自由講場

跳至

首頁
12345...31

尾頁

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/ente ... 0320_00862_001.html

人氣男團MIRROR幾乎是各大演唱會的「指定嘉賓」,怎料新加坡天王林俊傑來港開騷,卻鬧出「彈鐘」事件!有傳導火線是林俊傑以為「鏡仔」全隊上場,發覺只得Ian單拖現身時,有人「提議」專誠捧場的其餘6子上台伴舞,有感不被尊重的Ian嬲到拉隊走人,更Unfollow林俊傑社交網以示抗議!

男團MIRROR人氣一時無兩,近年張敬軒、鄭欣宜、馮允謙、台灣組合五堅情甚至國際頂尖電音DJ兼音樂人Alan Walker等在港開騷,均以邀得MIRROR成員任嘉賓為榮,怎料最近卻搞出大頭佛!

新加坡天王林俊傑(JJ)本月17日起在中環舉行共6場演唱會,前晚(18日)第2場有黃貫中現身唱《海闊天空》,而網上早流傳MIRROR中的「最強唱將」Ian將擔任前晚第3場嘉賓,令不少「Hellosss」(Ian歌迷暱稱)即使買黃牛票也要入場,怎料等足一晚都未見偶像身影,紛紛大呻中伏。

誤會12子全體上台

事實上,Ian本來的確是演唱會嘉賓,前日更準時到場地綵排一首歌,隊友Lokman、Anson Kong(AK)、Alton、Jeremy、Tiger及Stanley為撐他而列隊陪綵排兼捧場!不過,有消息指Ian上台綵排完後,有傳JJ一直以為嘉賓是MIRROR全體12子,當發現只有Ian一個時大表錯愕,有人問:「不是全體MIRROR嗎?只得一個?」似嫌他不夠「分量」。

當眾受辱的Ian深感委屈,但最令他忍無可忍是有人「提議」:「叫台下睇騷嘅6個上台伴舞!」好兄弟被視為「臨記」,Ian難忍隊友不受尊重,在公司允許下憤然拉隊走人,更即晚Unfollow JJ的社交網,用「劃清界線」捍衞僅餘的尊嚴!而Stanley事後在社交網上載7子於演唱會場內的合照,留言「要紀念吓!」似暗示要記住「被彈鐘」的不快經歷,又或「好兄弟共同進退」。

「彈鐘」一事廣傳後,JJ演唱會香港區監製李志倫今日(20日)急急拆彈,公開「跪低」表示:「作為演唱會監製,同時也是JJ與MIRROR雙方就表演安排之溝通橋樑,因錯誤傳遞雙方訊息,導致表演形式上出現嚴重落差,最後在雙方一致決定下,取消了此嘉賓環節。本人就有關錯誤安排致上最大歉意。」而MIRROR經理人花姐亦回應:「JJ演唱會製作單位已就溝通和安排上的錯誤向我們表達歉意,MIRROR團隊衷心祝福JJ餘下香港個唱繼續演出成功,更期待未來有機會可與JJ在音樂上多方位合作。」

「鏡粉」出征討公道

一個道歉,一個接受,但鏡粉不賣帳,踩入JJ社交網「公審」對鏡仔的「言語欺凌」:「Ian很丟你面子?你耍甚麼大牌啊,新加坡X王」、「這是你和主辦公司的問題,哪有理由取消嘉賓的演出?太不尊重了吧!」、「請還Ian一個公道。」不過亦有網民護駕:「林俊傑作為前輩要看後輩臉色?」、「下次注意要嚴選嘉賓,某些不能得罪,避之則吉。」、「人哋係香港BTS,搞清楚。」至於JJ未受事件影響心情,在社交網連貼3張歎咖啡相,又分享演出花絮,寫道:「香港站首三晚精彩難忘,來周見。」

而JJ並未受事件影響心情,今日中午連貼3張去尖沙咀咖啡店歎咖啡的照片,標註了地點,又影低咖啡說:「lovely」看來心情不錯!而其後他亦張貼多張今次香港站演唱會的照片,留言:「JJ20香港站首三晚精彩難忘~來週見!」

禁止訪問

2024勳章 虎到金來勳章

伯爵府

演唱會係J J嘅,有咩好抝啫,人哋花姐都冇嘢講啦

伯爵府

完全唔識林俊傑乜水
原來天王黎

男爵府

字裏行間,不斷重複暗示係JJ自以為請到全隊上佢個台,低級冼白

珍珠宮

虎到金來勳章 畀面勳章

回覆樓主:

唔明去個演出都可以攪成咁,請你成隊同請個人,溝通上個稱呼都唔同啦,真係唔識呢林俊傑,但人地叫得星加坡天王,你地就一個上?

珍珠宮

畀面勳章

回覆樓主:

硬係覺得呢個花姐根本未夠班做經理人 ,咪以為捧紅12子就巴巴閉閉咁。你睇人地Mani,旗下咁多仔仔女女都搞得掂,邊有好似佢咁成日唔係呢度錯就果度錯,勁樣衰

大宅

回覆樓主:

香港bts

伯爵府

牛年勳章

點解寫到D記者係現場咁
唔同報社都有唔同報導
信邊個呢

別墅

kwokdicken 發表於 23-3-20 23:47
完全唔識林俊傑乜水
原來天王黎

佢只係唱歌好聽,啲衰嘢多到數唔清

la_source    發表於 23-3-21 11:39
PAJMama    發表於 23-3-21 10:11

大宅

咁又係衰啲既
其實幾日前已經有名單流出
一早就知只得Ian做嘉賓
如果真係溝通上誤會 唔錯都錯咗啦
作為樂壇天王級前輩 就當係支持一下後輩囉
就算只得Ian一個都無所謂啦 最多快快趣趣唱半首歌就請佢落台算數囉

girlbear    發表於 23-3-21 13:57

大宅

buenapark 發表於 23-3-21 00:30
咁又係衰啲既
其實幾日前已經有名單流出
一早就知只得Ian做嘉賓

係囉

珍珠宮

牛年勳章

回覆樓主:

宜家係邊個侮辱邊個?人哋亞洲天王請你一隊12人嚟,經理人派咁啱得閒既12分之1出去,好尊重JJ咩?

耶魯    發表於 23-3-25 07:42

翡翠宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

mickeyeva 發表於 23-3-20 23:14
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/entertainment/20230320/bkn-20230320224014464-0320_00862_001.html

又係班大媽們出動嘅時候,佢哋嘅價值亦都僅此如而
乜嘢粉絲就有乜嘢偶像

男爵府

JJ同mirror都算係亞洲天皇,一人少句喇!

侯爵府

Protea 發表於 23-3-21 00:05
唔明去個演出都可以攪成咁,請你成隊同請個人,溝通上個稱呼都唔同啦,真係唔識呢林俊傑,但人地叫得星加坡 ...

係囉,叫得mirror 就係一隊啦,得1個就叫佢名啦,講咩mirror啫?Ian 冇名嘅咩?
我唔知JJ 喺星加坡紅唔紅,喺亞洲區紅唔紅,但佢喺台灣同內地都係天王嚟

侯爵府

2024年龍年勳章

唔識邊個係林俊傑

大宅

Piaget 發表於 23-3-21 00:42
宜家係邊個侮辱邊個?人哋亞洲天王請你一隊12人嚟,經理人派咁啱得閒既12分之1出去,好尊重JJ咩?
...

其實內情係點,只有當事人先知,
唯一肯定既係全世界一早知道只得Ian一個做嘉賓,因為名單幾日前已經流出咗。

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

回覆樓主:

諗左一日既故事

珍珠宮

牛年勳章

cancan^^ 發表於 23-3-21 00:51
係囉,叫得mirror 就係一隊啦,得1個就叫佢名啦,講咩mirror啫?Ian 冇名嘅咩?
我唔知JJ 喺星加坡紅唔紅 ...

JJ係新加坡人,人稱新加坡歌王/國寶,响整個華語樂壇都屬天王級人馬

首頁
12345...31

尾頁

跳至