時政擂台

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

2024年龍年勳章

回覆樓主:

美國

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

管理員

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 畀面勳章

政治及有關爭拗話題或最終演變成相關討論,現已移到時政擂台

琥珀宮

BKFinder 發表於 22-2-25 10:04
隨即併入俄羅斯機會更大

而家已經獨立左兩個東部地區,預期國際社會唔承認獨立,不如吞併埋仲簡單方便啦

伯爵府

2024年龍年勳章

mandy952 發表於 22-2-25 10:01
好大機會烏克蘭東部會獨立,再依附俄羅斯
這係肯定的,烏政府都極可能係反對派上台,同樣親俄,仲有烏近北約邊界地區是否都獨立出嚟,多重保障之餘,也為日後俄劍指北約鋪路

伯爵府

2024年龍年勳章

mandy952 發表於 22-2-25 10:17
而家已經獨立左兩個東部地區,預期國際社會唔承認獨立,不如吞併埋仲簡單方便啦
...
吞併邊境唔係俄一向風格,你睇外蒙古就知,俄從中國手中拿走外蒙,要佢獨立成國,成為俄中兩國緩衝區。原本烏就係俄與北約緩衝區,今次真係逼虎跳墻

已刪除用户

大宅

gasman 發表於 22-2-25 12:38
哦,當時唔係話有美軍軍機降落時就會打啦咩?軍機去咗几次啦,條底褲好似不停後退喎
...

我淨係知道人哋重申過只要一旦宣佈獨立即刻攻打者,至於你所講的幾次你自己每年作一次落去係咪?2021年一架美軍軍機停留降落松山機場,只停留10分鐘,複診運送美國在台協會處長交接物品。都話有本事就即刻宣佈,宜家全球搵個國家肯承認台灣係主體國都冇。再者去到打唔打都關你哋曱甴屁事咩。你都禁無骨氣用緊中華人民共和國護照。留係中華人民共和國的香港領土上

已刪除用户

大宅

gasman 發表於 22-2-25 12:59
是但啦,你地鍾意嘴砲咪繼續囉,我係等緊統一中華文國架,不過唔知等到幾時咋
...

宜家死淨把口咪你呢啲小丑囉,走又冇本事,又不得不接受你心目中一個禁邪惡的國家管。講論點你又冇論點出來,講骨氣又無骨氣,又要心生不憤。還有回應你個等到中華民國統一等到你化左灰都等唔到。我永遠支持你哋班yc即刻走佬離開禁邪惡的軸心王國

首頁

尾頁

跳至