自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章

HHCCMama 發表於 21-6-26 15:15
龍景軒個晚餐好鬼正,值回票價啦!

另外2間都好吸引,想知係邊2間呢?

謝謝你呀,第二間係九龍Shangri-La , 第三間係朗庭酒店,依三間都唔錯㗎

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章

bbbchoco 發表於 21-6-26 15:16
好鐘意睇你 d分享

哈哈謝謝你,有人睇我又有動力再update

珍珠宮

六月住嗰次中午未有房間前來食午餐
我哋共八人分開兩張枱坐

上次話佢嘅海皇春卷係最好食嘅今次一樣咁香脆美味
午餐燒鴨好細件,和牛餅同蝦腐皮卷正正常常無失水準
蝦餃同燒賣都好鮮尤其燒賣妹夫讃不絕口呢
老公喜歡食腸粉上次佢麻麻哋喜歡XO 炒,今次鮮魷炒腸粉好香呢

珍珠宮

妹妹細女話要食芝士麵menu 無,好在侍應話廚房可以整,而且味道勁濃蝦好鮮係我食過最好味嘅大蝦伊麵(連老豆都勁讚)
湯係螺頭湯,我覺得都好鮮不過細妹話唔夠味,
鮮蝦荷葉飯都好香
主菜黃金蝦好大隻呀
甜品係杏仁茶就普普通通,不過依餐大家都食得好滿意啦

珍珠宮

第二日午餐再encore 蝦餃燒賣同春卷
上次覺得花膠瑤柱羹好鮮今次點比佢哋試吓,一樣咁美味呢
焗蟹蓋係必點嘅,本來老豆話佢無興趣唔使預佢(佢以為凍食)佢試完都勁讃話真材實料喎
片皮鴨難得人多可以一齊食,佢片皮鴨會分開哂啲肉同脂肪只係得皮(不過我喜歡食連脂肪同少少肉嘅)皮超香好食
二食揀咗生菜包鴨鬆,我最愛食依啲菜包㗎啦

珍珠宮

知道妹夫喜歡食所以點咗炇魚頭骨腩煲,侍應一打開煲蓋已經勁香,廚師用咗東升斑來炇好軟滑,細妹話全場最好味嘅餸喎,我哋每一枱都點一煲我去完洗手間回來已經清唒好誇張(我只係食咗一舊咋)
妹妹細女再encore 蝦伊麵一様水凖
焗海鮮飯我哋嗰枱清唒,細妹嗰枱食唔晒,張焗飯、蝦伊麵同鴨鬆打包,細佬做晚餐
今次媽媽話難得一家人可以聚吓玩吓好開心

子爵府

最關心BB問題熱投勳章

fatmousechai 發表於 21-6-21 19:02
係呀佢真係越嚟越貴,本來諗住用舊價八月book 多一次發覺又貴咗真係唔捨得,住過就算啦
...

我都住完喇,但唔知係未聽你地講完之後期望太高,反而有d失望。
三道菜晚餐喺The lounge食,但食物一般,麵包又凍又硬、牛扒有根、甜品唔好食…
早餐喺Ballroom食,食物好食,尤其你介紹個窩夫捧;但選擇唔算多,又冇甜品。
下午茶take away我安排左第一日拎上房食,但係又凍又唔好食,好失望。
入住其間仲有小插曲,第一晚食晚飯返去,發覺有人入左房執房,但checkin時職員冇同我地提過,感覺不好。第二日食完早餐返唔到房,房卡唔work, 打去前台再安排卡都唔得,要職員叫保安部remote解鎖先入到,酒店話係門鎖太舊有問題,仲話如果再出門返去時叫職員陪同….
(再續)

子爵府

最關心BB問題熱投勳章

alicewtw 發表於 21-6-27 14:14
我都住完喇,但唔知係未聽你地講完之後期望太高,反而有d失望。
三道菜晚餐喺The lounge食,但食物一般, ...

再續

最後就係我c6瞓醒兩隻手臂都一撻撻,佢話比蚊咬,但我同仔都冇事,所以似敏感….
整體而言,酒店服務係好好,但體驗真係麻麻。

珍珠宮

alicewtw 發表於 21-6-27 14:14

我都住完喇,但唔知係未聽你地講完之後期望太高,反而有d ...

謝謝分享吓,原來三道晩餐麻麻哋好可惜呀
有無相片睇吓呀?如果麵包主菜同甜品都唔得咁個晚餐真係好失望
我成個experiences 好好主要因為中菜八道菜無論食物同服務一流水準,我未食個其他西餐廳及下午茶呢

珍珠宮

alicewtw 發表於 21-6-27 14:18
再續

最後就係我c6瞓醒兩隻手臂都一撻撻,佢話比蚊咬,但我同仔都冇事,所以似敏感….

早餐佢ball room 環境真係普通,ritz 好好多,食物都算多種類好食,不過你老公好慘呀比嘢咬
Key card 唔得你真係好黑仔呀,唔好唔開心plan 吓下次去邊間再relax
同場加映上次去ritz 大堂早餐嘅corner 位,係食咁多間環境最靚㗎

子爵府

最關心BB問題熱投勳章

fatmousechai 發表於 21-6-27 15:42
早餐佢ball room 環境真係普通,ritz 好好多,食物都算多種類好食,不過你老公好慘呀比嘢咬:thi ...

我都去過ritz, 景真係好靚!另一個我好欣賞既靚景係九龍香格里拉,真係無遮無掩!

子爵府

最關心BB問題熱投勳章

fatmousechai 發表於 21-6-27 15:33
謝謝分享吓,原來三道晩餐麻麻哋好可惜呀
有無相片睇吓呀?如果麵包主菜同甜品都唔得咁個晚餐真係好失望:t ...

我下次會住都只會為龍景軒,否則應該唔會住了!

珍珠宮

alicewtw 發表於 21-6-27 16:42
我都去過ritz, 景真係好靚!另一個我好欣賞既靚景係九龍香格里拉,真係無遮無掩!
...

咁啱我第二間分享嘅就係Kowloon Shangri-La 我都好喜歡依間酒店㗎

珍珠宮

alicewtw 發表於 21-6-27 16:44
我下次會住都只會為龍景軒,否則應該唔會住了!

佢個價唔平番啲我都唔會住啦,太貴

伯爵府

你都係食中餐多喎

伯爵府

回覆樓主:

睇到流晒口水

珍珠宮

zxzx 發表於 21-6-27 21:44
你都係食中餐多喎

依幾間中餐比較出名值得食嘛,雖然我係自助餐怪都要去中餐廳見識下

珍珠宮

coldmilktea 發表於 21-6-27 21:58
睇到流晒口水

我係為食貓嘛

珍珠宮

Update 埋五月住嘅酒店先

依間用hsbc 優惠算好抵,住Delux king room 已經包咗lounge access 同唔少dining credits
房間唔算大但幾舒服,尤其浴室夠大好好用,package 平日可以10am check in 1400 check out 好抵住
Dining credits 用嚟食咗一餐lunch buffet 第二日食點心(加唔使$300 就夠食兩餐)
Lounge 有evening cocktail , 仲有冷熱食物,lounge 平日唔算多人比想像中好呢

珍珠宮

早餐係lounge 食唔算豐富但絕對夠食啦,午餐去食中式點心,依間係我食點心心水之一,點心選擇唔多但質素好Ok服務態度都唔錯,食到好飽返房間休息下,可以比我哋1600 先退房太好啦可以住足30小時呢
走時仲有個餅送(味道唔錯不過食到成地都係好麻煩

首頁

尾頁

跳至