婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

洋房

其實有冇人唔係甘鍾意自己媽咪?有d人生完後更加愛錫自己媽咪,但我生完後,更加發現原來我細個好似冇媽咪甘...

男爵府

牛年勳章

lookupongod 發表於 23-7-27 12:18
其實有冇人唔係甘鍾意自己媽咪?有d人生完後更加愛錫自己媽咪,但我生完後,更加發現原來我細個好似冇媽咪 ...

我一般般中意。
大家保持距離比較好,
長時間對住更容易嗌交。
我媽咪係一個直腸直肚嘅人,
一發脾氣就咩都講得出,
氣過左又唔記得。

洋房

Chloe199401 發表於 23-7-27 13:10
我一般般中意。
大家保持距離比較好,
長時間對住更容易嗌交。

謝謝回應呢,有時都懷疑自己係咪好錯,會唔鍾意呀媽。。。 保持距離好重要,唔好勉強要好近好親....

別墅

搬出去住之前好唔鐘意,因為由細到大我媽成日chur我,例如係食飯都限時,要我三個字內食灑,其實我食飯唔係慢,但就唔知點解快唔到。同埋生活習慣唔同,佢屙完尿唔會沖廁,搞到廁所好臭,我地唔係住村屋,係住私樓,我都唔明點解要慳啲咸水。

搬左出去,少左見面,反而關係好左,有時候,幾親既親人,都要保持距離

男爵府

牛年勳章

lookupongod 發表於 23-7-27 13:53
謝謝回應呢,有時都懷疑自己係咪好錯,會唔鍾意呀媽。。。 保持距離好重要,唔好勉強要好近好親....
...

我哋係一齊住,
不過佢工時長,早出晚歸。
番黎都只會攞住電話同人講電話,
聽抖音。
聽細佬話唔再去理我哋禁多。
係嗌小左好多交。
正所謂嗌交傷感情。

別墅

回覆樓主:

我媽對我都細佬雙重標準,連我阿爸都話我細個似個工人,我細個只覺我媽對住細佬較有耐性!我蠢到30歲先發覺我媽重男輕女

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章

有時距離就是美。sad but true
請勿轉載。搬字過紙不是記者的工作,未經同意, 即屬抄襲。

侯爵府

我唔鍾意,一年見唔到5次,因為佢太懶賭輸咗頭家

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

其實有冇人唔係甘鍾意自己媽咪?有d人生完後更加愛錫自己媽咪,但我生完後,更加發現原來我細個好似冇媽咪 ...

曾經
有的

我放下了
不要從別人的嘴裡去認識我

大宅

我無話唔鍾意我媽,但同佢相處唔到,不能同住。

佢係工作狂,我哋細個時都係自己顧自己咁大,主要係我爸爸照顧我哋,佢無乜時間同我哋相處。呢幾年佢終於退咗休,就成日搵我哋同埋要嚟湊孫,但我真係好唔習慣成日見到佢,佢待人處事果一套亦都同我好唔同。

我爸爸早幾年過咗身,佢而家時間多又悶,明明已經個個星期都同佢食一次飯,都唔夠,成日問我啲小朋友幾點放學要嚟我屋企,一陣又話要過嚟食飯,我真心覺得好煩。大家保持距離一星期見一次咪好囉…

當日佢為事業名利選擇犧牲家庭,而家佢終於有時間理我哋,但我哋已經唔需要佢,同唔習慣生活中有佢,但佢好似唔明白咁

洋房

crystal媽咪 發表於 23-7-28 17:16
曾經
有的

點解可以甘好,放下了...

洋房

MichEAL82 發表於 23-7-29 18:08
我無話唔鍾意我媽,但同佢相處唔到,不能同住。

佢係工作狂,我哋細個時都係自己顧自己咁大,主要係我爸爸 ...

好有共鳴,當我需要佢既時候佢不在,當我已經長大不“需要”佢時,佢就在...

男爵府

2024年龍年勳章

我都係生完先發覺我媽咁奇怪 唔似一個正常阿媽佢係我細個都掉低幾十蚊叫我哋自己買飯盒食,又乜都唔理、我唔希望亦唔會將佢個套 套返我女身上

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

lookupongod 發表於 23-7-29 22:27
點解可以甘好,放下了...

男爵府

牛年勳章

crystal媽咪 發表於 23-7-30 08:05
https://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=23686977

呢個post4樓

認同,每一個人都有老既一日。
都有下一代,
今日唔理自己父母,
下一代大左都可能覺得你好煩,
唔想理你。

複式洋房

我,簡直討厭憎恨
日日開口埋口臭X
日日發癲搵野嘈
好想佢一路好走

大宅

本身都有小小,後來發覺父母都是重男輕女,有事就要個女理,個仔乜都唔理都無怨言,大家都有份比家用,但層樓就係比個仔,係佢哋行為令到我唔鍾意

子爵府

虎到金來勳章 HiPP勳章(1) 好媽媽勳章

搵食拎到感情好淡
加上我覺得佢唔愛我,淡上加淡
咁其實可能係因為我一直都唔可愛
但我會盡返責任,養育之恩點都要報
只是無果種阿女好痴阿媽的感覺
我B仔10月4日出世. 3.78KG
18MTH 15KG,84.5CM
13MTH 13KG,82.5CM
10MTH 12.42KG(連衫)
6MTH 10.08KG,72.5CM
5MTH 9.8KG(連衫)
4MTH 8.73KG,68CM
3.5MTH 8.98KG(連衫)
3MTH 8.4KG(連衫)
2MTH 6.9KG,61.5CM
1MTH 5.2KG

男爵府

回覆樓主:

我都唔鍾意,佢明明錫阿哥多啲,成日鬧我,只記住阿哥啲好嘢,我嘅童年無樣好。但依家身體唔好,有事只會搵我,因為阿哥忙。其實阿哥唔係唔理佢,但佢只會搵我。

侯爵府

BELLE520 發表於 23-9-17 22:02
我,簡直討厭憎恨
日日開口埋口臭X
日日發癲搵野嘈

好傷関係

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊