論盡家傭

跳至

首頁
12345...8

尾頁

大宅

我都想請一個 湊new born + 一個歲半

男爵府

TempoT 發表於 22-5-1 18:25
第一次請工人
想請海外
主要湊小朋友(幼兒,new born)

我舊姐姐十年前請,今年要去加拿大換人都係一頭霧水,唔知點揾agent,後尾都係用咗BK jm介紹的一個北角agent,結果好到出乎意料。
6月中同agent簽約,9月中一切都搞掂可以來港。因舊姐姐等簽證,我比新姐姐遲啲來,昨日已到屋企。中間所有步驟agent都有update,問咩好快回覆,政府政策後我想姐姐住酒店之後先到屋企,佢哋都好好幫手安排。仲有取消上機驗口水,佢哋都主動講到清清楚楚,退返費用比我。總之係好滿意。如同介紹個jm話,佢哋唔係最平,不過好在冇任何隱藏收費,全部交代到清清楚楚,好令人放心。我都真心推介佢哋

複式洋房

可以pm agent 資料嗎?thz

男爵府

Aphrodite 發表於 22-10-22 07:07
我舊姐姐十年前請,今年要去加拿大換人都係一頭霧水,唔知點揾agent,後尾都係用咗BK jm介紹的一個北角age ...

可否pm agent資料給我? 謝謝

男爵府

lamb2003 發表於 22-11-3 18:21
可否pm agent資料給我? 謝謝

好呀,pm

別墅

TempoT 發表於 22-5-1 18:25
第一次請工人
想請海外
主要湊小朋友(幼兒,new born)

我都想請姐姐,照顧new born
有冇好中介介紹?謝謝
請PM

大宅

我舊姐姐十年前請,今年要去加拿大換人都係一頭霧水,唔知點揾agent,後尾都係用咗BK jm介紹的一個北角age ...

請問新姐姐工作表現如何?可否pm agent? 唔該晒!

男爵府

鼠女神 發表於 22-11-7 12:40
請問新姐姐工作表現如何?可否pm agent? 唔該晒!

新姐姐ok乖,不過仲適應緊。煮飯好食,不過我諗呢個同agent無關 pm你呀

大宅

請問有資料嗎?感謝

別墅

我都要請新姐姐,可否pm 我,謝謝。

男爵府

jigsaw118 發表於 22-11-7 23:25
我都要請新姐姐,可否pm 我,謝謝。

PMed

民房

回覆 Aphrodite 的帖子

請問能否PM我~唔該!

男爵府

chercher1234 發表於 22-11-9 11:54

請問能否PM我~唔該!

好呀,PM you

大宅

急請,資料pls
thx

別墅

PM, please

大宅

想要資料, PLEASE.

男爵府

Leecherrylee 發表於 22-11-17 15:13
想要資料, PLEASE.

pm you~

洋房

想要資料,thanks!

複式洋房

可否pm agent details

複式洋房

不要用呢幾間!

宏嘉僱傭中心有限公司Wang Ka Employment Centre
不推介宏嘉,千祈唔好用, 工人姐姐檔案寫話英文或中文好,但到面試時,完全溝通唔到,仲聽到鏡頭後係有人喺度教佢地點回答。

到interview 左差唔到10 個後,終於有一個係溝通到,已經唔可以有其他要求。

跟著約好時間簽約,去到竟然什麼都未準備好,叫我地簽左先,我地之前講明特登去TST簽約。簽完約一路問嘅問題都冇覆我地,要問兩次先答。

等左幾個月,Visa 終於搞掂,合約寫明佢地會到機場接姐姐回家,跟著一句話疫情關係佢地唔會接姐姐(但到港後點防止姐姐唔會中COVID?! Logic 唔make sense),冇賠償,仲要求我地自己搵人去接(我就黎生得), 一係叫我地俾多$400 佢地車隊接(但之前又話疫情關係佢地接唔到?!) , 佢地只會津貼30, 跟著我投訴話不合理,佢地叫我咁等左疫情過左先叫姐姐黎(等幾年啊?)。俾左$18000 唔知搵呢間agency 做咩, 真係只係搞Visa, 到依家佢地都係冇跟進

大埔阿波羅僱傭 Sang Surya Employment Agency
呢間係頭一間interview, 已經覺得個姐姐不錯,個agent 口頭上話可減agency fee (原本$18000, 話可以減幾百),
其實途中個agent回覆已經好慢,幾日先覆,仲要係要追先覆。但我地心想個姐姐OK就得啦。到我地話可以簽合同嘅時候,先話個agency fee 冇得減。

M&H Agency Co. 油麻地
第二間interview: 我地識得嘅一位姐姐介紹左佢嘅朋友俾我哋, 但個姐姐就必須要通過呢間agency 去請,呢間野係完全沒有service,  agency fee 都係收$18000, 個interview 仲係我自己安排,回覆又係好慢,好似唔憂做。到我地話OK,問contract 內容,個agent 喺send 左人地份contract 俾我地叫我地自己睇,我地發現份野仲有曬人地個人資料喺度。最後發現原來個姐姐個護照俾呢間公司沒收咗,想透過另一間公司請都搞唔到。認真擔心俾左錢間野會唔守承諾, 或到時有咩問題唔會幫手

陽光僱傭中心
第三間interview: Agency fee $18000. Customer Service 一開始唔錯, 係大公司,但姐姐質素真係好差, interview 左起碼5個,檔案寫姐姐識中文,但其實個個都唔識...interview 時會聽到電話後面有人幫手翻譯或叫佢哋答咩,真係溝通唔到。 跟著之後個agent係亂咁send 啲姐姐推介黎,完全冇filter過,最後放棄左呢間。個幾月後,個agent 用私人電話whatsapp 我,話佢老公自己開左間agency,叫我搵佢

首頁
12345...8

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊