自由講場

跳至

首頁
12345...13

尾頁

瑪瑙宮

大廚勳章

今日又係即日來回。。。仲要差唔多中午先上到去。。。不過唔緊要先手機攞定籌飲茶。。食點心 #繁樓 雖然去到啱啱個籌過咗幾個號碼。。。但係服務員好好好快就幫我安排到位置。。。上到去真係估唔到平日下晝都幾多人喎

原本見到大众点评有個二人套餐,不過又唔係樣樣嘢都啱食,所以最後都係散叫。。。最後埋單仲有幾多預先買券95折。。雖然只係好濕碎,但係慳得係一蚊得一蚊啦

之後食完太飽行吓附近嘅商場。。中航城君尚(我明明記得呢個商場以前行過叫做九方)。。順便入去飲杯喜茶Hea下啦。。最愛芝芝芒芒。。

attach1/tmp/phprmyO6E
attach2/tmp/phpw8H0V8
attach3/tmp/phpxYhzLC
attach4/tmp/phpoAHmB6
attach5/tmp/phphkmqrA
attach6/tmp/phpOBVIh4
attach7/tmp/phphk8f8x

Jinleehk123    發表於 23-3-30 21:43
la_source    發表於 23-3-28 16:49
Cheuk2012    發表於 23-3-24 16:45
珠氏家庭    發表於 23-3-24 07:58

瑪瑙宮

大廚勳章

行到五點就開始,要搵吓間華強北嘅 #二把手 。。。me me more more 跟住高德地圖,終於行到去二把手啦。。去到以為行錯地方冇人嘅可能因為平日又太早。。原本都想坐出邊露天位,不過今日都有啲悶熱,所以都選擇坐左室內有空調窗邊位。。。依間都可以喺大众点评買九五折現金券㗎

回程我就返去福田口岸過關。。。記得拍卡平$6啦
attach1/tmp/php0EoBov
attach2/tmp/phpHJzhNC
attach3/tmp/phpQXAAcK
attach4/tmp/phpjEtiCR
attach5/tmp/phpi1Sn2Y
attach6/tmp/phpfz6Ts6
attach7/tmp/phpMeUMTd
attach8/tmp/phpXSm4kl
attach9/tmp/phpArMCMs

Jinleehk123    發表於 23-3-30 21:44
喇麼撻沙 啪卡挖多
阿喇克多 沈瑪 沈潑躂沙
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

伯爵府

開心吸收勳章

回覆樓主:

二個月人去嗎?

我都試過下午攞半日去hea番一日

公爵府

2024年龍年勳章

seaheart88 發表於 23-3-24 07:53
行到五點就開始,要搵吓間華強北嘅 #二把手 。。。me me more more 跟住高德地圖,終於行到去二把手啦。。 ...

下次我都要試試~

瑪瑙宮

大廚勳章

wai4919 發表於 23-3-24 07:57
二個月人去嗎?

我都試過下午攞半日去hea番一日

係呀2人。。。原本我老公琴日返完夜我諗住佢都要瞓覺,所以唔敢話上深圳。。。點知佢瞓咗一陣又問我上吾上深圳食嘢。。。

我哋就即時出發囉。。。

edhepp    發表於 23-3-24 09:26
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

伯爵府

開心吸收勳章

seaheart88 發表於 23-3-24 08:00
係呀2人。。。原本我老公琴日返完夜我諗住佢都要瞓覺,所以唔敢話上深圳。。。點知佢瞓咗一陣又問我上吾上 ...

我都係和老公一齊攞半日假去,去到3點,第一站係去悟能八戒烤肉店,食到好飽,佢話第二餐食唔到,買 陳鵬鵬回家食

侯爵府

回覆樓主:

到而家都唔知慳6蚊個位响邊 ,次次都揾唔到。。。。

瑪瑙宮

大廚勳章

pochario 發表於 23-3-24 08:06

如果你係搭4號線,去到福田口岸。。。應該差唔多出閘嘅位就會望到呢部機。。。星期六日假期,你應該望到有堆人圍住你就走過去應該啱㗎喇。。。因為好多人會拍。。。尋日係平日就真係要自己用對眼找找
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

瑪瑙宮

大廚勳章

wai4919 發表於 23-3-24 08:05
我都係和老公一齊攞半日假去,去到3點,第一站係去悟能八戒烤肉店,食到好飽,佢話第二餐食唔到,買 陳鵬 ...

我想到去差唔多一點。。。所以諗住飲茶可以食啲點心唔好太飽。。。因為諗住晚餐六點前。。。啲人成日話二把手好爆要早啲去,點知可能平日去到嘅時候得幾台客仔
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

珍珠宮

seaheart88 發表於 23-3-24 08:00
係呀2人。。。原本我老公琴日返完夜我諗住佢都要瞓覺,所以唔敢話上深圳。。。點知佢瞓咗一陣又問我上吾上 ...

有日悶悶地,下午即興閃上深圳踩單車。午餐輕食於一間叫陳香貴的蘭州拉麵、羊肉串燒。回程前飲茉莉奶白。
如此生活,甚好
attach1/tmp/phpPZWSh6
attach2/tmp/phpwZ8ZPg

Jinleehk123    發表於 23-3-30 21:44
macpig    發表於 23-3-25 06:01
Tabo63    發表於 23-3-24 11:26
edhepp    發表於 23-3-24 09:27

瑪瑙宮

大廚勳章

白毛毛 發表於 23-3-24 08:16
有日悶悶地,下午即興閃上深圳踩單車。午餐輕食於一間叫陳香貴的蘭州拉麵、羊肉串燒。回程前飲茉莉奶白。
...

正呀。。。通關之後去深圳食嘢,我覺得方便過去天水圍屯門。。。最緊要係選擇又多。。有好多口岸可以過去
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

子爵府

pochario 發表於 23-3-24 08:06
要搭4號線,搭10號線唔得㗎

伯爵府

開心吸收勳章

seaheart88 發表於 23-3-24 08:15
我想到去差唔多一點。。。所以諗住飲茶可以食啲點心唔好太飽。。。因為諗住晚餐六點前。。。啲人成日話二 ...

我去到悟能得2枱,超級好服務。
好多時幫你煮 ,仲勤換燒烤底板

子爵府

seaheart88 發表於 23-3-24 08:25
正呀。。。通關之後去深圳食嘢,我覺得方便過去天水圍屯門。。。最緊要係選擇又多。。有好多口岸可以過去
...
我鍾意去卓越中心陶陶居飲茶。我住港島區搭東鐵綫都好方便,一定有位坐。 以前喺九龍塘轉車,我覺得好混亂,又沒有位坐。

瑪瑙宮

大廚勳章

wai4919 發表於 23-3-24 08:28
我去到悟能得2枱,超級好服務。
好多時幫你煮 ,仲勤換燒烤底板
...

我就冇換燒烤底板,因為上邊有張油紙。。。

服務唔錯啊,我哋坐咗一陣遇到佢集隊訓話。。。
attach1/tmp/phplYnDIf
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

瑪瑙宮

大廚勳章

若曦 發表於 23-3-24 08:33
我鍾意去卓越中心陶陶居飲茶。我住港島區搭東鐵綫都好方便,一定有位坐。 以前喺九龍塘轉車,我覺得好混亂 ...

而家返大陸真係相對方便左。。。真係可以話去就去,而且而家多數電子消費。。。就算即興想去都唔使驚冇帶人仔。。。只要手機跟身就可以做好多嘢
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

伯爵府

開心吸收勳章

seaheart88 發表於 23-3-24 08:33
我就冇換燒烤底板,因為上邊有張油紙。。。

服務唔錯啊,我哋坐咗一陣遇到佢集隊訓話。。。

這些場面我都見過。。

佢地服務態度,都係唔錯

伯爵府

回覆樓主:

係呀~九方商場改咗名了~叫君悅尚城

瑪瑙宮

大廚勳章

agnesbee 發表於 23-3-24 09:12
係呀~九方商場改咗名了~叫君悅尚城

幾戇居呀。。。我食完繁樓之後就諗住行去九方啦,因為我記得都唔係好遠。。。咁我就用高德地圖search九方佢又有顯示喎。。。

行吓行吓,佢竟然話導航已經到達幫我停咗佢。。最後仲補多一句我查嘅地點在我的右手邊。。。但係望極嘅個名都唔見九方。。。唯有行下新商場先啦。。。但係行吓行吓又覺得熟口熟面咁。。。所以就諗應該改咗名

伯爵府

seaheart88 發表於 23-3-24 09:16
幾戇居呀。。。我食完繁樓之後就諗住行去九方啦,因為我記得都唔係好遠。。。咁我就用高德地圖search九方 ...

第一次大陸睇Imax就係呢個商場

首頁
12345...13

尾頁

跳至