夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

你c6都好賤格喎,你仲諗住等佢 ?! 唔係呀嗎 ?

侯爵府

有咩好等呀.....
如果俾佢知道你會等佢, 咁佢更加會睇唔起你地, 既然已成定局, 又何必俾你 ex 沾沾自喜覺得你無用, 堅強d啦, 要你 ex 心中有你, 就一定要生活得比佢快樂, 比佢好...等佢後悔自己所作所為
你諗下呢d男人為咗自己一時開心, 可以做到咁絕, 就算第時佢回頭, 都可能當你係水泡, 你可以承受幾多次嘅背叛呀?
點解唔同佢分身家呀? 你都係攞番你應得嘅野, 唔好話為自己, 為下你兩個女呀, 唔好咁傻啦, 佢唔會多謝你架

民房

我都喜歡看書有時間會找來看一下。謝謝你!
原帖由 CML2006 於 09-6-16 12:12 發表
Yisum,

亦舒有本小說叫 " 我的前半生 " ...

一個三十幾歲的美麗女人子君,在家做全職家庭主婦。卻被一個平凡女人奪走丈夫,一段婚姻的失敗,讓女主角不得不堅強, 變得更美麗,有了事業,最終遇見一個更值得愛的男人……亦舒的 ...

禁止訪問

瑪瑙宮

我唔知佢有咩值得您等. 希望時間可以幫您忘記佢的一切和開展您地三個的新生活. 加油!

民房

心碎..... (傷心....等待)續.

我昨天打電話比個死佬,同佢講2個女唔開心"你同佢地談一談"個死佬話你都知道2個女是因玩具扭計,我再同佢講是因為我地離婚的事困擾住個女,個女問了我好幾次點解要離婚 我地一家人不可一起好像以前生活嗎? 我都不知道怎樣對他們解釋,個死佬只同個女講是大人的事,所以個女好唔開心。 還有前2天我見個死佬、佢左手上已帶上一隻新的介子,當時我個心....都不知是痛 或是不甘,這兩天都是想住個介子,後來我自己再想都知道個女人已入住間屋,算吧!
不過我昨天掛佢電話時我只說了一句"你好嘢Samuel.P",拋妻棄女的人。
我今日開始"我會活得比你好"。:)
原帖由 yisum 於 09-6-12 11:21 發表
點解佢要這樣。我老公(S.P)(已離婚)為什麼在公司攪女人,已不是第一次之前我都可以原諒佢,不個今次佢要同我離婚,我都做到(兩個女跟我)-在佢同我講離婚、簽紙及迫我搬走,都只是用了3個星期做了,是不是好急,個女人是不是急住 ...

男爵府

畀面勳章

終於諗通了!!
祝順利!!

男爵府

樓主, 記得收足個賤精的善養費, 一個仙都不能少, 收唔足, 打去佢公司炳佢....
同埋唔好再為女兒的事, 打比個賤人啦...您咁做, 只會令佢覺得您冇左佢唔得, 佢仲得戚....
如果係我, 我唔會比個女見呢個賤精..

男爵府

同埋多口問一句, 點解離婚, 佢要您地三母子搬, 唔係佢一個搬ge?

民房

個C6只是每個月給錢比2個月,佢話如果我再婚佢一毫子都唔會比,佢只比2個女我一毫子都沒有。佢只比左幾萬我就算了。 D個賤人不會給我的,佢要留翻D錢在身。
原帖由 cc1549 於 09-7-15 13:32 發表
樓主, 記得收足個賤精的善養費, 一個仙都不能少, 收唔足, 打去佢公司炳佢....
同埋唔好再為女兒的事, 打比個賤人啦...您咁做, 只會令佢覺得您冇左佢唔得, 佢仲得戚....
如果係我, 我唔會比個女見呢個賤精.. ...

民房

個C6不會搬的,佢覺得間屋是他的,我地沒有份的,一是我一個人搬或是三個人搬,他一定不會搬。好老實說如果是他一個人搬佢沒有地方同個女一起住,佢沒有這個本事。 我當年同他"同甘共苦"到現在不能"共富貴",我只能說一句天意。 如果我真的打電話到他公司駡他都沒有用,佢是一個不利身邊的人看法的。 我已不希望再想他了,我希望我個人快樂便可。但是我是不會叫女兒不見他,由他們自己的眼睛看清楚他們的"口口聲聲說愛他們的人"是一個什麼的人。
原帖由 cc1549 於 09-7-15 13:33 發表
同埋多口問一句, 點解離婚, 佢要您地三母子搬, 唔係佢一個搬ge?

瑪瑙宮

是, 您要活得比昨天的任何一日更好. 有他, 沒有得著. 沒有他, 沒有損失.

加油!

原帖由 yisum 於 09-7-15 12:23 發表
我今日開始"我會活得比你好"。 ...

大宅

晤好再等呢個男人拉只會浪費時間,你要等就等一個真係愛你錫你既男人 加油

民房

我今日損失只是青春。佢可能會無左一個幸福的家。所以我當年冒生命危險生2個女,我付出的將來他們便會知道。
原帖由 Nancy20090615 於 09-7-20 23:58 發表
是, 您要活得比昨天的任何一日更好. 有他, 沒有得著. 沒有他, 沒有損失.

加油!

民房

等...我會等他...看他將來佢生活得有幾好。同個女人好得幾耐,我會放長雙眼等...
原帖由 blagk1227 於 09-7-21 01:37 發表
晤好再等呢個男人拉只會浪費時間,你要等就等一個真係愛你錫你既男人 加油

大宅

原帖由 FM94.8 於 09-6-12 11:32 發表
唔好咁傻, 無男人鍾意呢d既女人, 唔好再話等佢, 唔好再比機會佢傷害自己, 振作d, 湊大2個女, 平時整靚d自己, 唔好比佢睇衰, 當你第時再遇真愛, 你就會覺得係好傻.
識多d朋友傾下, or add 下我 ...

同意...我前夫都係咁,我之前都好似你咁唔死心唔甘心,個心好想等佢返轉頭,因為佢都唔係第一次係外邊攪女人,但忽然有一天佢打電話黎扮問嘢,講吓講吓,原來係同個女人吵架,就打黎睇下我會唔會好似以前咁叫佢睇路回家,我個日終於都死咗心囉(由我14歲跟佢到離婚時啱啱十年),我當時仲話佢你自己簡,簡咗就唔好行回頭路啦,你咁鐘意個女人,叫佢以後唔好打黎比我,我同對仔女生活得好好.而家望返5年前離婚係啱,當時等佢真係好傻....

男爵府

畀面勳章

你應該為你兩個乖女引以為倣呢

子爵府

仲有咩要等呢? 你要對自已好d, 緣份會為你帶來更珍惜你嘅人. 千祈唔好再話俾個屎佬聽你會等佢, 咪等佢唸住玩完玩淨又返嚟揾你.
佢再打俾你, 你都要做到唔在乎佢, 咪等佢以為自已係咩咁大不了.

瑪瑙宮

根本唔使睇...計劃好過新女人生活.

原帖由 yisum 於 09-7-22 12:29 發表
等...我會等他...看他將來佢生活得有幾好。同個女人好得幾耐,我會放長雙眼等...

首頁

尾頁

跳至