自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 美好大世界2017勳章 我的育兒心得勳章 畀面勳章 親子王國15週年勳章

用緊華x 4-5年,好滿意,但係爆芒換芒都要成千銀,想乾脆換電話,新嘅華x機冇咗googxx。有朋友推薦Vivx pro 80,見佢影啲相真係好靚,姊妹們有冇用過或者有冇其他推薦?

大宅

raro 發表於 22-12-15 08:03
用緊華x 4-5年,好滿意,但係爆芒換芒都要成千銀,想乾脆換電話,新嘅華x機冇咗googxx。有朋友推薦Vivx pro ...

Budget 幾多?

男爵府

2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 美好大世界2017勳章 我的育兒心得勳章 畀面勳章 親子王國15週年勳章

回覆 dotwoo 的帖子

budget咩價錢都得
未經本人同意,不得轉載以上內容

男爵府

Iphone

男爵府

回覆 sasalic 的帖子

用慣android 轉去蘋果唔知難唔難

已刪除用户

水晶宮

我依家都用緊華為,遲D換機會揀VIVO或者ONEPLUS,以前用過呢兩個牌子都OK.

珍珠宮

2024年龍年勳章

用緊華x 4-5年,好滿意,但係爆芒換芒都要成千銀,想乾脆換電話,新嘅華x機冇咗googxx。有朋友推薦Vivx pro ...

如果用緊「華為」可以考慮用他的子品牌「榮耀」,佢有Google的。

https://www.hihonor.com/hk/phones/

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

vivo x90 pro +
我用緊x70 pro +, 影相好靚, 90應該仲靚, 你上YouTube 睇下介紹

大宅

PaPa 發表於 22-12-15 12:01
如果用緊「華為」可以考慮用他的子品牌「榮耀」,佢有Google的。

https://www.hihonor.com/hk/phones/

老公都剛買左,用咗華為真係返唔到轉頭。

之前p30pro舊電打柴轉小米唔夠半年都要轉返華為兄弟感覺返哂黎(emoji)

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

fong2005 發表於 22-12-15 11:57
用過蘋果你會番唔到轉頭
因為其他配置都要換曬

珍珠宮

2024年龍年勳章

peralbebe 發表於 22-12-15 14:06
老公都剛買左,用咗華為真係返唔到轉頭。

之前p30pro舊電打柴轉小米唔夠半年都要轉返華為兄弟感覺返哂黎( ...

你部P30 PRO可以用$188去華為更換原廠電池。

https://consumer.huawei.com/hk/support/battery-service/

大宅

PaPa 發表於 22-12-15 14:25
你部P30 PRO可以用$188去華為更換原廠電池。

https://consumer.huawei.com/hk/support/battery-service/ ...

謝謝,之前見過以為做完

珍珠宮

2024年龍年勳章

peralbebe 發表於 22-12-15 14:34
謝謝,之前見過以為做完

現在網頁寫話至今年底,不過到下年佢又延長去下年底。

珍珠宮

虎到金來勳章 BB防敏心得分享勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

PaPa 發表於 22-12-15 12:01

我都係華為轉咗榮耀,制式完成一樣,係差在冇咗華為錢包,等下先,榮耀應該遲d有新款出,我而家係榮耀magic4 pro
attach0/tmp/phpw6rIp5
attach1/tmp/phpLYSlwO
日本の平安を祈ります

水晶宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章

回覆樓主:

我今日去華為换電,見到display佢部p50 pocket好正,乜都裝到喎!係冇google search. 唔知好唔好用。心郁郁

珍珠宮

2024年龍年勳章

kit2004 發表於 22-12-15 15:07
我今日去華為换電,見到display佢部p50 pocket好正,乜都裝到喎!係冇google search. 唔知好唔好用。心郁郁 ...

佢要用自家的「鴻夢」OS,有人話裝個Google框架就可以用到Google,不過唔知。效果怎樣?

水晶宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章

PaPa 發表於 22-12-15 15:11
佢要用自家的「鴻夢」OS,有人話裝個Google框架就可以用到Google,不過唔知。效果怎樣?

我换電咋,一陣拎機問下先

男爵府

fong2005 發表於 22-12-15 11:57
用過蘋果你會番唔到轉頭

我唔係咁識換有啲抗拒,謝謝推薦

男爵府

whywhite22 發表於 22-12-15 11:58
我依家都用緊華為,遲D換機會揀VIVO或者ONEPLUS,以前用過呢兩個牌子都OK.

謝謝,咁我信心都大咗

首頁

尾頁

跳至