懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

男爵府

上胎已忘記~
今胎宜家岩岩6w, 5w 未驗前就有:1. 肚脹, 腰攰(呢D都係我M到前症狀, 所以果個星期我以為就M到)
2. 成日覺得個人慶慶地.
3. 個pat 好似大左 (有D褲之後好好好鬆, 宜家又無太鬆) 諗起我媽話有左第二胎個人會快肥D.
4. 伸懶腰/ 行路下腹有時會扯扯下
5. 早幾晚發夢胎動.
咁本身對今個月無咩期望都立即留意下自己! 原來有時第六感都幾準. 放工去萬寧買完棒棒急不及待去驗就bingo左.

一踏入6w後, 加上同大仔去左一日OP 就散曬, 好易攰, 成日好眼瞓, 開始無咩胃口. 好多好多胃氣

複式洋房

klsabb 發表於 22-7-25 15:06
上胎已忘記~
今胎宜家岩岩6w, 5w 未驗前就有:1. 肚脹, 腰攰(呢D都係我M到前症狀, 所以果個星期我以為就M到) ...

你就好啦6wk仲幫我到OP.
我5wk開始嘔,而家就快8wk, 由朝嘔到晚,好灰。我張OP pass睇黎要放到過期

男爵府

Nuiyan 發表於 22-7-25 15:46
你就好啦6wk仲幫我到OP.
我5wk開始嘔,而家就快8wk, 由朝嘔到晚,好灰。我張OP pass睇黎要放到過期
...

本來我都想買OP pass, 但同個仔玩完一日我已經攰到想死, 真係唔可以再咁做...

洋房

回覆 awless 的帖子

請問醫生有冇話你作小產。有什麼應對方法

大宅

bbcsa1124 發表於 22-7-27 18:36

請問醫生有冇話你作小產。有什麼應對方法

早期流血都係統一叫作小產架喇, 冇野做架,
公立會同你聽胎心+ 講你知冇藥食, 可能留院一晚, 12w後可能幫你照
私家會開安胎藥, 照, 開幾日假, 叫你返屋企訓
我自己食安胎藥有效, 有D人食完冇用

洋房

我想問在那可以買安胎藥

洋房

請問你在那裡買安胎藥。我睇的醫生唔肯開

大宅

bbcsa1124 發表於 22-7-27 20:46

請問你在那裡買安胎藥。我睇的醫生唔肯開

你有流血症狀嗎? 幾多w ? 睇第二個醫生啦, 安胎藥都有分用量啊, 唔可以自己決定食呀.
我自己係睇完醫生佢話食完可以自己買, 我先去藥房買, 係處方藥物, 不過藥房唔會問啦

首頁

尾頁

跳至