夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

等待驗證會員

其實生活費我真係唔擔心,因為我都有問過社處佢地會幫我,,但我最酸ge係怕如果我要佢地佢地真係比6299照顧,我都覺得真係好似"姑"兒咁,一諗到咁我就係咁喊,,但要照顧兩個我又怕我情緒會影響我對佢地喎!!! 仲有就係有左第二個時係c6話要架!!我仲要係有左25週先知佢有第二個女人!! 到而家已經兩個月啦!!我心痛左2個月啦!!

珍珠宮

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

你c6真係太無人性.... 又話要第二個bb, 依家又反口唔要....同佢一齊個女人都不知所謂...拆散人家庭....d咁無良心既男人佢都跟, 個女人都唔謊有好結果.....你要堅強呀...好好照顧自己&仔仔......

禁止訪問

民房

堅強d. 努力照顧2個小朋友.
咁既男人, 有=冇.....唔好傷心

大宅

一定唔會比,男人個心都去左個女人度,點會對兩個仔好,無人可以比起亞媽緊加錫兩個小朋友,錢唔掂既咪搵正苦幫下手,只要你肯用心去湊同教,咩事都搞得掂,我仲細過你得24歲,我c6除左比錢我,其他野佢都唔理,連仔女病佢最多都係打過電話嚟問候下就算,我同自己講,為左兩個仔女,我唔會咁容易放棄,除左兩個仔女大過唔再雖要我啦!

禁止訪問

禁止訪問

好媽媽勳章 畀面勳章

珍珠宮

2024年龍年勳章

當然自己要返啦!! 點捨得架.

另外都想問下樓主, 你現在29歲結了婚12年, 咁你17歲就嫁佢咁早既?
希望每天開心渡過 ;-)

別墅

堅強D, 做媽咪係一生一世架, 小朋友已經無爸爸要, 如果無左媽媽鍚會好慘架. 你可以告c6 通姦, 同佢分身家, 攞仔女和你自己的贍養費. 咩野都要計清楚, 唔好心軟, 如果佢無錢, 而一蚊贍養費都要攞, 保留他日佢有錢果陣再拿回應得既. 你只是頭兩三年辛苦, 唔通你想兩個小朋友比人蝦? 比後母打咩, 你忍心嗎? 條路係難行D, 不過到兩個囝囝大D, 佢地會知媽咪辛苦, 知道世上只有媽媽好. 相信你C6是自私自利的人, 他日如果佢想食回頭草, 你都唔好理.

大宅

好媽媽勳章

一定會要
無論點我都會要2個細路跟我 ~~
珍惜生命 ~~ 上帝還讓你活著  就肯定有祂的安排

男爵府

你C6真係好賤格, 正人渣敗類, ...如果比著我,我一定會要番2個仔女,係會辛苦D, 但睇住佢哋成長真係會好開心(但當然都會有勞氣既時候, 小朋友嘛), 總好過交比一D咁賤格既人渣照護, 便地底泥!
小B係29/04出世,3.1kg07May ~ 3.33kg19May ~ 4.08kg04Jun ~ 5.05kg09Jul ~ 6.64kg, 61cm height, 39.5cm head10Sep ~ 8.16kg, 65.5cm height, 42.5cm head05Nov ~ 8.85kg, 70cm height, 44cm head06May ~ 10.24kg, 45.9cm head

別墅

爸B勳章

叔仔老婆未分居已經唔理對仔女,講明唔湊.

大宅

講得啱呀,個爸爸咁衰,小朋友跟住佢都冇幸福啦,幾時都係跟媽媽好架,樓主加油呀!

原帖由 MimiCactus 於 09-6-14 13:52 發表
堅強D, 做媽咪係一生一世架, 小朋友已經無爸爸要, 如果無左媽媽鍚會好慘架. 你可以告c6 通姦, 同佢分身家, 攞仔女和你自己的贍養費. 咩野都要計清楚, 唔好心軟, 如果佢無錢, 而一蚊贍養費都要攞, 保留他日佢有錢 ...

大宅

講得啱呀,個爸爸咁衰,小朋友跟住佢都冇幸福啦,幾時都係跟媽媽好架,樓主加油呀!

原帖由 MimiCactus 於 09-6-14 13:52 發表
堅強D, 做媽咪係一生一世架, 小朋友已經無爸爸要, 如果無左媽媽鍚會好慘架. 你可以告c6 通姦, 同佢分身家, 攞仔女和你自己的贍養費. 咩野都要計清楚, 唔好心軟, 如果佢無錢, 而一蚊贍養費都要攞, 保留他日佢有錢 ...

等待驗證會員

我一定會自己要番2個小朋友!!!

水晶宮

原帖由 人地媽咪 於 09-6-17 08:33 發表
我一定會自己要番2個小朋友!!!

me 2
coz 吾放心 c6 dim 对d kids
如佢有 other wife ...........................

複式洋房

No matter what happen, I will put my son to the first. Even life is more hard, im sure that he will know it when he growing up.

大宅

你生得佢地出,就有責任照顧佢地,你c6已經唔要對仔女,宜家你又想掉番d仔女俾佢,你當佢地係波咩,踢來踢去 ,你知唔知你咁樣做,會對小朋友o既心靈做成好大傷害架。

大宅

自己生既都可以唔要? 我做唔出LAW, 就係因為你29歲, 重有氣有力去湊佢, 等佢地長大知阿媽咁辛苦為佢地, 你將來有福享架, 你諗下
1)同C6離婚,唔洗受6299氣, 唔洗為D無謂人煩
2)自己話哂事
3)攪唔掂LAW綜援
4)成日可以對住對仔,唔怕比 BUN BUN虐待
5)一對仔,好多媽咪恨唔到
以上幾點係依度好多媽咪都做唔到架,因為佢地都要同6299住, 有D又老公話哂事, 有D個B又比工人恰, 有D又冇仔生, 你同佢地比巳經好好啦, 你咁諗係唔係好D呢, 做人係要向好面諗, 冇老公唔一定係壞事, 好多有老公既重煩呀! 比心機湊大對仔啦. 好開心架

男爵府

絕對同意!!!

原帖由 咕咕豬 於 09-6-18 14:06 發表
自己生既都可以唔要? 我做唔出LAW, 就係因為你29歲, 重有氣有力去湊佢, 等佢地長大知阿媽咁辛苦為佢地, 你將來有福享架, 你諗下
1)同C6離婚,唔洗受6299氣, 唔洗為D無謂人煩
2)自己話哂事
3)攪唔掂LAW綜援
4)成日可以 ...

首頁

尾頁

跳至