自由講場

跳至

首頁

尾頁

公爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 笑得好勳章

各位有沒有試過Payme 比錢傳錯了人, 係直接過左比對方, 唔可以即時取消, 已經通知左20次收付通知, 對方沒有回覆!! 因為是2019網上大家交易過一次, 是payme朋友找不到任何電話作聯絡

伯爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章

回覆樓主:

很怕用,怕play me!!

珍珠宮

你無對方電話,乜都做唔到
唯有當跌錢
對方唔覆你係正常
唔知係咪有詐騙成份既ABC騙局嘛

大宅

減齡達人勳章 食得好勳章 親子王國15週年勳章

bbpompom 發表於 22-8-26 15:14
各位有沒有試過Payme 比錢傳錯了人, 係直接過左比對方, 唔可以即時取消, 已經通知左20次收付通知, 對方沒有 ...

對方已經收左錢?定等對方確認?

公爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 笑得好勳章

yurijm 發表於 22-8-26 15:21
你無對方電話,乜都做唔到
唯有當跌錢
對方唔覆你係正常

咁樣戶口多左$$ 唔怕咩(emoji)

公爵府

sk2sk2 發表於 22-8-26 15:21
對方已經收左錢?定等對方確認?

收左呀
attach1/tmp/phpuv9sF7

珍珠宮

bbpompom 發表於 22-8-26 15:22
咁樣戶口多左$$ 唔怕咩(emoji)

但如果係詐騙成份嘅ABC騙局
一覆你又過返俾你
即時變行騙幫兇
咁當然留筆錢係度,最多唔郁
反正又唔係自己錢

以上係我做法,代入下就明

所以筆錢最後好可能無人郁
但你真係收唔返,對方未必敢用㗎
真係來歷不明

伯爵府

虎到金來勳章 牛年勳章 育兒性格勳章 畀面勳章

bbpompom 發表於 22-8-26 15:14
各位有沒有試過Payme 比錢傳錯了人, 係直接過左比對方, 唔可以即時取消, 已經通知左20次收付通知, 對方沒有 ...

追就應該難啲, 但為防止下一次失誤, 建議你將啲唔常用的朋友喺payme刪除掉
疫情期間,JM們加油

公爵府

yurijm 發表於 22-8-26 15:24

但如果係詐騙成份嘅ABC騙局

明白,我有send 左二十次訊息比佢表明及道歉!我找了payme 介入

珍珠宮

2024年龍年勳章

回覆樓主:

銀行可否幫手?

伯爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章

試過

翡翠宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

最近先至有人教, 有人錯PAYME左你, 千祈唔可以就咁俾返對方, 因為有騙徒咁樣行騙, 要經銀行處理.....但詳細點解我唔記得啦!!!

公爵府

goo_littlebb 發表於 22-8-26 15:37
最近先至有人教, 有人錯PAYME左你, 千祈唔可以就咁俾返對方, 因為有騙徒咁樣行騙, 要經銀行處理.....但詳細 ...

咁就好啦

水晶宮

回覆樓主:

payme 可以delete D不常用既人嗎?

珍珠宮

回覆樓主:

如果只係二百蚊
我會算數
因為都係自己唔小心

公爵府

HLDMaMa 發表於 22-8-26 15:48
payme 可以delete D不常用既人嗎?

可以啊!自己一直冇留意,今日已經delete晒唔用嘅人

公爵府

mmya 發表於 22-8-26 15:49
如果只係二百蚊
我會算數
因為都係自己唔小心

其實都預咗冇㗎啦!不過都會追(emoji)(emoji)

珍珠宮

好媽媽勳章 畀面勳章

回覆樓主:

我試過一次
係人地payme入多左1次錢比我
我即刻同返佢講,佢都唔知咩事
佢係突然收到過數通知先知的
郁D就起晒鋼, o係論壇好難生存架, 學下大方d接受人地建議, 唔好咁小家!

珍珠宮

bbpompom 發表於 22-8-26 15:50
其實都預咗冇㗎啦!不過都會追(emoji)(emoji)

算啦,都追了20次

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 畀面勳章

回覆樓主:

事發一日已經追20次,
佢有心比返你已經比左,
一係就忙緊未得閒理,
比我就唔再費神,下次小心吧。

首頁

尾頁

跳至