夫婦情感

跳至

首頁
23456...9

尾頁

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 最關心BB問題熱投勳章 我的育兒心得勳章 2011精緻種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

Klly1983 發表於 21-7-30 19:49
你朋友捨得個仔俾男家嗎, 有冇打官司?

我朋友當然唔會捨得放手,因為個仔佢好辛苦先有。而佢本身亦好有經濟能力,只係唔想無左個老公,所以寧願忍,亦同老公傾好逢假期要家庭日。

男爵府

Klly1983 發表於 21-7-30 17:56
叫人走, 但留低個孫仔....... 我見識少, 原來真係會要細唔要大

男家和新抱本來就無任何關係,當然只會幫自己個仔和孫。

重點係,搞大咗個老公會落唔到臺,呢啲嘢兩公婆自己拆掂好啲,男家、女家都唔好講,越多人involve越煩。

大宅

回覆樓主:

樓主,睇黎呢一年你老公已經同小三一齊咗,而且仲越來越close,睇佢唔想返屋企就知。同佢灘牌,仲會比個機會佢講離婚,真係進退兩難,鄧你難過

cathngai    發表於 21-7-30 21:30

大宅

樓主你要加油!
呢度JM 既意見都係金石良言,暫時未有能力走既,敵不動我不動。
離婚C6 要分一半身家比你,代價太大唔化算。你一日未攤牌,佢仲要兩頭暪。一日得24小時,有無咁多時間付出比小三?個男人真係兼顧到兩邊?小三如果唔知佢已經結咗婚,會唔會嫌個男太少時間陪佢?
暫時未有能力走既,不要想太多。369 再大個d,再搵機會裝備自己!加油

伯爵府

KOEY062 發表於 21-7-30 20:14
佢應該估到我發現左,佢改左電話密碼
你C6已經同個女人兩年, 仲講到買戒指影婚紗照, 感情應該唔少, 你攤牌佢可能順勢離婚, 雖然唔值得留低, 但你經濟能力不遞, 真係進退兩難。 希望個女人發現你C6講大話呃佢, 個女人自己離開。

大宅

cankiu2011 發表於 21-7-30 21:37
樓主你要加油!
呢度JM 既意見都係金石良言,暫時未有能力走既,敵不動我不動。
離婚C6 要分一半身家比你, ...

多謝你

別墅

alicewong18 發表於 21-7-30 19:33
通常一個男人主動話唔要你都好難挽救,你點做到?

我覺得佢唔要我我自己都有一半責任, 成日攞佢發脾氣鬧佢, 成日覺得佢唔會走原來好多嘢其實唔係理所當然, 有邊個男人係鍾意成日畀人鬧, 我覺得我係畀我阿媽影響咗,我細個我媽仔女唔湊淨係識得鬧我老豆同打麻雀, 我老豆終於等我廿幾歲嘅時候先同阿媽離婚, 我同我自己講我唔想報佢後塵 我唔想成世自己一個我想有一個完整嘅屋企畀我啲仔女, 我話我想當年跟你嗰陣時候你冇錢 冇擺酒冇註冊乜都冇 點解你而家要咁樣對我, 17年感情同一對仔女比唔上嗰個女人咩

子爵府

KOEY062 發表於 21-7-30 17:34
我今日除左介子,今日對住佢扮唔知已經好辛苦,佢問我做咩唔食野,無答佢,我真係食唔落
...

佢有冇留意到你除咗介子?
冇問你?

伯爵府

回覆 szeman83 的帖子

佢終於畀你這番話,呢份真情感動 ,回到你身邊! 你哋大家都要好好珍惜對方,重新出發

大宅

KOEY062 發表於 21-7-30 12:36
同老公 奉子成婚差不多10年,有3個小朋友,全職家庭主婦,無收入。
佢呢排隔2日先返黎,一直只話做野,我都 ...

可能佢等你出聲,所以要忍一忍,諗清楚唔好衝動

男爵府

一次不忠,百次不用

子爵府

KOEY062 發表於 21-7-30 18:09
3,6,9

369,飲都嘔,我係你就錢行先,一切以仔女為大前題,個男人不要也吧

複式洋房

szeman83 發表於 21-7-30 18:36
我同你有d唔同佢我老公同個女人一齊左五年,有一日突然同我講佢唔要我,我連發夢都無諗過佢識第二個當下我 ...

請問你係用咩方法掹返你老公返黎?

子爵府

KOEY062 發表於 21-7-30 12:36
同老公 奉子成婚差不多10年,有3個小朋友,全職家庭主婦,無收入。
佢呢排隔2日先返黎,一直只話做野,我都 ...

樓主,如果你只係想佢知,而自己又未諗到點做,如果我係你,我會搵一晚仔女瞓咗,叫你先生面對面坐在飯桌旁陪你一同傾下計,呢個時候直接講「老公,我有個好朋友,發現咗佢老公出面有女人,佢有三個孩子,老公份工轉左返夜班,經常藉口唔返屋企............................
將你成個故事講出嚟,只係要迴避如何發現,越細節越好!例如買戒指影婚紗相等等!如果傾到咁上下,你老公覺得講緊自己嘅話,佢就會問你朋友點發現, 你就答女人嘅第六靈感!講到咁上下,你問你老公,如果佢係你個朋友,佢會點做!
就算無力走,都要做好心理預備,安置自己安置好小朋友

子爵府

願你能渡過這難關,祝福你

男爵府

babemom 發表於 21-7-31 12:02
樓主,如果你只係想佢知,而自己又未諗到點做,如果我係你,我會搵一晚仔女瞓咗,叫你先生面對面坐在飯桌旁 ...

朋咩友呀,講到咁同直接講有咩分別,一係爆佢一係唔爆止,男人最憎女人呢啲 “我朋友呢”嘅講嘢方法。

大宅

babemom 發表於 21-7-31 12:02
樓主,如果你只係想佢知,而自己又未諗到點做,如果我係你,我會搵一晚仔女瞓咗,叫你先生面對面坐在飯桌旁 ...

尋晚飲左2杯,我唔知係想借酒壯膽問佢定純粹好唔開心,佢見到就叫我去訓,我一見到佢,就忍唔住喊到收唔到,我無問到佢,但佢一定估到,因為佢都無問我點解喊,佢有一路攬住我,拍我背,但咩都無講,一直到訓。

大宅

wingyaumama 發表於 21-7-30 22:17
佢有冇留意到你除咗介子?
冇問你?

無問我,唔知佢發唔發現到。而佢自己一向無帶介子

大宅

KOEY062 發表於 21-7-30 14:46
我無諗過發生,亦無能力走,講出黎可能只係想比佢知,我知道,睇下佢點處理, 我係想佢回頭。
...

如果我係你,我會抓住今次的把柄取會優勢,一開波就要request離婚拿回主導權,就算你心入面唔想,都不要比佢知道你底線。你一開始就低頭,你以後日子只會重複又重複今日的覆轍

男爵府

講啦,個女仔知道都未必繼續,講左先再面對啦,你籌碼係啲仔女,佢冇理由會唔要,發生左唔可以當冇事。

首頁
23456...9

尾頁

跳至