自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

njimp 發表於 22-8-9 10:50
我建議你睇下你自己講咩先, 你好似連自己講左d乜都唔知咁

睇咗啦!我知自己講咩呀!你繼續加油啦!

子爵府

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 畀面勳章

見到樓主呢個貼,我都好想入黎分享一下.因為我自己都有一直拜開四面神,好感謝神恩,一直都得到四面神既保祐.正準備想揀個好日準備去還神,見到大家有講農曆7月呢回事.多謝大家提醒.咁我過左農曆7月先去還神

複式洋房

x00_00x 發表於 22-8-9 10:52
睇咗啦!我知自己講咩呀!你繼續加油啦!
講埋d得自己明既野都幾慘, 你都加油改進下自己既表達能力
拜下四面神可能會幫到下你點同人溝通既

男爵府

sytckm 發表於 22-8-9 04:05
其實我最低落時拜過兩次,兩次都實現咗,估都估唔到….我都還咗神,所以我覺得好靈: ...

我都係呀
半推半撞去咗求安心,的確係實現左

大宅

我記得我大約兩年前去拜過,當時許下兩個願望,一個今年已成真,另一個未知。

我之前以為四面神唔如願,所以無特別還神希望四面神無怪我,過左7月會去還神㗎我

伯爵府

njimp 發表於 22-8-9 01:47
起香港拜都一樣既~
幾歲就拜四面神一定順順利利
我份人係咁啦, 好憎比人屈, 如果唔係條氣真係唔順:th ...

我成日都去,拜完又拜,求完又求!因為近,1個字車程!

珍珠宮

加菲貓3 發表於 22-8-9 00:34
講開又講,香港有幾多四面佛廟?

4或以上

禁止訪問

男爵府

njimp 發表於 22-8-9 10:06
恭喜恭喜~
其實由頭幾頁比人屈打手,
到而家已經有好多USER出黎分享返拜四面神成功case同支持我都 ...

我做生意嘅,呢幾年係四面神保佑,我啲難關關關過,每次拜完,內心都有平靜嘅感覺。

話人係打手好好笑,其他宗教宣揚,傳教都可以, 叫人返教會又得,但傳揚四面神佛法就係打手。

珍珠宮

Silver1127 發表於 22-8-9 23:17
我做生意嘅,呢幾年係四面神保佑,我啲難關關關過,每次拜完,內心都有平靜嘅感覺。

話人係打手好好笑, ...

我屋企人正正有生意問題,希望像你一樣可以跨過,佢計劃緊唔落雨就去拜了。

大宅

我係十幾年舊account ,3 年前出過帖

感謝四面神,我唔明白點解新會員post

感謝神明都會俾人話係打手!

翡翠宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

如果係打手嘅話
樓主就真係豬隊友
所以我唔多信樓主係打手
但並不代表我唔信有打手
正所謂好出奇吖
講返正題
我從來都唔信(都唔會接受)只係拜拜神就乜都唔駛做就可願望成真
eg拜下神,借下庫,真係借到,只要返嚟拜下,還下(拜下)就還咗。音音姐姐勿打兔
戴咗頭盔先,我只係打個比喻,我唔知個程序。教友勿打兔臉。
香港撒瑪利亞防止自殺會熱線:23892222
撒瑪利亞會熱線(多種語言)︰28960000
生命熱線︰23820000
東華三院芷若園熱線︰18281
社會福利署熱線︰23432255
醫院管理局精神健康專線(24小時精神健康熱線諮詢服務):24667350
明愛向晴熱線:18288

翡翠宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

rabbit75 發表於 22-8-10 02:10
如果係打手嘅話
樓主就真係豬隊友
所以我唔多信樓主係打手

如果我許願,我會先作出條件,所謂等價交換,我知神恩以人力就真係還唔到。不過我覺得至小攞啲咁多誠意出嚟,神先有可能眼尾睇一睇我。所以我自己相信有神,但神會不會知我存在就難講。好似作為一個player,會不會在意一個唔知系邊個細板圖邊一邊嘅而且見唔見都同個遊戲無關係嘅NPC?

p.s系統限我字數,無意呃Post
香港撒瑪利亞防止自殺會熱線:23892222
撒瑪利亞會熱線(多種語言)︰28960000
生命熱線︰23820000
東華三院芷若園熱線︰18281
社會福利署熱線︰23432255
醫院管理局精神健康專線(24小時精神健康熱線諮詢服務):24667350
明愛向晴熱線:18288

男爵府

njimp 發表於 22-8-8 21:14
首先利申下先, 可能有人懷疑我係新ACC一出po就多謝四面神係咪打手, 呢D我就理唔到, 其實我本身有個ACC起呢 ...

支持樓主,我自己都有拜開四面神,已經超過十年,泰國、荃灣、大圍、沙田寶福山都有拜過,拜完感覺好平靜,唔會有咁多不安的感覺,我唔敢講每一樣野都可以實現,但基本上都有改善其實每一個宗教,如果都係導人向善,何必覺得人哋賣廣告、打手,大家互相尊重,就好似基督教朋友每次食飯都要祈禱,難道我就要歧視他們?覺得佢做作?
其實拜四面神只要心存善意者,四面神一定會保佑,有時做下善事,四面神係會知道

複式洋房

JasperMelody 發表於 22-8-10 07:55
支持樓主,我自己都有拜開四面神,已經超過十年,泰國、荃灣、大圍、沙田寶福山都有拜過,拜完感覺好平靜 ...
多謝你同樓上幾位呀我唔逐一回啦, 多謝你地既出聲感激四面神
其實果D人可以唔信我, 唔可以冒犯人地既信仰,
我一個半個佢地可以覺得我係打手, 咁而家呢,
而家咁多USER都出黎引證, 唔通個個都係打手啦喎,
講到尾多D尊重, 唔好咁多小人之心度君子之腹, even唔信但都唔好冒犯人地既價值觀同信仰
我相信呢個世界會美好好多

珍珠宮

虎到金來勳章

回覆樓主:

純好奇點解求願望成真後喺bk開post答謝咁特別

複式洋房

polliebb 發表於 22-8-10 09:20
純好奇點解求願望成真後喺bk開post答謝咁特別

因為果陣我就係google search
正正起呢度見到有四面神post
見咁多人都成真
就不妨一試
然後佢哋都係話許願達成後起呢到還神
我覺得呢個方法最易亦都最多人認識
就跟住做

別墅

njimp 發表於 22-8-8 21:32
回覆 大力大力 的帖子

所以咪話唔信可以唔洗理呢個po反而我想問上得呢到耐就代表一定有公信力?

我信你

大宅

其實宗教無論點推銷, 要信就會信,吾信就吾信,不會輕易別人一個POST 就會跟從。吾似去餐廳食野, 好食既推介比人, 就會有人去。

樓主在人生低谷既時候做了自己覺得有心靈安慰既事情,心靈有改善,都係一件好事。

伯爵府

2024年龍年勳章

njimp 發表於 22-8-10 09:05
多謝你同樓上幾位呀我唔逐一回啦, 多謝你地既出聲感激四面神
其實果D人可以唔信我, ...

我想問吓有咁多四面神廟,可唔可以求神同還神去唔同廟的? 即係求喺泰國求,還神喺香港還咁樣?謝謝。

首頁

尾頁

跳至