樓主將你po 既直接去問老師。睇下佢點答你

男爵府

唔好以為因為教師唔肯驗. 就算幼稚園, 好似我小朋友. 明明農曆年後已經知驗左, 老師暗示晒. 結果都係等左差唔多一個月. 先至復課.
都係睇大圍疫情.

男爵府

牛年勳章

lambxxx 發表於 21-5-12 09:14
樓主將你po 既直接去問老師。睇下佢點答你
樓主已潛水

水晶宮

s4c 發表於 21-5-12 08:01
九月就升中四喇,請問老師可否為學生著想吓,去做檢測呢,我並不是要求你打針呀,但係總有人說呢個係我嘅權 ...

我女小學,今日上緊網課

伯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

回覆 大力大力 的帖子

我唔覺得係顏色問題﹐係復唔復課都一樣收咁多錢﹐梗係返小D好D啦。政府工﹐一向都做又36﹐唔做又36。你同佢地講邊間學校繼續返2/3既﹐糧都出1/3 或 2/3﹐好快就會全面復晒課。

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 DHA勳章

九月就升中四喇,請問老師可否為學生著想吓,去做檢測呢,我並不是要求你打針呀,但係總有人說呢個係我嘅權 ...

24/5 復課la,等多幾日

水晶宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

我幾個仲zoom緊(中學、小學),唯有等下

水晶宮

回覆樓主:

3月幾我b學校有1個老師唔肯做檢查,佢有佢自由,接受的,家長們都有自由討論邊個唔肯做,日日查詢學校關心老師,電話多了,關心多了,那老師頂唔順辭職。同學就唔再上zoom上課。

老師的任性家長好似無野可做,團結關心就是力量,在合理情況下爭取

eggcake    發表於 21-5-12 19:34

翡翠宮

2023年兔年勳章 減齡達人勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 玩具勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

24/5 全面復課啦

水晶宮

回覆樓主:

我仔仲要係中四返面授唔係好耐咋,上zoom咁耐都學唔到D咩

子爵府

spikenard 發表於 21-5-12 10:11
3月幾我b學校有1個老師唔肯做檢查,佢有佢自由,接受的,家長們都有自由討論邊個唔肯做,日日查詢學校關心 ...

珍珠宮

好媽媽勳章

3月幾我b學校有1個老師唔肯做檢查,佢有佢自由,接受的,家長們都有自由討論邊個唔肯做,日日查詢學校關心 ...

well done! 其實老師只關心自己dna同怕煩,真係唔係好適合做老師囉。

yy2004    發表於 21-5-12 11:31

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 開心吸收勳章

太好啦

伯爵府

老師都唔能夠盡公民責任,學生又點會教得好啊

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 HiPP勳章(1) HiPP勳章(2)

明白你,呻完就算
期待5月24啦

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 HiPP勳章(1) HiPP勳章(2)

各方面都幾理性喎

男爵府

回覆 spikenard 的帖子

好叻叻!
你地係點樣搵到個唔肯做test 的老師出來架??

校方應該唔會同你地講gor wor..

禁止訪問

回覆樓主:

水晶宮

阿豬媽@C 發表於 21-5-12 12:14

好叻叻!

校方當然唔會講,但當你間學校全校得佢1個唔肯做而累街坊,家長日日打電話比書記查詢,關心,放學又1大班家長係門口大聲關心,中國人的說話好啱,行得正,企得正,夜半拷門也不驚。

呢種嚟自全老師,全部學生家長的關心正常人係頂唔順。 1個人唔開心,會笑唔出,上堂會心不在然,好自估到係邊個。

水晶宮

阿豬媽@C 發表於 21-5-12 12:14

好叻叻!

有人同我講,唔做係人地的自由權,唔可以迫

我答佢做老師,佢對住的對像係人,仲係細路,而家唔係迫打針,係檢查!等同電飯煲,只要肯㩒制,就全部細路有飯食,㩒制呢個動作好難做嗎?好過份嗎?

首頁

尾頁

跳至