自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

aromama 發表於 22-2-24 20:49

係21+7,21日酒店隔離,之後居家自我隔離,直至第6日做最 ...

你全家都好有公德心
但我搵返新聞,佢當時係要求自己監察,無話要家居檢疫,我理解係佢哋係可以周圍去,不過要留意住自己情況。

https://www.industryhk.org/tc/info/industry-news/latest-quarantine-and-testing-arrangements-for-overseas-arrivals-and-self-paid-serology-antibody-testing-service-at-the-airport/
欲知前世因  今生受的是  欲知來世果  今生作的是
是故莫以善小而不為, 莫以惡小而為之
Karma - What you put out into the world comes back to you.
How you live you life determines what kind of life you will have.

男爵府

2023年兔年勳章

yyh08 發表於 22-2-25 00:21

Check 到病毒株㗎嘛,空少係衰,但條傳播鏈已經截咗,而家中 ...
你咁肯定?咁多隱形人

侯爵府

gigi19810326 發表於 22-2-24 18:05
全香港人同佢一齊找數,仲累死左幾個細路仔,老人家我都唔講啦!有無內疚?後悔?唔好意思?定係仲覺得"關 ...

仲有好多黃畜中左Covid 仲惡意周圍播毒!
kckammy

男爵府

回覆樓主:

絕對係政府漏洞啦。免檢疫、葵涌邨封幾日未清零就解封,大爆發係預左。可能真係內部想共存,礙於國家要動態清零,先做少少樣。到大爆發啊搞唔掂,搵中央囉

男爵府

carolwongmama 發表於 22-2-25 06:36
你咁肯定?咁多隱形人

張醫生講㗎嘛。
如果未截,即使有隱形人,都會從其他非隱形人找到空少嗰種病毒株,咁再找不到咪即係截咗囉。

珍珠宮

育兒性格勳章 睛靈勳章

雪影 發表於 22-2-24 18:08
有人話唔關佢哋事,話已經截咗佢哋條傳播鏈,我係bk 俾人話幾次
其實我始終覺得佢哋有份惹開曬:thin ...

撑2個兇少嘅都係小王妖。O仔的確由佢2個發掦光大!

男爵府

2023年兔年勳章

yyh08 發表於 22-2-25 08:00
張醫生講㗎嘛。
如果未截,即使有隱形人,都會從其他非隱形人找到空少嗰種病毒株,咁再找不到咪即係截咗囉 ...
你話張醫生講,有冇片睇下,我剩知呢單野攪到屯門好多棟大廈強險,仲未計d唔應門同走佬嘅人,之後就葵涌邨大爆疫,空少群組d追蹤就不了了知

侯爵府

但巴婦起碼係跟足隔離措施, 又做晒檢測
空少空姐係違規出嚟吃喝玩樂, 更加抵鬧

子爵府

我覺得空姐亞媽大罪啲喎

男爵府

carolwongmama 發表於 22-2-25 09:56
你話張醫生講,有冇片睇下,我剩知呢單野攪到屯門好多棟大廈強險,仲未計d唔應門同走佬嘅人,之後就葵涌邨 ...

下,咁多日前…而且我無錄底的記者會喎

珍珠宮

公爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 笑得好勳章

Cheddar85ang 發表於 22-2-24 18:13
有話係南亞婦人在隔離酒店染疫,回葵涌邨傳俾丈夫,丈夫周圍拾垃圾去深水埗賣…
...

佢都係源頭

伯爵府

Poo得好勳章 美好大世界2017勳章 認識瑞士牛牛第二回

回覆樓主:

拜年群組1定係幫兇,將病毒1傳10,再返工野埋社區
想認識多啲屯門友

公爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章 畀面勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 最關心BB問題熱投勳章

Cheddar85ang 發表於 22-2-24 18:13
有話係南亞婦人在隔離酒店染疫,回葵涌邨傳俾丈夫,丈夫周圍拾垃圾去深水埗賣…
...

我都覺得似係呢條傳播錬令到全港爆疫, 導火線係政府遲左成日先圍封, 比左24小時D居民自由出入播毒, 因為當晚隻笑恥話已經係夜晚啦, 做唔切之故 !
然後拜年團年飯群組將呢條傳播錬散播到全港 !

珍珠宮

玩具勳章

熊熊老婆 發表於 22-2-24 18:09
點解咁肯定截斷曬?

X2 d病毒dna睇得出同佢同行幫佢地洗白?

珍珠宮

玩具勳章

雪影 發表於 22-2-24 18:08
有人話唔關佢哋事,話已經截咗佢哋條傳播鏈,我係bk 俾人話幾次
其實我始終覺得佢哋有份惹開曬:thin ...

X2 有人話巴婦

珍珠宮

玩具勳章

yanwingt 發表於 22-2-24 18:34
最大問題走佬酒店個位巴基屎坦個個女人同佢汁垃圾架老公最大問題

原來個巴婦走佬?d人話佢都好慘,俾同層染到

珍珠宮

玩具勳章

fasola 發表於 22-2-24 18:57
因為空少群組航空公司同空少自己有責任.

但檢疫酒店有問題就係政府責任.

既然有門對門問題就住1邊得唔得呢

男爵府

2023年兔年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章

政府做d唔做d,帶入係有錯,但政府唔快手攪好,淨小市民找數,現在大爆,仲發緊夢,要阿爺話仲係未知有問題

男爵府

chingnc 發表於 22-2-25 11:16
X2 d病毒dna睇得出同佢同行幫佢地洗白?
的確係睇得出. 新聞時時講乜野基因排序, 睇得出病毒跟邊一組人係近親. 現時主流係來自南亞酒店個案

完全斷晒就唔係. 因為屯門係關空少事. 佢去過藥房買藥..傳染俾藥房一家..屯門爆係關佢事.

首頁

尾頁

跳至