夫婦情感

跳至

首頁
12345...9

尾頁

大宅

crystal媽咪 發表於 21-7-30 16:06
如果你講左
佢話離婚,小朋友歸你
但係又走數唔俾錢呢?

我好似無得打算,如果佢要同個女仔一齊,我只有走。我要搵野做,其實我大女出世後,已經10年無做野,我好似無後路,生活上比佢食住左

大宅

ACR824 發表於 21-7-30 15:45
有無懷疑過其實你c6同佢一齊已經好耐? 唔會係幾個月貨仔嗰隻,要好好打算下先攤牌。
...

好似無咩可以打算,我太依靠佢,太信任佢,從來無諗過呢方面ge野。可能今次真係要為自己同仔女堅強,但我真係唔知可以點做

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

KOEY062 發表於 21-7-30 16:30
我好似無得打算,如果佢要同個女仔一齊,我只有走。我要搵野做,其實我大女出世後,已經10年無做野,我好 ...

我睇曬上面你及其他人留言
千祈唔好爆住,再比佢揀
不如留定多d錢(留比自己/小朋友)
唔知你地平時性生活點,但主動d/比佢有d新鮮感都未必冇得救

純粹問吓,你不一定係咁
會否太着眼小朋友,少關心佢。又或對住佢叫不自覺好似佢亞媽?好多女人婚後不自覺似湊多個仔咁,但男人好反感
不要從別人的嘴裡去認識我

伯爵府

KOEY062 發表於 21-7-30 14:46
我無諗過發生,亦無能力走,講出黎可能只係想比佢知,我知道,睇下佢點處理, 我係想佢回頭。
...

如果係你男人 出聲同你講:我同個女人分唔開 一係接受 一係你離婚

你點選?

沒籌碼既人 連談判既資格都無

你應該想如何裝備自己仲好

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章

crystal媽咪 發表於 21-7-30 16:35
我睇曬上面你及其他人留言
千祈唔好爆住,再比佢揀
不如留定多d錢(留比自己/小朋友)
得罪咁講,我感覺阿樓主 5會聽得入耳, 一心想爆, 但冇諗過我地5buy.
請勿轉載。搬字過紙不是記者的工作,未經同意, 即屬抄襲。

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

kwhkwh 發表於 21-7-30 16:47
得罪咁講,我感覺阿樓主 5會聽得入耳, 一心想爆, 但冇諗過我地5buy.

我同意你睇法
但希望佢睇到大家解釋會好好步署一下
因睇唔到有咩條件講數
有d男人有第三者/叫雞好,都攝時間,識返屋企……
不要從別人的嘴裡去認識我

子爵府

KOEY062 發表於 21-7-30 15:05
我都覺得佢無打算放棄家庭。我係估個女仔唔知,因為見個女仔叫買介子,又話影結婚相咁
...

叫得呢兩樣應該拍拖日子都唔短

大宅

係,我真係想同佢講我知道,我忍唔到儲到錢先爆,先走,先作打算。我明白您地ge講法,錢好重要,我無能力去講條件

大宅

樓主想爆, 明的, 針拮唔到肉唔知痛。如果係我, 可能會衝動爆, 不過唔係爆老公, 而係爆俾奶奶, 男家親人知, 要老公受壓力。
你有三個孩子喺身邊, 其實算有籌碼, 個男人唔會捨得唔要小朋友呱。
不過有件事比較擔心, 就是怕外面個女人有BB, 咁就麻煩了, 害埋個細。

大宅

crystal媽咪 發表於 21-7-30 16:50
我同意你睇法
但希望佢睇到大家解釋會好好步署一下
因睇唔到有咩條件講數

好多謝你地,比左好多意見我,但我好似真係無能力走

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 畀面勳章

回覆樓主:

有無積蓄?
有無娘家支持?

又好難怪,好難忍,我自己性格就即爆,
但你情況子女多,真係應該要先cap水。

大宅

馬明嫂 發表於 21-7-30 16:39
如果係你男人 出聲同你講:我同個女人分唔開 一係接受 一係你離婚

你點選?

如果佢真係要走,我無能力改變,留唔到,只有接受。
我無時間裝備自己喇,我無時間搵錢再走喇。
我唔識點樣扮唔知,再搵籌碼,我而家見到佢都好心痛

男爵府

Klly1983 發表於 21-7-30 17:22
樓主想爆, 明的, 針拮唔到肉唔知痛。如果係我, 可能會衝動爆, 不過唔係爆老公, 而係爆俾奶奶, 男家親人知, ...

千祈唔好爆比男家知,唔好老點樓主,男家一知,老公覺得無面,就返唔到轉頭。

而且99一定幫自己個仔,爆比男家知百害而無一利。

cathngai    發表於 21-7-30 18:02

男爵府

KOEY062 發表於 21-7-30 17:21
係,我真係想同佢講我知道,我忍唔到儲到錢先爆,先走,先作打算。我明白您地ge講法,錢好重要,我無能力 ...

忍,其實真係好難,睇住佢扮晒嘢講大話,一出去你又懷疑,返嚟你又諗佢兩個做咗乜,忍得一日、一個星期 ?要等到Cap埋水分分鐘一兩年嘅事,修為要好高先得,好辛苦,我相信比我都冇乜可能做到,平時你哋相處情況如何,夫妻生活正常?不過點都好,唔長部署,都要忍住先,起碼睇吓有冇辦法知多啲個女仔啲嘢同佢哋嘅情況,心裏有底先

大宅

Klly1983 發表於 21-7-30 17:22
樓主想爆, 明的, 針拮唔到肉唔知痛。如果係我, 可能會衝動爆, 不過唔係爆老公, 而係爆俾奶奶, 男家親人知, ...

我今日除左介子,今日對住佢扮唔知已經好辛苦,佢問我做咩唔食野,無答佢,我真係食唔落

大宅

Pepero 發表於 21-7-30 17:33
千祈唔好爆比男家知,唔好老點樓主,男家一知,老公覺得無面,就返唔到轉頭。

而且99一定幫自己個仔,爆 ...

我唔會講,同99關係唔算好,我其實好少同其他人講我婚姻d野,就算我媽咪,朋友我都無問意見

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 最關心BB問題熱投勳章 我的育兒心得勳章 2011精緻種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

KOEY062 發表於 21-7-30 15:05
我都覺得佢無打算放棄家庭。我係估個女仔唔知,因為見個女仔叫買介子,又話影結婚相咁
...

叫得買介子或影結婚相,佢地兩個肯定唔係普通關係,亦可能已經一齊左一段時間。其實個女仔知或唔知,都唔係重點。

出嚟玩得嘅男人都想左擁右抱。屋企有頭家,有女人打點,照顧小朋友,出面又有一件情人,有戀愛感覺,不知幾好

大宅

KOEY062 發表於 21-7-30 17:21
係,我真係想同佢講我知道,我忍唔到儲到錢先爆,先走,先作打算。我明白您地ge講法,錢好重要,我無能力 ...
明白你心情。真係好想爆出來, 要對方立刻做決定點解決。
忍住真係好辛苦, 又怕夜長夢多。

大宅

KOEY062 發表於 21-7-30 17:29
如果佢真係要走,我無能力改變,留唔到,只有接受。
我無時間裝備自己喇,我無時間搵錢再走喇。
我唔識點 ...

明白你
有時唔係話要裝備就即刻裝備到
至於話cap水,講就易,都要有水cap到先得
要忍真係好難,當然個個都會叫人忍左先,但事實又會有幾多人可以做到,忍幾年cap水唔係易事。唔係發生系自己身上,外人好難明白。
所以大家係可以比到意見你,但最後點做,都睇你自己,因為你先最清楚自己既承受能力,你老公性格同對家庭態度

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 最關心BB問題熱投勳章 我的育兒心得勳章 2011精緻種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

KOEY062 發表於 21-7-30 17:36
我唔會講,同99關係唔算好,我其實好少同其他人講我婚姻d野,就算我媽咪,朋友我都無問意見
...

勸你千祈唔好同男家講

我朋友case...6299直頭勸佢放手,但留低個孫仔。世上真係咩人都有,自己個仔出軌,仲要叫我朋友走。

首頁
12345...9

尾頁

跳至