自由講場

跳至

首頁
12345...7

尾頁

男爵府

MissMaMa 發表於 23-7-10 23:03
以前好快,而家真係好耐,要成2星期。

不過,用Agoda 訂酒店,都係4-5天先入賬。

咁如果卜時係到某個日子可以free cxl , 咁到deadline時我無取消佢自動係credit card扣數,個銀碼是否扣你卜時既價錢定扣數當日滙率計返港紙?

男爵府

啱啱6月尾用Yen pay later貴左10%
我狠狠地將下個trip所有Agoda booking 取消了

水晶宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章

DFSON 發表於 23-7-11 09:11
咁如果卜時係到某個日子可以free cxl , 咁到deadline時我無取消佢自動係credit card扣數,個銀碼是否扣你 ...

扣數當日匯率,仲要係超差,明明匯率跌左,都可以貴過卜房當日顯示價錢。

子爵府

ahmama 發表於 23-7-11 10:40
扣數當日匯率,仲要係超差,明明匯率跌左,都可以貴過卜房當日顯示價錢。
...

所以即刻付款會好啲。不過一定要有免費取消條款至得

男爵府

ahmama 發表於 23-7-11 10:40
...

問左,佢話一係依家取消再卜過,咁咪重貴,下次0願即pay, 如取消再攪refund好過~

水晶宮

DFSON 發表於 23-7-11 11:04
問左,佢話一係依家取消再卜過,咁咪重貴,下次0願即pay, 如取消再攪refund好過~
...

所以都係唔選pay later

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 HiPP勳章(1) HiPP勳章(2)

回覆樓主:

如果pay now點解唔再訂即pay
我等消費券就取消再訂

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 HiPP勳章(1) HiPP勳章(2)

DFSON 發表於 23-7-11 11:04
...

係咪可以即pay???
去永安格下價吖

男爵府

ahmama 發表於 23-7-10 14:33
是否可以到期前打電話去 agoda俾錢,咁就會計番訂房時顯示個港幣價錢? 因為試過pay later俾錢時個匯價超差 ...

收款時會多5%收續費

水晶宮

sasa0208 發表於 23-7-11 12:25
如果pay now點解唔再訂即pay
我等消費券就取消再訂

如果同價就取消再訂,但有時會加左價

大宅

回覆 tonglingi 的帖子

我都係按pay now, 即時俾返, 都係要填返credit card number, 我都係怕之後滙率唔好, 所以見有一日滙率OK, 就按pay now俾左了.

伯爵府

MissMaMa 發表於 23-7-11 06:05
如果到付平過即時付款,我會揀到付,不過Agoda 多數係即時付款較到付平,只係偶然有例外。Btw,到付都要夾 ...

個現金回饋,我搞到就嚟過期都未回饋到。

收到email,但就一直都起app度搵唔到邊個位整。

用過電腦,手機,ipad ,成日提示我要更新個app,更新到最新系統都係整唔到。

之後上網睇下有冇教程,點知原來好多人都中伏。

不過當時訂房,起網頁就不停刷新,佢會成日變動價錢,有時候比較下係佢最抵。

不過佢個現金回贈,的確玩唔明白。
BB你來咗啦?

男爵府

以前訂開房都係用Agoda, 但依家比人感覺d價錢標得唔老實,d選項又複雜左..我黎緊都要bk日本酒店,依家見樂天中文版d房都幾平,首次用有9折券,有冇人試用過?

男爵府

MissMaMa 發表於 23-7-10 21:47
如果貴過官網或其他網站,就唔用佢訂,總之要格價。你提到最後一點,的確係會發生
...
如果酒店官網訂,是否要即時付款?

複式洋房

MissMaMa 發表於 23-7-10 22:16
其實揀即時付款就可以了,千祈唔好pay later!

至於條款,都係同其他訂房網大同小異。最重要留意取消政策 ...

hi Miss MaMa 我見佢顯示立即預訂及付款, 咁係唔係入左信用卡號碼就變咗即刻付款, 唔會有差額, 如果之後取消可以全數回贈, thx
attach0/tmp/phpyjCcGv
attach1/tmp/phpR9TOSJ

水晶宮

Mrs·Cheung 發表於 23-7-11 15:13
個現金回饋,我搞到就嚟過期都未回饋到。

收到email,但就一直都起app度 ...

我寧願要信用卡優惠即時減小小都唔要現金回贈,就係怕最終拎唔到!

Agoda 另外有回贈至account, 住完會自動俾,但就得一個月有效期,太快到期,舊時係耐好多!

agoda真係愈做愈差!

珍珠宮

happy444 發表於 23-7-11 16:50
hi Miss MaMa 我見佢顯示立即預訂及付款, 咁係唔係入左信用卡號碼就變咗即刻付款, 唔會有差額, 如果之後 ...

冇錯

複式洋房

MissMaMa 發表於 23-7-11 22:43
冇錯

thx

珍珠宮

ahmama 發表於 23-7-11 17:50
我寧願要信用卡優惠即時減小小都唔要現金回贈,就係怕最終拎唔到!

Agoda 另外有回贈至account, 住完會自 ...

現金回贈都有佢嘅好處, 某些情況我喜歡現金回贈

珍珠宮

happyfamilybaby 發表於 23-7-11 16:15
如果酒店官網訂,是否要即時付款?

視乎官網嘅要求, 嚟緊我有兩間喺官網訂, 都可以到付, 連信用卡資料都冇填到

首頁
12345...7

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊