自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

話說我屋企個冷氣有問題, 於是上網揾左間叫黃x 記嘅公司, 網頁上寫到自己冷氣, 雪柜乜都有得維修, 於是WhatsApp 問左價錢, 當日星期一, 因為唔想請假, 所以約左今日星期六下午黎整

琴日星期五已經WhatsApp 再提佢今日黎整, 佢仲話ok

到今日3點幾WhatsApp 問佢幾點到, 點知佢話今日黎唔到, 要星期三先黎到, 咁我打電話去問話有無攪錯, 約左成個禮拜又話唔到, 佢話幫我問下師傅, 點知個電話跟住就飛左去留言信箱, 成個下晝都打唔通

WhatsApp 又唔覆, 呢間公司咁無交帶, 真係失敗…係呢到分享比大家知

我唔係第一次上網揾維修公司,之前都揾個一間整洗衣機, 整得好好

點知今次遇著間垃圾黃x 記, 勁嬲囉, 等左幾日比佢放飛機

伯爵府

子爵府

vickichan 發表於 21-5-15 22:23
話說我屋企個冷氣有問題, 於是上網揾左間叫黃x 記嘅公司, 網頁上寫到自己冷氣, 雪柜乜都有得維修, 於是 ...

如果冷氣有問題一定返原廠。街外愈整愈爛。好在佢唔來,否則肯定比人屈一筆。

琥珀宮

話說我屋企個冷氣有問題, 於是上網揾左間叫黃x 記嘅公司, 網頁上寫到自己冷氣, 雪柜乜都有得維修, 於是 ...

佢放飛機總好過整爛晒又要求比錢啦

珍珠宮

網上搵,十有八九中伏
好多本身有份正職
當秘撈咁做
所以你見啲期改完又改
就係正職有事做,冇時間接秘撈客
同樣地,呢啲都冇心機做好來留客
反正網上開網站,個朵臭咗咪開另一間
如果要維修,搵返代理好啲
睇下可唔可以報價搵師傅整
分分鐘仲係同一個師傅添

幾年前我試過約一個網上維修
整唔掂,之後搵香港代理睇下有冇搞
點知來同一個師傅
我先知有呢啲套路

禁止訪問

珍珠宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

冇上黎仲好,搵番原裝代理整啦。
就算過咗保養期,都係搵番原裝代理好d,裡面有咩換,都保證換番原廠零件,用得安心d.

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 開心吸收勳章

MMVV 發表於 21-5-16 11:00
如果冷氣有問題一定返原廠。街外愈整愈爛。好在佢唔來,否則肯定比人屈一筆。
...

X2

尤其網上果D,好多呃人。

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子探索遊 畀面勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

yuyueng 發表於 21-5-16 11:55
X2

尤其網上果D,好多呃人。

x3

樓主,好彩

首頁

尾頁

跳至