自由講場

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

2024年龍年勳章

popochu 發表於 23-5-20 22:12
其實我買時唔知頭唔知路,佢話有透明同肉色2款,我就揀左透明,但到手後,我資料搜尋,透明呢款根本都唔係 ...

謝謝回覆,有效就得

伯爵府

回覆樓主:

巴痕增生可以睇整形外科,政府也有,本人有同樣問題,太大嘅巴痕會做手術去了,再打針同埋夾住嚟防止佢增生,隨年紀長大,增生會減輕

大宅

小談心 發表於 23-5-20 22:21
巴痕增生可以睇整形外科,政府也有,本人有同樣問題,太大嘅巴痕會做手術去了,再打針同埋夾住嚟防止佢增生 ...

想問下你疤痕位置同幾大? 最後割左定打針?

大宅

popochu 發表於 23-5-20 22:12
其實我買時唔知頭唔知路,佢話有透明同肉色2款,我就揀左透明,但到手後,我資料搜尋,透明呢款根本都唔係 ...

香港邊度可以搵到團購?

大宅

睛靈勳章

2018mamaww 發表於 23-5-20 23:32
香港邊度可以搵到團購?

其實google打小川令就搵到
https://www.onehosite.com/products/jp-m100

伯爵府

2018mamaww 發表於 23-5-20 23:30
想問下你疤痕位置同幾大? 最後割左定打針?

耳仔,菇咁大,割了
割了有傷口, 其實都有引發增生
但我大太,而且好痕,嚴重影響外觀
好彩割了只有小增生
家人有相同問題,佢割完繼續增生,要打針和夾板

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

我兩只(肉色同透明)都有淘,最初用肉色,因類似紗布質地,有彈性,貼完後見有評論話透明效果更好,所以淘透明的,但透明的沒有彈性,會有縐折,唔知會唔會影響有啲位貼服唔到,而家仲試緊效果,但有樣係真的,止到痕。

公爵府

回覆樓主:

暗瘡有冇用?

男爵府

LedTV 發表於 23-3-19 20:51
我以前直接同日本網頁買
但而家香港有online shop 平過日本網

請問喺邊度買

水晶宮

DoReMi媽媽 發表於 23-5-21 14:27
我兩只(肉色同透明)都有淘,最初用肉色,因類似紗布質地,有彈性,貼完後見有評論話透明效果更好,所以淘 ...
我用咗幾個月都冇細到, 只係止到痕.冇再用.你有冇細到?

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

whywhite22 發表於 24-3-21 11:20
我用咗幾個月都冇細到, 只係止到痕.冇再用.你有冇細到?

細就冇,但止到痕,止到痕~我諗會阻止佢擴大,但唔會細。

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

wiiabcd 發表於 23-3-19 13:11
推介日本久光小川令疤痕貼
依個有用,但要用 1 - 2 年
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

DoReMi媽媽 發表於 24-3-21 11:32
唔痕唔痛已經
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

象牙宮

esmehouse 發表於 24-3-21 11:35
唔痕唔痛已經

我都係咁諗,我有另一個位置打過類固醇,係淺咗色同停咗生長,接近旁邊嘅位又開始有小小蠢蠢欲動,而家就唯有Keep住貼止痕同阻止佢發大。

水晶宮

DoReMi媽媽 發表於 24-3-21 11:32

我見有會員話變細變平, 但我用咗半年完全冇變, 只係止到痕, 想睇下你有冇效, THX.

大宅

teresayan07 發表於 23-3-21 00:45
我有個疤係背後 已經10幾年..
間中仲係會微微痛
同埋仲有持續變大

想問下效用如何? 有無幫助?

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊