影視娛樂

跳至

首頁
12345...12

尾頁

男爵府

未播完,我覺得吾錯。。。但聽講結局好惨情。。。。没有人睇嗎?

电视剧:《周生如故》
又 名:长安如故、一生一世美人骨
集 数:24全集
类 型:剧情、爱情、古装
导 演:郭虎
编 剧:墨宝非宝
周生如故演员表:任嘉伦、白鹿、王星越、李宜儒、姚奕辰、周陆啦、苏梦芸、吴曼思、刘威葳、梁爱琪...

周生如故剧情介绍:

《周生如故,又名:长安如故、一生一世美人骨》将于2021年8月18日起在爱奇艺上映播出,是由郭虎执导,任嘉伦、白鹿、王星越、李宜儒、姚奕辰、周陆啦、苏梦芸、吴曼思主演的古装剧 ,该剧讲述的是年少成名、战功赫赫的小南辰王周生辰(任嘉伦饰),立志一生效忠国家,其严谨作风和谦逊为人为世人所称道。

《一生一世》是由任嘉倫白鹿領銜主演的都市情感劇。[1]
該劇改編自墨寶非寶小説《一生一世美人骨》,主要講述了業內頂尖配音演員時宜與海歸化學教授周生辰在點滴相處中逐漸產生默契,攜手保全家族傳統手工藝,並在一連風雨後決定相伴此生的故事

公爵府

0404lau 發表於 21-8-27 14:59
未播完,我覺得吾錯。。。但聽講結局好惨情。。。。没有人睇嗎?

未睇,但應該會開,
睇完一輪甜劇,係時候找虐了
不過我想佢差唔多播完先開

男爵府

回覆 tpyjasmine 的帖子

好野黎,我都無留意未播完,搞到而家等播。。。暫時都係甜甜的,

但該最後幾傷感。。。

真係有時需要睇下呢d喊下發洩下

公爵府

0404lau 發表於 21-8-27 17:06
回覆 tpyjasmine 的帖子

好野黎,我都無留意未播完,搞到而家等播。。。暫時都係甜甜的,

早排睇面書陸劇群組有少少劇情
會有虐虐的戲碼,應該是be
然後就到一生一世了,算是第二世掛
我冇睇太多,唔想被劇透
遲啲我開始睇了,再來同你傾

伯爵府

好媽媽勳章

tpyjasmine 發表於 21-8-27 16:17
未睇,但應該會開,
睇完一輪甜劇,係時候找虐了
不過我想佢差唔多播完先開

我都係等下先,跟播好痛苦

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 王國長老 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

周生如故突然全劇更新晒,想睇而家可以輕鬆追晒,不過未知第二部時裝版一生一世幾時上。
花旗太太生活在花旗國,留意時差,你問我未必即時答到。

大宅

rose-mag 發表於 21-8-28 01:06
周生如故突然全劇更新晒,想睇而家可以輕鬆追晒,不過未知第二部時裝版一生一世幾時上。 ...

九月九日播一生一世

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 王國長老 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

Florida 發表於 21-8-27 09:09
九月九日播一生一世

一生一世或周生如故電視劇官博未有公告,我唔會當真,而家一日未播嘅劇都有機會抽起唔播,所以都係等官宣。

伯爵府

好媽媽勳章

rose-mag 發表於 21-8-28 01:06
周生如故突然全劇更新晒,想睇而家可以輕鬆追晒,不過未知第二部時裝版一生一世幾時上。 ...

咁突然出哂嘅?!呢套我會偷睇結局先,再由頭睇應該會容易接受啲!

王國長老

w.c.chong 發表於 21-8-28 02:07
咁突然出哂嘅?!呢套我會偷睇結局先,再由頭睇應該會容易接受啲!
...

係囉,之前明明見到點都要去到9月頭至完,可能係襯中央管制前快d收錢俾會員買超前更新,又或者要讓路俾新劇上,呢套好似播得麻麻,國超已婚,唔肯同白鹿炒cp

伯爵府

好媽媽勳章

rose-mag 發表於 21-8-28 03:34
係囉,之前明明見到點都要去到9月頭至完,可能係襯中央管制前快d收錢俾會員買超前更新,又或者要讓路俾新 ...

仲要套套戲都係就住就住,連擁抱都唔多,何況吻戲,cp感都無,唔使炒

王國長老

w.c.chong 發表於 21-8-28 10:19
仲要套套戲都係就住就住,連擁抱都唔多,何況吻戲,cp感都無,唔使炒

咁又唔怪得國超嘅,炒都炒唔起啦,係人都知係假嘅,又何苦花錢買熱搜,效果唔會好,仲怕令觀眾反感。

伯爵府

好媽媽勳章

rose-mag 發表於 21-8-28 10:28
咁又唔怪得國超嘅,炒都炒唔起啦,係人都知係假嘅,又何苦花錢買熱搜,效果唔會好,仲怕令觀眾反感。
...

咁又係,但真係好少藝人好似佢咁,婚後禁止親熱戲,其他劇還好,如果愛情甜劇真係怪怪

王國長老

w.c.chong 發表於 21-8-28 10:43
咁又係,但真係好少藝人好似佢咁,婚後禁止親熱戲,其他劇還好,如果愛情甜劇真係怪怪
...

睇下咩戲啦,有d人設上劇情上可以避重就輕,好似生活家都冇咩親熱戲,但邱澤同文淇又演得幾好睇。不過,國超早婚又公開的確影響佢接戲,加上最近幾套都播得麻麻,令佢資源少咗。

伯爵府

好媽媽勳章

rose-mag 發表於 21-8-28 10:51
睇下咩戲啦,有d人設上劇情上可以避重就輕,好似生活家都冇咩親熱戲,但邱澤同文淇又演得幾好睇。不過,國 ...

除錦衣之下外,都好似無乜,蜥蜴先生都係一般,不說再見我都無睇,唔太吸引
其實親熱戲可以豐富劇情嘅,但我有時又好怕係又錫,唔係又錫

男爵府

0404lau 發表於 21-8-27 14:59

我睇到第六集停咗,因為劇情好沉重,又知道係慘劇,會再睇返

公爵府

w.c.chong 發表於 21-8-27 23:16
我都係等下先,跟播好痛苦

係呀,事實係我手上的劇未完
我而家分身乏術嘛

伯爵府

好媽媽勳章

tpyjasmine 發表於 21-8-28 12:37
係呀,事實係我手上的劇未完
我而家分身乏術嘛