自由講場

跳至

首頁
34567...10

尾頁

公爵府

BK Milk勳章

Lovelybbs 發表於 22-12-25 09:51
我係Alan年代既人,唔識mirror,不過我慶幸香港樂壇有mirror可以承傳落去,我唔想依家開電視仲係睇緊Alan唱 ...

有實力就話ja,呢班人得1,2個唱到歌,而且真正唱得個d比班人杯葛,仲傳乜嘢!

公爵府

牛年勳章

rainpun 發表於 22-12-25 10:28
邊個知佢係處子之身?得佢本人知

佢話佢喺一個訪問到提到自己仲係處男!
所以佢同學生講佢係全個娛樂圈最值得學習嘅男藝人!
難怪佢成為全球百大美男之首

子爵府

ChaBean 發表於 22-12-24 22:25
同我同年紀好多中女中意佢地,共同點就係不斷強調自己幾後生同跟得上潮流,要同個女一齊中意,而佢地個女 ...

係吖,中女/auntie級歌迷有個特點,仲係覺得自己好年青,思想行為時尚都喺潮流尖啄。我亞妹早排先話點解有人仲話Eason啲歌好聽,咁老餅;仲鍾意韓仔咪喺out囉

伯爵府

Jade 發表於 22-12-24 21:21
唔好攞梅艷芳張國榮嚟比 當時樂壇盛況唔係今日光景

唔好話當時樂壇盛況啦⋯⋯

當時市民質素都差好遠啦,邊有咁多立場行先盲撐傻人?唱歌走音普通民工樣子大紅大紫,千年難得一遇嘅怪風嚟㗎!

珍珠宮

畀面勳章

kwokdicken 發表於 22-12-24 21:26
有人統計過mirror一年接既廣告係多過當年四大天王加埋/ 張國榮+譚詠麟

有人統計過?邊個統計過? 當年好多係紙媒廣告,邊個搵到咁多record?

張國榮譚詠麟梅艷芳係歌星, 淨係賣碟開演唱會都好夠食,知唔知佢哋攞貨幾多張白金?鏡呢?有冇?

當年港星當紅時期紅到去南韓,鏡有冇?

一定有囉,天下第一,宇宙最強

子爵府

Sadness 發表於 22-12-25 03:59
其實冇得咁計同比較,講真,當年D歌星(張國榮、梅艷芳等等,唔計四大天王,因為年代又唔一樣)真係只專注 ...

仲有,當年紅星做代言拍廣告係唔會濫拍,每個廣告都係超出色,係高過電影級製作, 酬金係天文數字,並唔係只映右邊面, 嘟嘴單眼拍大量硬照就算。當年品牌亦無依家咁儍,就睇化妝護膚品,清一色男人代言,仲要係一個代言幾隻,有說服力咩

子爵府

jrbady 發表於 22-12-25 09:52
回覆 唔係細路 的帖子

咪舊薑黑衣人出動比警察捉查果日開始有人識law, 佢地以為自己好紅,但聲色藝冇樣得 ...

係,之前只係一個笑話,依日之後升呢為精神領袖,比天高

子爵府

1773 發表於 22-12-25 09:54
全民造星時我有追看,也因此鍾意佢哋,覺得佢哋年輕人努力追夢很好。但當時我身邊幾乎無乜人識佢哋,我話 ...

狂迷係令我更討厭佢地嘅原因

男爵府

fayefa 發表於 22-12-25 10:36
係吖,中女/auntie級歌迷有個特點,仲係覺得自己好年青,思想行為時尚都喺潮流尖啄。我亞妹早排先話點解有 ...

中女/auntie 有人鍾意mirror, 有人鍾意Eason, 有人鍾意韓仔,有人鍾意外國名星,個特點係大家都覺得自己好有taste, 覺得人地out 或者盲,淨係呢度已經反映到啦,其實唔止中女,年青人,男人,上咗年紀嘅人全部都係,分別在於有d人真係相信自己taste係最好,其他都有問題,有d人都會尊重其他人興趣

公爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章

回覆樓主:

紅唔紅我唔知,只覺得現在大部份人係用立場行先黎決定紅定唔紅
有冇實力都係咁
呢種風氣好差

子爵府

kwokdicken 發表於 22-12-24 21:26
有人統計過mirror一年接既廣告係多過當年四大天王加埋/ 張國榮+譚詠麟

咪就係「廣告從業員」囉。

珍珠宮

畀面勳章

rabbit75 發表於 22-12-25 09:41
真係好多謝佢哋
令我决心戒垃圾食物(麥記)

佢哋都令我慳到錢,連續兩年冇買 Shiseido

珍珠宮

2024年龍年勳章

1773 發表於 22-12-25 09:54
全民造星時我有追看,也因此鍾意佢哋,覺得佢哋年輕人努力追夢很好。但當時我身邊幾乎無乜人識佢哋,我話 ...

理解

最近有d鏡粉話,佢地唱富土山下好聽過eason,哈哈!鏡我比較鐘意tiger!

如果論虛偽AL係首選,佢同MO係大學同學,雖然件事唔關佢事,但佢旅行回港太高調,引FANS接機(有錯更正)

男爵府

一隻鴨鴨 發表於 22-12-25 11:10
理解

最近有d鏡粉話,佢地唱富土山下好聽過eason,哈哈!至於鏡我較喜歡tiger,年輕但成熟,仲自嘲話係下 ...

我都係呢件事令我覺得AL虛偽,去旅行唔係問題,但使唔使下下都要引fans 圍佢,做少陣焦點會死?

MeLKaka    發表於 22-12-25 11:30

珊瑚宮

理解

最近有d鏡粉話,佢地唱富土山下好聽過eason,哈哈!至於鏡我較喜歡tiger,年輕但成熟,仲自嘲話係下 ...

我唔鐘意鏡, 不過相信有些成員人品應該唔錯, 睇到so ching仲有follow。
至於呢位所謂教主, 意外後行為,完全覺得佢係偽人。

侯爵府

2521 發表於 22-12-25 11:08
咪就係「廣告從業員」囉。

喺yt睇過一段片講解點解咁多商業活動由呢班廣告從業員霸佔全個癀告市埸,主因就係俾廣告界4A控制。

公爵府

hashtag影視迷勳章

理解

我由喜歡AL,到現在最憎係佢,虚偽之王!之前佢比下弦話佢鍾意放風比fans,我仲以為下弦妒忌佢,現在至知係真!

男爵府

MissMaMa 發表於 22-12-25 08:58
我女都係咁講,佢話年青一代(十零廿歲)好少鍾意Mirror,鍾意佢哋會比人笑,因為只有大媽同初小學生鍾意 ...

係,身邊中學生,大學生都吾鐘意佢地,睇都吾睇,連我2x 大女都話佢地吾入流

子爵府

理解

唔知係公司方針定點真係個人問題,AL嘅處理事件真係好有問題,成日非常高調地扮低調,已經好高調都唔夠梗係要再加多啲花臣嘢。主要競爭者姜B反而簡單,最多發下千字大愛,警世文, 起碼舒服啲

男爵府

但身邊一班40+中女就痴左線

首頁
34567...10

尾頁

跳至