自由講場

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

MommyPanel勳章

請教大家幫忙!
我剛幫工人姐姐預約了打第三針,但沒有抄低參考編號,而她亦收不到短訊,請問可以怎麼辦,可以在哪裏查到,因為打咗好耐電話都冇人聽

水晶宮

好媽媽勳章 大廚勳章

vevenuc 發表於 22-3-5 19:54
請教大家幫忙!
我剛幫工人姐姐預約了打第三針,但沒有抄低參考編號,而她亦收不到短訊,請問可以怎麼辦, ...

你喺個網頁度揀更改時間,做返相關資料就會睇到啱啱個預約
---生命無價,請支持領養---

侯爵府

meko~ 發表於 22-3-5 19:55

我試咗了,佢要我入參考編號,我冇咗

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

vevenuc 發表於 22-3-5 19:54
請教大家幫忙!
我剛幫工人姐姐預約了打第三針,但沒有抄低參考編號,而她亦收不到短訊,請問可以怎麼辦, ...

佢記唔記得book左邊日?照去無問題

放下自在

侯爵府

因為我當時冇抄低參考編號,估唔到工人姐姐收唔到個短訊,我即時在電腦按番前一頁個畫面已經refresh左,冇咗參考編號

翡翠宮

牛年勳章

更改/取消都要入參考編號

水晶宮

好媽媽勳章 大廚勳章

vevenuc 發表於 22-3-5 19:57
因為我當時冇抄低參考編號,估唔到工人姐姐收唔到個短訊,我即時在電腦按番前一頁個畫面已經refresh左,冇 ...

係喎,我記錯,叫姐姐電話開機熄機睇吓有冇sms,電話應該冇錯
---生命無價,請支持領養---

翡翠宮

牛年勳章

vevenuc 發表於 22-3-5 19:57
因為我當時冇抄低參考編號,估唔到工人姐姐收唔到個短訊,我即時在電腦按番前一頁個畫面已經refresh左,冇 ...

收唔到短信可能係無成功book到,你試下用佢身份證去做新預約睇下得唔得
佢連邊日邊個centre都唔記得?

侯爵府

cattz288 發表於 22-3-5 19:57
佢記唔記得book左邊日?照去無問題

我就係唔肯定15定16 ,只記得係黃昏五點,其實我當時係求其揀住book咗先,會打算幫工人姐姐改早啲

侯爵府

C.Humphrey 發表於 22-3-5 19:59
收唔到短信可能係無成功book到,你試下用佢身份證去做新預約睇下得唔得
...

係我負責book嘅,我試咗重新book過,系統嘅結果話我失敗,應該係已經book咗,唔俾我再book

侯爵府

C.Humphrey 發表於 22-3-5 19:59
...

係我負責預約嘅,因為見鄰居中咗,所以好心急想幫佢預約第三針,我記得係預約咗屯門大會堂,日子就唔肯定係15定16 ,時間一定係黃昏五點,我仲同工人姐姐講可以之後改早啲,改返上午,同埋我想佢早啲打第三針

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

vevenuc 發表於 22-3-5 19:59
我就係唔肯定15定16 ,只記得係黃昏五點,其實我當時係求其揀住book咗先,會打算幫工人姐姐改早啲
...

可能今日weekend未即時收sms呢
放下自在

翡翠宮

牛年勳章

vevenuc 發表於 22-3-5 20:01
係我負責book嘅,我試咗重新book過,系統嘅結果話我失敗,應該係已經book咗,唔俾我再book
...

你有無問工人係咪多過一個電話號碼?平時你搵佢個number未必係收到SMS既number (我工人就係咁)

如果唔得,唯有叫佢15/16兩日去疫苗中心試下,一入身份證應該會check到

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章

如果冇收到短訊,有可能冇book到。

有試過,以為book咗,可能同時間有其他人一齊揀同一時間,full咗我就book唔到,我又以為book咗,當時又係冇收到短訊,我奇怪,重新再book, 就即刻收到短訊,即係我之前係冇book到

翡翠宮

牛年勳章

cattz288 發表於 22-3-5 20:04
可能今日weekend未即時收sms呢

唔係,星期六日book都係即時收SMS

侯爵府

C.Humphrey 發表於 22-3-5 20:04
唔係,星期六日book都係即時收SMS

係,我同老公都係即時收到

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章

冇短訊証明,唔俾入去打針

侯爵府

C.Humphrey 發表於 22-3-5 20:04
你有無問工人係咪多過一個電話號碼?平時你搵佢個number未必係收到SMS既number (我工人就係咁)

如果唔得 ...

我問咗佢,佢喺香港只得一個號碼,我平時都係用呢個號碼WhatsApp佢,係我負責預約嘅

侯爵府

meko~ 發表於 22-3-5 19:59
係喎,我記錯,叫姐姐電話開機熄機睇吓有冇sms,電話應該冇錯

已經叫咗工人姐姐熄咗部電話,再開返都係冇,但我見到佢有第一第二次嘅紀錄,所以肯定佢電話係收到短訊

翡翠宮

牛年勳章

pauljr 發表於 22-3-5 20:06
冇短訊証明,唔俾入去打針

如們你肯定係book到,你同埋佢一齊去同門口工作人員講收唔到SMS,再唔係叫佢聽日放假晨早去排walk in,或者去流動疫苗站walk in,少啲人排隊

https://www.gotrip.hk/生活/疫苗流動接種站-plt-708384/

首頁

尾頁

跳至